Party report: NOXX³ invites CHUCKIE [zaterdag 24 januari 2015]

Rick Francissen | 27 januari 2015
party reports


ChuckieWat: NOXX³ invites CHUCKIE
Waar: Noxx, Antwerpen
Wanneer: zaterdag 24 januari
Line-up: Chuckie
Reporter: Dena Nijsten

We zijn nog maar net bijgekomen van al het feestgeweld van december en we gaan gewoon door in 2015. De eerste weken na de kerst- en nieuwjaarsdrukte waren voor één van de beste discotheken van België de ultieme kans om van 2015 een beter jaar te maken dan ooit te voren. Ik heb het over Club NOXX in Antwerpen. De hoogste tijd voor een bezoekje op de avond dat niemand minder dan onze eigen Chuckie ‘all night long’ achter de draaitafels staat.

NOXX 3.0

Afgelopen jaar stond deze discotheek nog bekend als NOXX°2. Wij werden verwelkomd in het nieuwe NOXX°3. Wat is er dan precies veranderd? Zelf geven ze aan dat hun hele look en feeling gewijzigd is. De lichten, het geluid, de stages, de screens en de special effects zijn compleet vernieuwd. Met andere woorden: een totale make-over!

De opening hebben we helaas gemist, maar het is tijd om een kijkje te nemen in de club na de verbouwing. Ze hebben deze avond niemand minder dan mister Dirty Dutch himself, Chuckie, uitgenodigd om een exclusieve set van maar liefst zes uur te draaien. Genieten!

Chuckie

Chuckie staat bekend om de diversiteit binnen zijn sets met vaak veel urban invloeden. Recent bracht hij een nieuwe ep uit, genaamd Traphall EP, waarin een duidelijke mix tussen trap en dancehall-achtige beats te horen is. Echter kennen we hem ook van de gebruikelijke edm-hits, waarvan ‘Bang!’ een heel recent voorbeeld is. Wat vanavond van deze zes uur durende set mogen verwachten? We wisten in ieder geval zeker dat onze voetjes niet stil zouden staan en er ook met de heupen gedraaid ging worden.

https://soundcloud.com/djchuckie/sets/chuckie-childsplay-traphall-ep

Zo gezegd, zo gedaan. Eén ding is zeker en dat is dat Chuckie altijd kwaliteit levert. Zijn zes uur durende set was dan ook gevuld met, zoals verwacht, veel diversiteit. Rond half één maakten wij onze entree en vanaf dat moment werden wij vermaakt met latin beats, gevolgd door Chuckie die liet horen waar zijn nieuwe ep voor staat en het publiek los liet gaan op trap. Zelfs deep house en de nieuwe populaire stroming ‘future house’ kwamen voorbij deze avond.


Setting: de beleving van NOXX 3.0

De hele avond hebben wij kunnen genieten van een van de populairste dj’s ter wereld in een redelijke intieme setting. Vanaf het moment dat we Club NOXX binnenliepen, werd het exclusieve en luxe gevoel van deze club gewaarborgd. De zaal is overal waar je kijkt rijkelijk gevuld met de vele tafels vol met drank. Voornamelijk Moët champagne is een populair drankje. Het publiek is goed gekleed en de stemming is vriendelijk. De sfeer is top en op deze avond zijn er veel Nederlanders in de Belgische club te vinden. Dit is duidelijk te merken wanneer Chuckie roept ‘If your from Holland put your hands up’.

Danseressen en special effects konden deze avond natuurlijk ook niet ontbreken. Op een groot scherm achter de dj-booth werden de hele avond visuals geprojecteerd en groene festival lasers zijn ook aanwezig in de club.
De club heeft overigens een exclusief vip gedeelte dat een mooi uitzicht over de dansende massa biedt. Vanuit hier komt de sfeer van de club, waarover eerder is gesproken, extra tot zijn recht.

Prijzen

De prijzen in Club NOXX zijn te beschouwen als redelijk prijzig. Voor een Bacardi-cola en een normale cola rekenden wij €11,50 af. Er werd overigens overal betaald met cash of pin. Honger hoefde je ook niet te lijden, zo konden er diverse soorten burgers worden gekocht tegen een prijs van vijf euro. Voor de toiletten betaal je per bezoek vijftig cent. De garderobe kostte één euro per artikel. Bij beiden werd achteraf betaald. Als vip is dit uiteraard gratis.

Conclusie

Club NOXX heeft een drukke en succesvolle avond beleefd met DJ Chuckie. Zelf hebben wij ook een erg gezellige avond gehad. De sfeer was top en we keken onze ogen uit in de vernieuwde club. Als je uit de omgeving van Antwerpen komt of een weekendje hierheen gaat, is het zeker een aanrader om de populaire club in de havenstad van België een keer te bezoeken. Overigens is het vanaf Rotterdam slechts ongeveer een uurtje rijden. Daarnaast viel de entreeprijs voor deze avond reuze mee. De deurprijs was namelijk twintig euro en omdat NOXX zichzelf omschrijft als een echte vrouwvriendelijke club betalen vrouwen tot 01:00 uur helemaal geen entree.

Plus

  • Kwaliteit geluid en entertainment
  • Sfeer
  • Internationale top-dj
  • Redelijk schone sanitaire voorzieningen
  • Snelheid van het barpersoneel (en bereikbaarheid van de bar)

Min

  • Relatief dure drankprijzen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws