Party report: Sexy by Nature - Rotterdam [5 april 2015]

Rick Francissen | 14 mei 2015
party reports


Wat: Sexy by Nature - Rotterdam
Waar: Factory 010Sexy by Nature, Rotterdam
Wanneer: Zondag 5 april
Line-up: Sunnery James & Ryan Marciano, Benny Rodrigues, Leroy Styles, Leon Benesty, MC Zawdi
Reporter: Sasha Dijkhoff

Een intiem weekend met de trouwe fans is wat Sunnery James en Ryan Marciano in gedachten hadden. Terug naar de vibe van vroeger waar de dj lekker dichtbij staat en veel interactie kan hebben met het publiek, wat tegenwoordig niet vaak meer lukt vanwege de grote festivals en podia. De zwaargewichten staan bekend om verschillende kenmerken in hun sets en tracks. Sexy, groovy, funky en vrouwvriendelijk, maar ook van een beetje underground zijn de heren niet vies.
De mannen kwamen in het weekend van 4 en 5 april terug naar Nederland met een weekender van hun eigen concept, Sexy By Nature. Een editie in Amsterdam en een editie in Rotterdam. In Amsterdam omdat ze daar zijn opgegroeid, voor Rotterdam werd gekozen omdat de mannen in deze stad toch vanaf het begin van hun carrière altijd al werden gesteund. Hiermee wilden ze wat terug doen voor het Rotterdamse publiek.

Nadat de editie in Amsterdam volledig was uitverkocht besloten ze er zelfs nog een derde show bij te gooien. De twee heren zijn meer in het buitenland dan in eigen land, maar ze zijn Nederland nog steeds niet vergeten! Wij waren erbij tijdens de editie in Rotterdam.

Locatie

Het feest zou oorspronkelijk plaatsvinden in de Cruise Terminal. Een paar dagen voor het event werd de locatie toch nog gewijzigd. Het feest zou zich gaan verplaatsen naar Factory 010. Benieuwd was ik wel naar de Cruise Terminal, maar helaas. De schuine balken in de Factory 010 leverden ook wat valpartijen op. De zaal is smal en lang waardoor je al snel een eindje van het podium af stond. Doordat er ook nog eens barren aan de zijkanten waren leverde dit ook veel irritatie op bij de bezoekers die een drankje wouden scoren. Dit ging overigens wel gewoon snel. Pluspunten zijn er zeker ook aan deze locatie. Factory 010 heeft toch wel dat rauwe, industriële underground sfeertje wat zeker goed van pas komt bij de heren, dus lang treuzel ik er niet over en ik besluit er gewoon wat van te maken.

https://www.youtube.com/xO_NHg0PnJQ

We’re in

Als wij aankomen worden wij verassend snel geholpen. Een beveiliger aan de deur maakt nog een grapje en zegt: ‘Jemig, bij de gemiddelde feesten is het evenwicht van mannen en vrouwen wel ongeveer gelijk, maar als Sunnery James & Ryan Marciano een feest geven zijn er bijna alleen maar vrouwen!’ Dit bewijst maar weer hoe vrouwvriendelijk de muziek van de twee heren eigen is.

De rij, jassen en muntjes zijn binnen mum van tijd geregeld. Eenmaal de zaal binnengelopen zien wij het podium lekker dichtbij het publiek. Leroy Styles staat het publiek op te warmen met heerlijke house met opvallend veel urban invloeden. De sfeer is op en top en het publiek gaat enthousiast los. Wij scoren een drankje en binnen een mum van tijd is het aan Sunnery en Ryan om de decks over te nemen. Het openen van hun set doen ze heerlijk en ze krijgen het hele publiek mee. De heren draaien een lange set met nauwelijks commerciële nummers. Hier is waar ik van houd, tracks die ik zelf niet eerder heb gehoord. Natuurlijk zijn er in de set wel eigen tracks te horen. Zo wordt het publiek helemaal wild als de mannen ‘Jack To The Sound Of The Underground’ draaien. Een plaat die de heren kenmerken, want de track is funky, bouncy, vrouwvriendelijk en heeft toch nog een vleugje underground. Ook bij de bigroom klapper 'Salute' gaat het publiek flink los. Een beetje van alles dus, want de heren hebben ook flink wat techno gedraaid.

Geslaagd

Als de lange set van de heren eindelijk klaar is, is het tijd voor nog een uurtje beuken op Benny Rodrigues die de boel naar huis knalt met wat house en techno. Een avondje geslaagd kan ik wel zeggen!

Plus

  • Geen commerciële nummers
  • Rijen werden overal snel geholpen
  • Sfeer

Min

  • De schuine balken in de zaal
  • Vorm van de zaal (smal en lang)
  • Lange rij bij de wc

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws