Partyreport: House met zand [27 september 2014]

Jooshua Franssen | 1 oktober 2014
party reports


House met ZandWat: House Met Zand
Waar: Bloemendaal strand, Beachclub Vroeger
Line-up: Erick E, Funkerman, Gerard Karsdorp, Jasper Clash, Sander der Ouden, Rik Watts, MC issy, M.E.N.N.O, Ricardoo, Umlaut & Die Welle
Datum: Zaterdag 27 September 2014
Reporter: Dide Tilburgs

De bladeren zijn al aan het verkleuren en het 'Hollandsche weer' keert langzaam terug. Maar wat hebben we een geluk dat het allerlaatste weekend van het strandseizoen dan toch mag eindigen met een stralende zon en korte mouwen.

Jonge blaadjes

Vol goede zin en met de zonnebril op stapten wij in de auto op weg naar zonovergoten Bloemendaal. Een locatie waar je op voorhand al vrolijk van wordt. Eenmaal binnen gekomen, voelde ik mij spontaan jonger worden. De leeftijd van de bezoekers lag hier erg hoog. De gemiddelde leeftijd zal rond de 40 hebben gelegen. Dit zorgde ervoor dat de feeststemming voor ons persoonlijk wat minder werd. Hier en daar liepen een aantal leeftijdsgenoten, maar later op de avond maakte het niets meer uit; de sfeer was heerlijk en iedereen was heel relaxed. Niemand die op een ander lette en een gesprek met een andere bezoeker was zo gedaan.

Ibiza Sfeer

Het feest was verdeeld over twee ruimtes: een stage binnen waar minimal en techno werd gedraaid en een ruimte buiten waar house en techhouse werd gespeeld. Er was weinig aankleding, maar dit feest heeft dat niet echt nodig; met de zee op de achtergrond geeft het meteen een hele fijne lounge sfeer. Je waant je op die manier een beetje in Ibiza. Het enige wat echt ontbrak, waren zitplaatsen. Als ze een paar zitzakken hadden neergezet of desnoods wat houten bankjes, was het wat mij betreft meer dan voldoende geweest. Nu kreeg je dat mensen gingen hangen of op het strand gingen zitten.

Dure hap

Voor 1 muntje betaalde je één euro. Wel zo makkelijk en zo heb je sneller in de gaten wat je uitgeeft voor een drankje of een hapje. Je betaalde voor verschillende frisdranken twee euro en voor een biertje of wijntje vier euro. Als je iets sterkers wilde, zoals mixdrankjes zat je tegen de vijf muntjes aan. In mijn ogen schappelijke prijzen en zeker gezien de volle glazen die je ervoor terug kreeg. Een hapje eten was te duur: je betaalde voor een broodje frikadel (zonder saus) vier muntjes (dus vier euro). Een latenight snack hebben wij dus ergens anders gehaald.

Waar is dat feestje?!

Rond een uur of zes werd het drukker en begonnen de eerste gasten te dansen; een meneer van in de 70 nota bene. Hij wakkerde de rest aan ook los te gaan en binnen no time stond het buiten vol. Gezien het mooie weer stond er binnen bijna niemand, op een enkele voorbijganger voor de toiletten na. Het was al bekend dat Lucien Foort niet meer zou draaien, maar met Sander den Ouden in het vooruitzicht verzachtte dat de pijn. Sander den Ouden was een goede vervanger. Hij draaide fijn en was een perfecte afsluiter van een heerlijk strand feest. Funkerman zette de toon wat mij betreft. Zodra hij begon met draaien, werd het publiek losser. We werden echt bij zijn set betrokken en er werd tempo in gezet. Het was voor mij voor het eerst dat ik niet op de timetable heb gelet; het enige wat ik perse even wilde zien, was Umlaut & die Welle, maar omdat iedereen buiten bij Zand stage stond, was het toch anders dan andere keren. Zonde, want de FOON stage was zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen. Ze doen niet voor niets mee aan Amsterdam Dance Event in Oktober.

Het was vooral een 'pre-closure' feestje en dat was te merken. Met flyers en promotie meiden werd er continue reclame gemaakt voor het grote feest dat die zondag in Beachclub Vroeger zou plaatsnemen. Ondanks dat, was de sfeer erg goed en hebben wij ons prima vermaakt op deze toffe locatie.

Pluspunten

  • Hele fijne sfeer
  • Bekers werden goed gevuld
  • Leuke ontvangst

Minpunten


  • Geen zitplaatsen
  • Te veel reclame voor het feest The Grand Closing, irritant (5x dezelfde flyer in je hand gedrukt krijgen)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws