Party blog: Electric Run [zaterdag 28 maart 2015]

Anna Zhuravel | 31 mei 2015
party reports


Party: Electric Run
Datum: 28 maart 2015
Locatie: Olympisch stadion, Amsterdam
Line-up: DJ Joushua Walter, DJ Bassanova, MC Apster
Reporter: Anna Zhuravel

Zonder hoog energiegehalte hou je een dansfeest vanaf het begin tot het eind amper vol. Hardlopen is dan een uitstekend middel om je uithoudingsvermogen op peil te brengen. Hardlopen en feesten tegelijkertijd is natuurlijk het allerleukste. Kun je dat makkelijk aan, dan ben je zeker klaar voor aankomend festivalseizoen. Afgelopen zaterdag werden duizenden feestgangers op een leuke conditieproef gesteld tijdens sport- en dansevenement Electric Run in Amsterdam.

Frisse start

Ondanks slechte weersverwachtingen was de Amsterdamse editie van Electric Run uitverkocht. Met flinke regenbuien en wind was de gevoelstemperatuur niet hoger dan een graad of drie, maar ook dat hield de vastberaden sportievelingen niet tegen. De meest ijverige druppelden rond zeven uur al het evenemententerrein binnen. Vele hadden warme hardloopkleren aan, aangevuld met neonkleurige accessoires: van knallende beenwarmers en tutu’s tot lichtgevende breekstaafjes en brillen. Bij de ingang werden de feestgangers niet gefouilleerd, maar wel voorzien van een Electric Run t-shirt, een tube neon bodypaint, een lichtgevend armbandje en natuurlijk een startnummer.

Om de topdrukte te voorkomen mochten de runners in meerdere groepen starten. De allereerste ploeg stond zich om half acht al warm te dansen bij de startlijn. Op een podium daarnaast draaide een Q-Music dj lekkere platen en moedigde de mc de sporters aan om vooral niet stil te staan. Een paar dansers deden wat moves voor en het publiek stond aardig ongeduldig te trappelen voor de frisse start.

Sprookjesparcours

Rond kwart voor acht was het bijna zo ver. Mobieltjes werden in sporthouders gestopt, de hardloop-apps werden aangezet en de oordopjes gingen de oren in. Na gezamenlijk aftellen werd eindelijk een startsignaal gegeven en mochten de eerste hardlopers weg. Twee heren op lichtgevende fietsen gingen ze voor als richtingaanwijzers, al was het verdwalen onderweg hoe dan ook absoluut uitgesloten. Het gehele parcours was volledig afgezet en er stonden vrolijke medewerkers langs de weg. Ze moedigden de runners van harte aan. Halverwege het hardlooprondje rondom het Olympisch Stadion en het Amsterdamse bos mochten de deelnemers gratis hun watervoorraad aanvullen met kleine blikjes alcoholvrije Bavaria Radler of neonkleurige bekers met water.

https://www.youtube.com/R0uhmZI1yy4

Het sprookjesparcours was hier en daar gedecoreerd met neonkleurige area’s: duizenden bellen die naar de runners werden toegeblazen, verlichte bogen, kleurrijke opblaasfiguren, paraplu’s, ballonen en herenoverhemden in de bomen. Die laatste zagen er wel een beetje eng uit. Alle area’s waren voorzien van knallende muziek en blacklight. Daarin kwamen de neonkleurige kledingstukken en accessoires van de hardlopers extra mooi uit: al met al een prachtig aanzicht in het donker. Het jammere was dat er in totaal slechts een paar gedeeltes van het parcours waren gedecoreerd en bleven te grote stukken de route onverlicht en muziekloos.

Feest voor iedereen

Vijf kilometer van de Electric Run route mocht je hardlopen, lopen, wandelen, slenteren of kruipen als het moest. De tijd werd nergens vastgelegd. Renvaardigheid mocht geen beperking zijn voor een deelname aan dit event. Leeftijd evenmin: zowel oudere mensen als jonge kinderen, maar ook gezinnen met baby’s in de wandelwagens deden vrolijk mee. Na de laatste steile helling te hebben overwonnen, kwamen de deelnemers terug bij het Olympisch Stadion. Daar werd iedereen vrolijk onthaald en voorzien van een noodponcho.

Hardlopen was overigens geen voorwaarde om aan een aansluitend dansfeestje te mogen deelnemen. Uiteraard was ook het feestplein leuk aangekleed en verlicht. Achter de draaitafels van een eenvoudig ingerichte podium knalden dj’s Joshua Walter en Bassanova de grootste edm-hits het publiek in. MC Apster moedigde het publiek aan om helemaal los te gaan. Op een lcd-scherm werden aftermovies van Electric Run over de hele wereld en opnames van extreme sporten getoond.

https://www.youtube.com/Fp9S_8m5N6k

Gezond met mate

Naast het dansen kon je op het plein eten en drinken. Hoe gezond het feest- en hardloopevent ook was; patat, frikandellen, hamburgers, pizza, wijn en bier in de beste Nederlandse tradities mochten hier niet ontbreken. Wie na de flinke fysieke inspanning inmiddels afgekoeld of doorweekt was, kon bij de merchandise stand voor een paar tientjes een Electric Run hoodie, een paar neonkleurige beenwarmers en eventueel lichtgevende accessoires scoren. In een tent daarnaast kon je een actiefoto van jezelf laten afdrukken, helemaal gratis.

Terwijl de eerste en de snelste runners rond kwart over acht op een leeg plein nog alle feestruimte voor zich hadden, hebben in de loop van de avond steeds meer mensen de renroute afgelegd en werd het steeds drukker. Tot kwart voor tien kon je nog starten met hardlopen en tot elf uur ‘s avonds gingen het feest helemaal los. Regenbui of niet, de stemming zat er goed in. Waarschijnlijk mede dankzij tijdens het sporten massaal aangemaakte endorfine. Een gouden tip voor de festivalorganisaties: maak een vijf kilometer renparcours van entree tot het festivalterrein. Met een loopje vooraf wordt een feestje een stuk gezelliger!

[su_tab title="Plus"]

  • Combinatie van sporten en feesten
  • Goed georganiseerd
  • Mooie aankleding
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Ruime keuzen aan eten, drinken en merchandise

Min

  • Regenachtig en koud weer
  • Minder dan de helft van het parcours versierd
  • Prijzige consumpties
  • Lastig parkeren
  • Rugnummer was niet nodig

[su_tabs]

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws