Decisions

redactie | 19 oktober 2010
party reports

Op 9 Oktober vierde Decisions haar 5 jarig bestaan in de North Sea Venue. En ook al bestaat het feest al vijf jaar, dan zijn er toch altijd mensen die er nog nooit geweest zijn.

Decisions

Ik was vanavond één van die mensen. Met mijn jarenlange feestervaringen is het er gewoon nog nooit eerder van gekomen om naar dit feest te gaan. Want zoals eenieder wel weet is het aanbod van feest ooit veel te groot om een eenvoudige keuze te maken. Maar dit weekend was de keuze gevallen op Decisions, vanwege een drietal DJ’s die me wel aanspreken. Van de rest van de line-up had ik dus nog niet eerder gehoord.

Al met al ging ik dus met een geheel open verwachtingspatroon naar dit feest. Ik had zin om met te laten verrassen. Verrassen door de organisatie, door het concept, en door de (voor mij) onbekendere DJ’s.

Decisions

Rond 22:00 kwam ik aan bij de North Sea Venue. Een locatie die ik overigens ook pas één keer eerder heb bezocht voor een feest. Namelijk tijdens Trance Nation – The Future Sound of Trance, op 10 Oktober van afgelopen jaar. Maar vanavond gaf het me al een veel beter indruk dan wat ik nog in mijn herinnering had over deze locatie. Het Mainstage, waar ik ook de hele avond ben gebleven, zag er op zich niet verkeerd uit. Precies in de stijl wat ik naargelang van de flyer had verwacht. Een grote display van een Boeddha beeld, waarbij de DJ’s, zo goed als bij op schoot zaten.

Ook voor het show gedeelte van de avond had Decisions heel erg goed uitgepakt. Goede verlichting, een aantal lasers die een groot deel van de avond door de lucht vlogen, en enorm veel confectie, waarvan ik op dit moment nog steeds te laatste restjes terug vind. Dit alles was eigenlijk toch wel ver boven mijn verwachtingen. Er zijn wat dat betreft genoeg kleinschalige feestjes waarbij helaas veel te veel op deze aspecten bezuinigd word. Dus hierover hadden we op Decisions helemaal niks te klagen.

DecisionsMaar uiteraard heb je veel meer nodig om een goed feest neer te zetten. Vanavond is voor mij toch wel weer gebleken dat uiteindelijk de muziek de aller belangrijkste factor is. Uiteraard is het heel mooi als het perfect ondersteund word door de visuals, maar zonder goede muziek als ondergrond heb je hier nog maar heel weinig aan.

Dazzle, Artento Divini en Cor Fijneman waren voor mij de enige namen uit de line-up die ik kon. Eerlijk gezegd waren dit ook de enige DJ’s waarvan ik heb genoten. En dan eigenlijk ook nog niet zo veel als wat ik verwacht had.

In de loop van deze avond werd het voor mij toch wel duidelijk dat het echte Decisions publiek een ander soort feestganger is dan wat ik ben. Qua muziek vond ik de gehele avond een beetje nietszeggend. En het aantal geweldig goede uplifting trance platen dat ik vanavond gehoord heb, kan ik dan ook op één hand tellen. Maar wat me nog meer verbaasde was dat juist bij deze betere klanken, het publiek net zo stil stond als tijdens de rest van de avond.

Ik heb na afloop ook nog al de bovengenoemde DJ’s gesproken, en stuk voor stuk vond men ook dat ze erg van hun eigen stijl moesten afwijken om maar enigszins een reactie van het publiek terug te krijgen. Dus in mijn ogen is trance niet echt de stijl waar de meeste Decisions bezoekers op zitten te wachten. Het gaat hier meer om de progressive, tech en house geluiden.

Voor mij persoonlijk was dit feest niet echt voor herhaling vatbaar. Hierbij moet ik wel de kanttekening maken dat ik dus een echte trance liefhebber ben, en dan het liefste een beetje uplifting. En het was juist dat gene waar ik vanavond maar heel erg weinig van heb kunnen ontdekken.

Decisions

Voor mij is de muziek mijn drugs. Dus met geweldige plaatjes die over de speaker klinken, ga ik dan ook in vol tempo door totdat de lampen weer aan gaan. Maar ook dat was voor mij hier niet het geval. Ik ben al voor het einde van de avond vertrokken. Iets dat ik eigenlijk zelden tot nooit doe.

Het klink misschien een beetje negatief, maar begrijp me niet verkeerd hoor. Decisions is absoluut een geweldig goed concept, voor de gene die er van houden. Maar helaas niet voor mij.

Zoals ik al zei ben ik al op heel erg veel feesten geweest. Dit feest was overigens precies het 100ste feest dat ik inmiddels bezocht heb. Als je via deze feesten op tal van plekken komt zie je natuurlijk ook heel erg veel verschil tussen de feesten, de bezoekers en de muziek stijl.

Decisions

Wat een feest uiteindelijk goed maakt, is dan ook heel erg moeilijk te omschrijven, aangezien het van heel erg veel factoren afhankelijk is. Een factor die voor Decisions heel erg belangrijk is, is het feit dat ze door de jaren heen een vaste groep van liefhebbers hebben opgebouwd. Een groep van feestgangers die precies verlangt naar wat Decisions hen kan bieden. Dit is de kracht van deze organisatie. Het aanbieden van feesten van deze specifieke doelgroep. Waarbij niet al te veel gekeken word naar wat anderen doen, of wat er allemaal als populair word beschouwd. Er wordt gewoon gekeken naar wat de bezoekers willen. En elke keer opnieuw word hier zo goed mogelijk op ingespeeld.

Want hoe kan een feest anders zijn 5 jarig bestaan vieren ?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws