Sunset Edition

redactie | 6 september 2010
party reports

Het is alweer twee jaar geleden dat ik voor het laatst heb staan dansen in het losse zand van Beachclub Vroeger. Destijds was het op een feest met onder andere Markus Schulz, maar in die twee jaar is er in mijn leven heel veel veranderd. Sinds die tijd ben ik de echte liefde voor de muziek gaan voelen. De regelmaat waarmee ik naar een feest of festival ging, is in de laatste jaren ook alleen maar gegroeid. En met al de grote en kleine, binnenlandse en buitenlandse feesten die ik inmiddels achter de rug heb, was het dus ook weer heel fijn om een keer terug te keren naar de plaats waar het voor mij allemaal begon.

Met de diverse stortbuien die ik op mijn heenweg over de vooruit van de auto kreeg, zag het er niet echt naar uit dat het een stralende dag ging worden bij Beachclub Vroeger. Maar rond half een, bij het binnenrijden van Overveen, kwam er alweer een klein stukje blauwe lucht door het donkere wolkendek heen. Even snel de auto parkeren en vervolgens snel naar Beachclub Vroeger, want het is tenslotte zaterdag middag en in mijn agenda betekent zaterdag: feesten!

Sunset Edition

Het trancefeest dat ons vandaag in hogere sferen moet gaan brengen is Sunset Edition. Een nieuwe naam van de nieuwe evenementen organisatie DPG Events. Beide zijn namen die we in de laatste paar maanden steeds vaker zijn gaan horen. De posters en de flyers waren al vanaf het begin van het festival seizoen overal te ontdekken. De line-up die hierop vermeld stond, was er natuurlijk ook een waar menig tranceliefhebbend hart sneller van gaat kloppen. Leon Bolier, Sied van Riel en Aly & Fila zijn niet de minste namen uit de trance scene. Net als elke organisatie heeft DPG Events ook hun eigen doelstellingen. Met Sunset Edition wil DPG Events de eerste stap zetten in de richting van hun doelstellingen. Doelstellingen die bestaan uit kwaliteit, waar voor je geld, geen toeters en bellen, maar mensen die genieten. Genieten van de muziek, genieten van de ambiance, genieten van elkaar, en het respect dat eenieder voor elkaar heeft. Laten we eerlijk zijn, waar kun je dit nu beter bij elkaar brengen als op een Trancefeest !

Een nieuw concept heeft ook altijd een keerzijde, voor zowel de bezoeker als de organisatie. De bezoeker weet tenslotte helemaal niet wat men kan verwachten voor hun zuur verdiende centen. Ik moet toegeven dat ik de prijs voor het ticket toch aardig aan de hoge kant vond, zeker voor een strand feest waar een paar honderd man op af komen. Voor ongeveer een tientje meer heb je ook een ticket voor Trance Energy. Dat wil overigens niet per se zeggen dat een feest als Trance Energy bij voorbaat veel beter is dan een strand feest, maar het heeft over het algemeen wel iets meer te bieden.

Sunset Edition

Ook zal het voor een organisatie erg moeilijk zijn om van je allereerste feest meteen een groot succes te maken. Zowel van het feest op zich, als voor de omzet. Je moet tenslotte eerst wat investeren om in deze drukke wereld van feesten en evenementen enigszins gezien te worden. Want wanneer je elk weekend de keuze hebt uit meerdere geweldig uitziende feesten, binnen je eigen muziek stijl, dan gaat het om de naam van een feest, de namen op de line-up, de ticket prijs en natuurlijk de verwachtingen van het feest, dat uiteindelijk de knoop zal moeten doorhakken.

Zoals ik al zei, ontbrak het op Sunset Edition echt niet aan de namen uit de line-up, want die waren allemaal van goede klasse. Maar om de een of andere reden was het vandaag toch een klein beetje rustiger dan wat ik verwacht en gehoopt had. Vanaf een uur was er een rustige stroom met mensen die het zand van Vroeger opzochten. Na een tijdje was er al wel een gezellige drukte, met diverse bekende mensen die je het hele jaar door op tal van andere feesten tegen bent gekomen. Met ander woorden, het is DPG Events zeker gelukt om de echte tranceliefhebbers richting Bloementaal te lokken. Na een paar uurtjes was de buiten opgestelde feesttent voor iets minder dan de helft gevuld, maar echte veel drukker is het ook niet meer geworden. Uiteraard is dat voor de feestganger ook geen enkel probleem. Op deze manier had je tenminste lekker te ruimte om jezelf helemaal in de muziek te laten opgaan, en te dansen zoals je zelf wou.

sunset edition

Dat dansen dat gebeurde ook zeker, al duurde het toch ook wel even voordat de mensen echt goed los kwamen. Tijdens de muziek die Chris Cortez, Ernesto en Jonas Stenberg verzorgde gingen de eerste handjes de lucht in en de blote voeten in het zand, om optimaal van het strand gevoel te kunnen genieten. Ze draaiden beide een lekkere set die perfect paste op dit tijdstip van de dag. Lekker opbouwend, met steeds iets meer tempo en energie.


Fadi Wassef Naguib, beter bekent als Fila van het duo Aly & Fila, was een van de headliners van de dag. Maar uiteraard blijft muzieksmaak toch heel erg persoonlijk, want als je het mij vraagt had ik toch wel wat meer verwacht van een DJ van zijn klasse. Dit kwam wellicht ook doordat hij vroeg op de dag geprogrammeerd stond, en daardoor niet de hoogste energie naar het publiek kon doorgeven. Hetzelfde vond ik gelden voor Marcel Woods. Ook van hem heb ik toch veel betere set mogen aanschouwen. Het viel me op dat hij vandaag een raar soort muziek draaide. Wat voor een stijl het was kan ik niet precies thuisbrengen, maar zijn set bestond in ieder geval niet volledig uit trance plaatjes.

sunset edition

Mijn persoonlijke held van de dag, of eigenlijk een van de twee helden van de dag, dat was Sied van Riel. Zoals ik achteraf ook tegen hem zelf heb gezegd, draaide hij hier op Sunset Edition een verrassende set. Want diegene die Sied al vaker hebben zien draaien, weten dat je van hem nooit bij voorbaat weet wat je kan verwachten. Hij draait altijd waar hij op dat moment zin in heeft. Dat heeft natuurlijk het nadeel dat het ooit verkeerd kan uitpakken, maar ik denk dat en DJ als Sied van Riel het toch wel heel goed weet in te schatten wat het publiek wil. Want dit was zonder twijfel de beste set die ik dit jaar van Sied heb gezien. Beter dan op Seduxxion en beter dan op Emporium. Zover als dat ik me het nog kan herinneren heeft hij hier op Sunset ook zijn set van GrotesQue en Fabulous overtroffen. In een woord: legendarisch! En dat was ook zeker te merken aan al de uitbundige trance liefhebbers die hier getuigen van waren.


De tweede climax van dit feest was tevens de laatste, want ook Leon Bolier wist weer precies die platen te draaien, waar iedereen naar verlangden. Zijn twee uur durende set was uitermate goed gevuld met tracks van zijn nieuwe album Phantasma, aangevuld met andere classics zoals Way Out West - The Fall, OceanLab - Miracle, maar ook Not Giving Up on Love. Ook al zijn, zeker de laatste twee genoemde track, heel anders dan Leon´s eigen stijl, hij wist ze perfect tot een geheel te mixen in zijn afsluitende set van Sunset Edition.

sunset edition

Na een paar uurtjes te hebben geslapen, zit ik hier met het feest nog fris in mijn geheugen dit verslagje te typen. Naar mijn ervaring was het feest zeer positief. Ik heb diverse goede sets gehoord, die goed ondersteund werden door MC Da Silva. Ik heb me heel goed vermaakt, met veel gezellige mensen om me heen. Al was er helaas iemand van mijn dierbaarste vrienden die er niet bij kon zijn. Ik zal naast al de positieve aspecten ook heel kritisch moeten zijn. Met uitzondering van Sied en Leon vond ik de rest van de DJ´s toch enigszins onder de te verwachten maat presteren. De entree prijs vond ik ook wel aan de hoge kant, want op zich bood het feest niet zo veel meer dan een ander gemiddeld feest. Echter moeten we er natuurlijk wel rekening mee houden dat dit het eerste feest was van het nieuwe DPG Events is. En ik hoop ook zeker dat we in de toekomst nog veel meer van deze organisatie gaan horen. De mensen achter DPG hadden namelijk een droom: een moment creëren waarin je je ogen kunt sluiten en iedereen zichzelf kan overgeven aan de muziek. Maar helaas blijft een droom gewoon een droom, tot het moment dat je ontwaakt. Dat is nu gebeurt. De eerste stap is gezet, en dat was absoluut geen verkeerde stap. Dus met een paar kleine aanpassingen ben ik ervan overtuigd dat DPG in de toekomst nog veel meer mooiere dromen zal gaan verwezenlijken.

Verslag & Foto's: Dominic Wetzer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws