Intuition Sessions- ADE

redactie | 25 oktober 2010
party reports

Als echte doorgewinterde tranceliefhebber heb ik natuurlijk alweer heel erg lang uitgekeken naar het Amsterdam Dance Event. Een evenement dat dit jaar voor de 15de keer plaats vind in onze hoofdstad. Vijf dagen lang waarbij er op tal van locaties in Amsterdam gefeest word, op de muziek van de beste DJ’s en producers van de hele wereld. Alles en iedereen die ook maar enigszins van betekenis is binnen de elektronische dansmuziek, is tijdens deze dagen in Amsterdam te vinden.

Voor mij word het dit jaar de derde keer dat ik naar de feesten van het ADE ga. Afgelopen jaren ben ik twee dagen gaan feesten. Na al de feest ervaring die ik in het laatste jaar heb opgedaan, wil ik het dit keer toch eens gaan proberen om het vier dagen lang vol te houden.

intuition

Woensdag was het voor iedereen de aftrap van de legendarische week. Met het groot aantal feesten op de openingsavond, is er voor de echte trance liefhebber eigenlijk maar één feest waar je moest zijn. Dat was Armada Night, georganiseerd door Alda Event.

Natuurlijk is ook voor Alda, één feest lang niet genoeg tijdens ADE, want naast Armada Night heeft Alda Events onder meer ook de organisatie van Intuition voor hun rekening genomen. Dit is het feest waarbij ik op mijn tweede avond volledig bij uit mijn dak ging.

Terwijl er voor dit feest twee kleinere zalen van de Escape waren gereserveerd, deed dit natuurlijk helemaal niks af aan de omvang van het feest. Ook op deze avond bestond de line-up uit een heel mooi aantal DJ’s, van een zeer goed kaliber. Met onder meer Leon Bolier, Nic Chagall, Woody van Eyden en uiteraard Menno de Jong, is het al bijna gegarandeerd dat dit een fantastisch feest gaat worden.

intuition 2

De avond werd geopend door Shane Halcon. Voor mij een enigszins onbekende DJ. Al heeft hij tijdens het eerste uurtje van de avond toch een heel aardige indruk achter gelaten. Hij bracht hier een heerlijke openingsset die al vanaf het begin, heel erg goed op tempo was. De bezoekers, die redelijk snel binnen stroomden, waren dan ook bijna allemaal in deze zaal te vinden. Persoonlijk kwam ik ook hoofdzakelijk voor de Main Area, maar na een kleine wandeling door de tweede zaal, viel het me op dat het hier toch erg lang heel erg rustig was.

Om kwart over elf, toen Leon Bolier begon, had de eerste zaal zijn optimale capaciteit bereikt. Het was gezellig druk met echte muziekliefhebbers. Niet te druk, zoals gisteren op Armada Night, waardoor je hier toch nog een aangename ruimte over had, om helemaal los te gaan op de heerlijke beats. Zoals je gewent bent van Leon Bolier, draaide hij vanavond ook weer zijn eigen herkenbare stijl. Het is een combinatie van melodieuze en zweverige klanken, tot aan de diep-in-je-maag voelbare beats van tegen de 140 BPM.

intuition 3

De helft van het Duitse duo Cosmic Gate, vormde hier op Intuition de opvolger van Leon. Nic Chagall wist precies het ritme en tempo van Leon op te pakken en er naadloos op verder te gaan. Qua herkenbaarheid in zijn sound vond ik het iets minder dan de heerlijke stijl van Leon. Al maakt dat natuurlijk helemaal niets uit op een avond als deze. Het is juist wel eens lekker om een keer een heel ander repertoire aan plaatjes voorbij te horen komen.

Hetzelfde gold voor de set van Menno de Jong. Hij was er vanavond niet alleen als gastheer. Hij had mede het doel om zien nieuwe mix compilatie te promoten: Intuition Sessions 2 - Rio de Janero. Op deze dubbel CD heeft hij een aantal mooie, unieke maar vooral heerlijke tracks samengebracht. Veel nieuwe nummers maar ook wel een aantal die de afgelopen tijd al zorgvuldig zijn uitgetest op de dansvloer.

In zijn set van vanavond werd uiteraard een mooi deel van deze compilatie aan de bezoeker ten gehore gebracht en als je het mij vraagt viel deze muziekkeuze heel erg in de smaak. Tijdens zijn set, overigens ook tijdens de rest van de avond, heb ik maar sporadisch iemand stil zien staan. Het grootste deel van de mensen heeft zich heel erg goed vermaakt. De muziek was dan ook perfect, bij elke DJ die er gedraaid heeft. Het geluid was helder in deze zaal van de Escape, en uiteraard stond de drank ook weer lekker koud. Wat wil je eigenlijk nog meer op een donderdagavond tijdens het Amsterdam Dance Event.

Na de geweldige set van Menno liep een groot deel van de bezoekers over naar zaal twee, waar op dat moment Marcus Schössow aan zijn set begon. In zaal een ging op dit moment Woody van Eyden beginen aan de afsluiting set van avond. Aangezien ik Marcus een paar weken geleden al heb zien draaien op Summerlake festival, heb ik voor vanavond toch de keuze gemaakt om in deze eerste zaal van Woody te gaan genieten.

intuition 4

Er mag wel gezegd worden dat ik er echt in alle glorie van heb genoten. Dit was volgens mij de derde of vierde keer dat ik deze DJ heb gezien, maar dit was zonder enige twijfel de meest memorabele set. Woody is een DJ die je helaas veel te weinig in Nederland ziet, dat was ook een van de redenen dat ik hem vandaag absoluut niet wou missen.

Twee jaar geleden bij Nature One in Duitsland heb ik voor het eerst echt kennis gemaakt met al de kanten van deze artiest, inderdaad: artiest !

Ook vanavond is het wel weer gebleken dat de heer van Eyden veel meer is dan alleen een DJ. Een DJ, daar begint het bij hem pas bij. Daarnaast is hij ook een echte entertainer. Hij is gewoon een lust om deze energieke jongeman te zien draaien en performen. Aan alles wat hij doet, ziet en ervaart geeft hij zijn eigen persoonlijk twist.

In al de jaren dat ik al naar Trance feesten toe ga is dit de eerste keer dat ik zoiets magistraals heb meegemaakt. Woody is een rasechte komediant, en dat op een zeer positieve manier. Ik heb hem de draaitafels en mixpaneel zien bedienen met zijn elleboog, zijn neus en zijn tong. Dat alles nagenoeg naadloos. De hele zaal heeft echt volledig in een deuk gelegen van zijn humoristisch optreden. Dat deed hij allemaal zonder ook maar een moment het echte doel, namelijk de muziek, uit het oog te verliezen. Zijn keuze van platen was perfect. Hij wist hiermee iedereen tot op de allerlaatste minuut in beweging te houden. Dat terwijl dit alweer het tweede achtereen volgende feest was tijdens deze editie van het Amsterdam Dance Event. Met dit feest achter de rug is het ADE is voor mij pas op de helft, maar met de twee onvergetelijk mooie feesten die ik tot nu toe al meegemaakt heb, kan het voor mij al niet meer kapot.

Verslag + Foto’s: Dominic Wetzer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws