Party report: Avicii - The Extra Show

Peter Güldenpfennig | 25 februari 2014
party reports


Wat: Avicii – The Extra Show
Waar: Ziggo Dome, Amsterdam
Wanneer: Zondag 23 februari
Line-up: D-wayne, Sick Individuals, Avicii
Tickets: €47,50 (excl. servicekosten)
Reporter: Ruben Skliba

Na een ontvangen bericht van Live Nation dat het erg druk zou worden in en rond het gebied van Ziggo Dome vanwege een wedstrijd van Ajax besloten we om op tijd te vertrekken. Zodoende kwamen we rond de klok van 18.00 uur aan bij Ziggo Dome. Na het opbergen van onze spullen in de kluisjes staan we na nog geen tien minuten na binnenkomst al in de zaal met onze drankjes, klaar voor de show.

Openingsacts

Bij binnenkomst staat de 19-jarige D-wayne rustig wat tech- en deephouseplaatjes te draaien. Het geluid staat wat zacht en alle lampen staan ook nog aan. Dit terwijl het publiek langzaam de zaal binnenstroomt. Om 19.15 uur gaan de lampen in de zaal eindelijk echt uit en nemen Sick Individuals de decks over van D-wayne. Meteen bij de eerste plaat,  Roul & Doors' 'Sir Ali (Turn It Up)' gaan alle handjes de lucht in en begint het publiek te juichen. Hiermee komt de sfeer er ook meteen lekker in.

Sick Individuals pakt de set van D-wayne erg goed over en dankzij een goede opbouw van tracks, waaronder natuurlijk ook hun eigen 'I Am' met Axwell, weten ze de uitgelaten stemming in de zaal langzaam maar zeker te verhogen.

Het geluid staat inmiddels een stuk harder en ook gaan de enorme LED-schermen aan. Wanneer Sick Individuals hun set om 20.45 uur beëindigen is iedereen behoorlijk opgewarmd voor Avicii.

Alle leeftijden

Avicii’s True Tour is voor alle leeftijden toegankelijk, wel raadde Live Nation aan om een begeleider mee te nemen als je 16 jaar of jonger bent. Het publiek oogde dan ook vrij jong. Tot onze grote verbazing is het, ondanks strenge controles aan de deur, verbazingwekkend makkelijk om aan drugs te komen in de zaal. Het is ook overduidelijk dat veel mensen niet vies zijn van een XTC-pilletje. In de zaal is er verder geen controle en dit is ook bijna niet mogelijk in een volle Ziggo Dome. Iedereen kan daarom zijn gang gaan op het gebied van drank en drugs. Niet bepaald kindvriendelijk dus.

Eindelijk, Avicii!

Na het lange wachten is het eindelijk zover. Alle lichten in de zaal gaan uit terwijl er een rustig muziekje speelt op de achtergrond. Ondertussen wordt het podium opgebouwd. Het wordt ineens stil in de zaal terwijl we Avicii op het podium zien staan. Hij begint zijn set met 'Hey Brother'. Een dergelijke inkopper kan uiteraard op veel gejuich rekenen. In een klap barst de show los, confetti vliegt alle kanten op en het publiek gaat uit zijn dak!

In de twee uur durende set van Avicii beperkt hij zich niet alleen tot de nummers van zijn album en springt hij van progressive house naar knallende electro. We horen bijvoorbeeld 'Reload' van Sebastian Ingrosso en 'Animals' van Martin Garrix voorbij komen in een mashup. Ook nieuw materiaal wordt gedraaid waaronder ; Stay With You', een samenwerking met Mike Posner.

Om klokslag 23.00 uur eindigt Avicii zijn set met 'Wake Me Up' terwijl alles uit de kast gehaald wordt op het gebied van visuals en special effects. Iedereen zingt massaal mee en gaat helemaal uit hun dak. Het blijkt de laatste track te zijn, want het smeken om een toegift vanuit publiek mag niet baten en de show is ten einde.

Special effects & visuals

Petje af voor het team achter de True Tour. De adembenemende visuals en effecten die naadloos aansluiten op de muziek en de Co2-kanonnen en lasers dragen allemaal bij aan een spetterende show die goed klinkt en er ook erg goed uitziet!

Conclusie

De avond was geweldig, vanaf het voorprogramma tot aan het slotakkoord. De adembenemende visuals en special effects maakten het spektakel af. Door de drukte moest je een beetje vechten voor je plaats, maar wanneer je deze eenmaal had veroverd waren alle ingrediënten voor een topavond aanwezig! Misschien is het wel beter om de volgende keer een 18+ beleid te hanteren vanwege het drank- en drugsgebruik.

Plus

  • Mooie lichtshow
  • Goed voorprogramma
  • Hele leuke sfeer
  • Makkelijk bereikbaar
  • Schone wc’s

Min

  • Slecht anti-drugsbeleid
  • Weinig bewaking in de zaal
  • Té druk
  • Erg warm in de zaal

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws