Skynet Groove City

redactie | 30 november 2008
party reports

Skynet Groove City bracht op zaterdag 29 november opnieuw een top indoor party in Brussel. Het beste op het gebied van techno, house, electro, minimal en drum ‘n’ bass, in vier zalen in de Brussels Kart Expo, trok ook dit jaar publiek uit België, maar ook uit Nederland, Duitsland en Frankrijk. En de Belgen starten altijd vroeg, al vanaf 20.00 kon je naar binnen, en om 05.30 diende je na 9,5 uur topmuziek het pand voldaan weer te verlaten.

Groovecity

Dit populaire feest is enigszins te vergelijken met de indoor festivals Fabulous, Dirty Dutch of Essence in ons land. Maar dan voor slechts 22 euro in de voorverkoop. En hiervoor kreeg je erg vette line ups! De technozaal werd gehost door Cocoon, met dj’s als Chris Tietjen, Guy Gerber, Agoria en meester Sven Väth. In de wat kleinere en intiemere drum ‘n’ bass kon je los op Brekbit, The Brookes Brothers, Futurebound en Matrix. Het was goed te zien dat deze muziekstroming nog springlevend is in België, de zaal was de hele avond propvol en het ging goed los!

Groovecity

Als je van house hield dan zat je ook goed, want in area 2 stonden Terry Toner, Zoo Brazil, dj Pierre, Joachim Garraud en Benny Benassi geprogrammeerd. Al lijken de sounds in deze en die van de techno zaal steeds meer met elkaar te versmelten. Het werd hier pas na 01.00 drukker, maar nooit zo druk als in de technozaal. Sven was duidelijk de man, velen leken voor hem te zijn gekomen en hij kreeg dan ook een staande en dansende ovatie bij het begin van zijn set. Alleen de eerste 10 minuten mochten er foto’s van hem gemaakt worden, en de techno ster had nog meer opmerkelijke eisen. Zo was hij niet blij toen hij bij het meest exclusieve hotel van Brussel werd opgehaald in een Audi in plaats van een Mercedes. Hij opende toepasselijk met de track Superman.

Groovecity

Bij Electronation maakten Dax, Clockwork, Terry Toner, Tron, Clockwork, Alexander Robotnick, Terry Toner en Mason de dienst uit. Reeds om 23.00 stond de intieme zaal al vol en gingen de handen de lucht in bij de bekende techno tunes. Terry had in de house zaal al hoge ogen gegooid, en zelfs zijn handtekening op een fan haar borstpartij gezet.

Groovecity

Een uur later, rond middernacht, lagen de eerste partypeople met rugzak op de grond. Knock out, of aan het chillen, dat was niet altijd duidelijk.

Maar de sfeer was in alle zalen opperbest. De aankleding was ook goed, zoals de vele LED schermen en lichten, en de prijzen van de drank werd bijvoorbeeld vermeld op de grote lcd schermen boven de barren. Een nette service die in Nederland vaak niet te zien is. De toiletten en eetstandjes waren, net als afgelopen edities, buiten gesitueerd. Dit betekende even de bittere kou in voor ’n plasje of een hapje. Maar het was gelukkig droog, en dus goed te doen.

Kortom, het was weer een zeer geslaagde editie, tot volgend jaar!

www.skynetgroovecity.be

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws