Lentekriebels Festival, Central Studio’s, Utrecht

redactie | 21 april 2009
party reports

Zondag 12 april, oftewel Eerste Paasdag, is wat mij betreft het perfecte moment om de lente in te luiden met een kriebelend festival a la Lentekriebels. Natuurlijk is de lente officieel alweer een paar weken aan de gang, maar Pasen is toch een beetje de voorjaarsversie van Kerst.


Het moment om gezellig  met de familie je helemaal het schompes te vreten aan veel te veel chocola, waarbij die ene “lollige” oom zich zoals elk jaar afvraagt of je dat lijntechnisch wel zou moeten doen.


Ik vond het dus wel een goed plan om de nog niet weggegeten frustraties eruit te dansen bij het Lentekriebels festival in de Central Studios in Utrecht.


Blijkbaar was ik niet de enige die er zo over dacht, want half Utrecht en omstreken was uitgelopen. Het festival was volledig uitverkocht en er stonden nog diverse mensen tevergeefs buiten te wachten op mensen die kaarten over hadden.


Na een tijdje in de rij te hebben gestaan, een slordige beveiligingscheck (ben niet gefouilleerd en mijn tas is niet open gemaakt, maar dit heeft vast alles te maken met mijn engelachtige uitstraling) en het in de kleine kluisjes met verbazingwekkend veel ruimte dumpen van onze jassen, konden we naar binnen.


Volgens organisatie Zondagskriebels wachtte ons binnen een oogverblindend decor. Dat viel wel mee. Al hingen er op strategische plekken enorme bloemen aan het plafond en werden we verwelkomd door enorm lange bloemenmensen.


De organisatie had er meer van kunnen maken, maar het is goed geweest om dat niet te doen. Als er kosten gedrukt kunnen worden door een leuk, maar niet overdadig (less is more toch?) decor dat past binnen het thema te maken, scheelt dat in de entreeprijs. Geen overbodige luxe in het enorme aanbod van feestjes waar minimaal vijftig euro voor moet worden gedokt.


Er zou ook een modeshow zijn…Die heb ik zelf gemist, maar het is altijd leuk om inspiratie op te doen waarmee de kledingkast het (komende) seizoen te vullen.

Voor het echte lentegevoel is de muziek essentieel. Dat heeft Zondagskriebels goed begrepen door grote namen als Afrojack, Lucien Foort en Chuckie te boeken.


De eerste dj’s die ik hoorde waren Groovenatics. Een goede binnenkomer, want ze waren op dat moment bezig hun “Joy” te verspreiden door studio 1. Na hun set, mocht Skitzofrenix zijn ding doen.


Goede opwarmers voor Afrojack, die weer vette beats dropte en Ricky Rivaro die al een voorproefje gaf op de zomer door platen te draaien met merengue- en salsa invloeden waarmee bij iedereen de heupen los gingen. Lucien Foort en Baggi Begovic doen het afzonderlijk goed, maar in hun back 2 back sessie die zij hier deden, opereerden zij als een vakkundig op elkaar afgestemd team. Save the best for last om het publiek tot het einde toe vast te houden en dat was hier Chuckie die dit lentefeest tot een kriebelend hoogtepunt bracht.


In studio 2 was ik minder te vinden. Dat had niks te maken met de kwaliteiten van de dj’s, maar met het feit dat ik meer van house hou dan van minimal en techno. Het was iets rustiger dan in studio 1, maar de fans gingen toch wel uit hun plaat op de muziek van Ille Bitch (geweldige naam by the way), 2000 and one en Wouter de Moor.


Alle feestgangers, waaronder ik en mijn companen, waren lekker aan het dansen. Ik heb zeker weten de meeste paaseicalorieën er al dansend afgewerkt.


Het enige wat dit feestje nog beter had kunnen maken, was als het buiten in de zon was geweest. Dat gaat vast helemaal goed komen met Zomerkriebels.


Marina

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws