Latin Village

redactie | 11 april 2009
party reports

Afgelopen zaterdag hield A Venue Entertainment weer een succesvolle editie van het indoor evenement LatinVillage. Het vond plaats in de Westergasfabriek. Voor mij was het de eerste keer dat ik deze locatie zou bezoeken. Volgens velen is dit één van Amsterdams mooiste monumentale gebouwen en deze nacht vond hier een onweerstaanbare latin-night plaats.


De avond begon in een tien euro kostende parkeergarage, die speciaal voor de bezoekers van LatinVillage was gereserveerd. Het was een korte wandeling van de garage naar de entree van de fabriek. Rond middernacht was het goed druk bij de entree, maar na een strenge fouillering kon er snel een kluisje gehuurd worden.


Latin Village


Eerst heb ik natuurlijk even verkend waar welke zalen lagen en hoe alles er uit zag. De Westergasfabriek zelf zag er schitterend uit met een enorme kroonluchter aan het plafond. Een creatief decor van enorme watervaten met verlichting deden dienst als decor van de dj-booth en achterin de zaal was de Bacardi Mojito-stand.


Deze mag naar mijn mening absoluut niet ontbreken op een LatinVillage of LatinVillage Festival editie. Voor zeven euro vijftig heb ik lekker kunnen genieten van een overheerlijke Mojito. Frisdrank was de normale twee euro vijftig (één muntje) en red bull was anderhalf muntje.


Achter de grote zaal was een kleine eetruimte waar onder andere broodjes roti gehaald konden worden. En nog een klein stukje door was de rookruimte.

Helemaal de andere kant op was de Westerunie verbonden aan de Westergasfabriek. Dit zorgde voor de ruimtes van de andere zalen plus nog een kleine eetruimte. De zalen waren relatief gezien klein, wat er vaak voor zorgde dat het enorm druk was in de zaal.


De wegen ernaar toe waren smal en opgedeeld door hekken waardoor er vaak file stond op de weg naar de zalen. Vooral de BaltimoreGroove werd erg druk bezocht. Zelf heb ik ontzettend genoten om even bij de StrictlySalsa te kijken. Het is geweldig om mensen “echt” te zien dansen. Salsa, bachata, merengue en ga zo maar door.


Latin Village


Maar na de verkenningstocht was de eindbestemming toch weer de mainzaal. Hier draaide op dat moment Gregory. Het grootste gedeelte van de avond heb ik besteed in deze zaal en ik heb dan ook Benny Royal, David Penn, Jesse Garcia en een gedeelte van Gregor Salto mee kunnen pakken.


De muziekstijlen waren grotendeels hetzelfde. Veel electro en house met af en toe latin invloeden. Er werd ook creatief gebruik gemaakt van old skool samples en daarnaast heb ik regelmatig de sample gehoord van de Black Eyed Peas met het nummer Mas que nada. Bekende platen waren Rap das Armas, Daqueala, PSI en Mars.


De tijd vloog letterlijk voorbij, voor ik het wist was het alweer vier uur. Normaal heb ik al snel het gevoel dat de muziek wat monotoon wordt met deze stijl, maar ik heb geen minuut stilgestaan. Het was geen bijster bijzondere line-up en de platenkeuze was ook niet echt speciaal, maar ik heb een lekkere avond gehad.


Ik heb wel nog even gelachen om Jesse Garcia, wiens kapsel er uit zag als grote, lange, hangende hondenoren die hij om de paar minuten achter zijn oren moest vegen. Wat betreft de MC was het weer eens een typisch gevalletje van “shut up please!”.


Latin Village


Na Gregor Salto ben ik nog even wezen kijken bij Jamie Fanatic, die ik een paar jaar geleden vaak heb bezocht in Club Players (Zoetermeer). De zaal was echter leeg op een stuk of tien mensen na. Opzicht best jammer, want Jamie draaide leuk. De snelle mix van platen gaf een energieke house set. De groep mensen stond dan ook niet stil, hoewel er ook nog wat mensen aan de kant zaten te genieten.Rond half vijf heb ik een einde gemaakt aan de avond. De reis naar huis zou immers ook nog even duren.


LatinVillage is een evenement vol mooie en diverse mensen. Veel “look at me” g

De sfeer was goed en gezellig, terwijl ik verwacht had dat er toch wat meer spanningen zouden zijn. Qua aankleding vond ik het minimaal. Er was ook geen sprake van lichtshows, er waren alleen grote schermen aanwezig.


De kwaliteit van Latin Villagehet geluid vond ik, vooral in de LatinHouse zaal, beter kunnen. Op een gegeven moment ging er iets goed mis en daarna was het geluid toch niet helemaal zuiver meer. Ik vond het opmerkelijk dat het volume vergeleken met andere evenementen laag stond. Niet te laag, maar wel zo laag dat ik de helft van de avond zonder oordoppen heb kunnen doorbrengen.


Bij de faciliteiten als de bar en de muntverkoop werd je snel geholpen. Wat wel opvallend was, was de enorme bar waar je overheen moest communiceren met het personeel. Misschien handig om die in de toekomst te versmallen.


Ik heb op LatinVillage een zeer geslaagde avond beleefd. Sowieso ben ik bij het LatinVillage Festival aanwezig, maar ik denk dat ik zeker ga proberen om de volgende keer ook weer bij dit indoor evenement te zijn.


De fotograaf van Partyscene was ook aanwezig! Bekijk hier de foto's.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws