Party blog: The Flying Dutch – Rotterdam [zaterdag 30 mei 2015]

Eveline Meijer | 3 juni 2015
party reports


Party: The Flying Dutch
Locatie: Ahoy, Rotterdam
Datum: zaterdag 30 mei 2015
Line-up: Joey Dale, Yellow Claw, Oliver Heldens, Nicky Romero, Afrojack, Fedde Le Grand, Showtek, Hardwell, W&W, Sunnery James & Ryan Marciano, Armin van Buuren
Naam blogger: Rick Francissen

Het nieuwe concept van John Ewbank dat samen met ALDA Events is uitgevoerd kan je bijna niet ontgaan zijn. Tien Nederlandse top-dj’s die in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam allemaal op dezelfde dag draaien en heen en weer worden gevlogen door een helikopter werd van tevoren groots gepromoot. De verwachtingen waren dan ook erg hoog.

De toestroom van mensen vanaf het nabijgelegen openbaar vervoer station Zuidplein in Rotterdam was al vroeg begonnen op deze zonnige zaterdag. Bij aankomst bij de ingang leek het alsof er geen doorkomen aan was bij de kaartcontrole en het fouilleren. De organisatie bleek hier echter goed op voorbereid te zijn waardoor er een goede doorstroom was, zo ook bij de kluisjes.

Nog snel even munten en drinken halen voordat Hardwell zijn set zou beginnen was wel wat krap in verband met de lange rijen; wij besloten daarom om even te wachten. Met een heerlijk brandende zon in de rug en het laatste nummer van Showtek’s ‘Booyah’ met een live optreden van Sonny Wilson op de achtergrond, probeerden we nog wat verder voorin de menigte terecht te komen. Wij waren helaas niet de enigen met dit idee waardoor het net iets te druk werd voor het enorme bootvormige podium. Desondanks leek iedereen van Hardwell zijn ietwat vroege set te genieten die, zoals we van hem gewend zijn, opende met ‘Eclipse’, het eerste nummer op van album United We Are.

https://www.youtube.com/wjtBdRJsu1w

Toen Sunnery James en Ryan Marciano begonnen met draaien was het voor ons tijd om een drinkpauze te nemen. Op dit moment kwamen we erachter hoe groot het festivalterrein wel niet was. Met een bezoekersaantal rond de dertigduizend leek het dan ook logisch dat de organisatie op alles was voorbereid. Dit bleek echter niet het geval. Gigantische rijen bij de wc’s waar het daarbij ook nog eens erg stonk werd door veel van de bezoekers genoemd als ergernis. Daarbij was het onlogisch om maar één locatie op zo’n groot festivalterrein voor de wc’s in te delen.

Gelukkig werden deze negatieve klanken overstemd door de positieve sfeer die er op de dansvloer heerste. Zeker toen Armin van Buuren achter de draaitafels plaatsnam en zijn enorme hit ‘This Is What It Feels Like’ draaide gingen bijna alle voeten van de vloer. Armin sloot zijn set af met een paar mooie woorden waarin hij zijn waardering voor de stad, waar hij in het begin van zijn carrière veel aan heeft gehad, uitsprak.

Het trio Yellow Claw zette vervolgens een waanzinnig energieke set neer dat niet in een hokje te plaatsen valt. Ondertussen liepen we naar het achterste deel van het festival waar we een hapje konden eten. Na uiteindelijk een keuze te hebben gemaakt tussen het aanbod dat bestond uit onder meer pizza’s, patat en verse broodjes hamburger was het even tijd om uit te rusten om vervolgens nog te genieten van Oliver Heldens, Nicky Romero en Afrojack.

https://www.youtube.com/rvHBfmcuaoU

De langzaam ondergaande zon zorgde voor een mooi plaatje en tegelijkertijd wist iedereen dat het festival bijna tot een einde kwam. De man afkomstig uit Spijkenisse mocht de mooie dag afsluiten en dat deed hij op een fantastische manier. Ondersteund door vuurwerk, een mooie lichtshow en niemand minder dan Paul Elstak liet Afrojack de parkeerplaats van Ahoy behoorlijk trillen.

ALDA Events en John Ewbank hebben zonder twijfel een succesvol concept neergezet wat een nog mooiere toekomst voor zich heeft. Zeker wanneer de organisatie kleine puntjes als een tekort aan wc’s en verspreiding ervan aanpakt heeft het goud in handen met The Flying Dutch.

Plus

  • 10 Nederlandse top dj’s
  • Afsluiting van Afrojack (samen met Paul Elstak)

Min

  • Onhandige indeling van WC’s en tekort hieraan

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws