ADE Party report: DGTL Presents Paradise [17 oktober 2014]

Rick Francissen | 23 oktober 2014
party reports

 

 

DGTL ParadiseWat: DGTL Presents Paradise
Waar: NDSM, Amsterdam
Wanneer: Vrijdag 17 oktober
Line-up: Patrick Topping, Richy Ahmed, Magda, The Martinez Brothers, Jamie Jones, Mark Jenkyns, Route 94, Deetron, wAFF
Reporter: Michiel
Fotografie: Jelle Schoenmakers

 

 

Op vrijdag 17 oktober 2014 was het eindelijk zover. DGTL Paradise streek voor de derde keer neer in de housetempel De Scheepsbouwloods te Amsterdam en wij waren erbij! Jamie Jones en zijn Paradise-team waren gearriveerd op ADE, het beloofde een fantastische avond te worden. In zijn kielzog waren meegekomen de dj's Magda, Deetron, Richy Ahmed, wAFF, en Patrick Topping. We stonden strak van de adrenaline, de avond kon beginnen.

Pontje

We stapten op achter Amsterdam Centraal Station op het pontje richting de NSDM werf. We waren niet de enige. Het was erg druk, tegen het chaotische aan. Het leek wel of er door de organisatie en de gemeente niet was gecommuniceerd met elkaar dat er een grote mensenmassa richting de scheepsbouwloods ging. We hoorden veel mensen klagen, vooral bewoners, die ook die kant op moesten. Eenmaal in het pontje duurde het vijftien minuten voor we eindelijk binnen waren.

Indrukwekkend

De locatie was indrukwekkend te noemen. Er waren twee area's ingericht en wij startte onze avond op de mainstage in area 1. De mainstage was groots opgebouwd en achter de dj-booth stond een super groot led-scherm. Op de mainstage en eromheen was het een waar visueel spektakel. Van voor tot achter hing aan het plafond verlichting die perfect stond ingesteld op de rauwe beats waardoor je in een soort trance raakte. Echt supermooi!

DGTL Paradise

The Martinez Brothers

The Martinez Brothers stonden op de mainstage te draaien en in combinatie met de verlichting was dit een waar spektakel. De technobeats vlogen je om de oren en de bekende techno shuffle kon je overal waarnemen. De menigte ging in ieder geval goed los.

Intiem

Om bij area 2 te komen had de organisatie grote scheepscontainers geplaatst die een pad vormde richting de tweede stage. Dit straalde rauwheid en sfeer uit. Deze stage was kleiner van opzet maar zeker niet minder indrukwekkend. Er werd ook hier met goeie lichteffecten gewerkt.

DJ Deetron

DGTL ParadiseOp de kleinere stage draaide DJ Deetron en werkelijk waar, wat draaide hij geweldig. Door de kleinere setting kon je makkelijker bij de booth komen en de passie van de dj van dichtbij bekijken. Stilstaan was dan ook geen optie.

Faciliteiten

Toiletten waren bij beide stages aanwezig. Ze waren niet druk en werden goed schoon gehouden. Vier munten kostte je elf euro. Een biertje kostte één munt, voor water betaalde je anderhalve munt. Dat laatste is nog steeds jammer, water zou niet duurder dan alcohol moeten zijn.

Retour

Er ging na 03:00 uur geen rechtstreekse pont vanaf de NSDM-werf waardoor je moest lopen of fietsen naar de opstaplocatie Buiksloterweg. We hadden het geluk dat er een medewerker van DGTL ook die kant op ging. We hebben zeker 25 minuten moeten fietsen om deze locatie te bereiken en zonder hulp hadden we deze ook niet gevonden. Er waren nergens borden die de feestgangers op weg hielpen naar deze opstap. We denken dan ook dat een hoop feestgangers een lange terug reis hebben gehad.

Conclusie

Feesten op deze industriële locatie is altijd een waar spektakel. Visueel krijg je zoveel om je oren en ook de muziek was prima in orde. DGTL Paradise had alles gedaan om zowel audio als visueel de mensen een onvergetelijke avond te bezorgen. Ze zijn daar wat ons betreft behoorlijk in geslaagd!

Plus

  • Industriële uiterlijk
  • Aankleding
  • Locatie
  • Korte wachttijden toilet, drank
  • Goede sets

Min

  • Terugreis pontje
  • Water te duur

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws