Extrema NYE, Klokgebouw, Eindhoven

redactie | 4 januari 2009
party reports

Al jaren op rij was Extrema NYE vooraf uitverkocht en werd er op marktplaats flink gehandeld in de kaartjes. Ook dit jaar werd op marktplaats gehandeld in de kaartjes, maar waren het voornamelijk mensen die hun kaartje in de verkoop hadden en er hoopte nog zoveel mogelijk voor te vangen.


Ach, misschien ook wel lekker dat het eens niet stampend vol is en dat je lekker de ruimte hebt om een dansje te maken. Afwachten dus maar.


De laatste uurtjes van 2008 verbleven we op steenworpafstand van het klokgebouw.Tijdens een gezellige pre-party werd er een lekker hapje gegeten, champagne gedronken en vuurwerk de lucht in geknald.


Nadat ook de laatste Thaise wensballon de lucht in was gegaan, maakten we de oversteek naar Extrema’s NYE in het klokgebouw.


Gelukkig geen lange wachttijden in de kou, maar een snelle doorloop bij de entree. Bij binnenkomst is het nog vrij rustig behalve in de house-zaal. Hier staat houselegende Steve Angello het nieuwe jaar in te knallen. In de tech-area is op het laatste moment nog een plaatsje gemaakt voor Extrema’s groene, Belgische vriendDr. Lektroluv. In de derde en kleinste zaal draaien Joris Voorn & Edwin Oosterwal, beter bekend als Rejected.


Ondanks dat het nieuwe thema voor 2009 “GIVE” is, heeft Extrema niet echt uitgepakt. De aankleding in de zalen was minimaal en bleef veelal beperkt tot wat doeken en een verlichte dj-booth. Maar het is natuurlijk ook de muziek waar het allemaal om draait en de heren van Rejected draaiden lekker!


Daarna een kijkje genomen bij Gabriel Ananda in de tech-area die voor de gelegenheid een live-set liet horen. Een uur dat voorbij vloog, want er rolden heerlijke bassen uit de speakers in een relatief rustig tempo. Een uniek set waarmee de toon al gauw gezet was in deze area. Jammer genoeg was het er stervenskoud!De enige optie was dan ook recht voor de dj in de massa te gaan staan, want wat verder naar achter had je zeker een vestje nodig.


De rest van de avond werd het op en neer pendelen tussen Extrema Music en de tech-area, met als eerste muzikaal hoogtepunt in 2009 Speedy J. Deze man kreeg maar liefst drie uur de tijd om het publiek te verwennen met zijn technobeats en het publiek kon er maar geen genoeg van krijgen. Voor velen dan ook één van de redders van de avond. Technasia maakte het feestje af met een beukende set.


Ook bij Extrema Music werd er in stijl afgesloten door Nuno Dos Santos en Patrice Bäumel.


Muzikaal gezien was het een mooi avondje, de bar was goed geregeld en op de meeste plekken gingen de mensen lekker uit hun dak.


Ondanks dat het niet uitverkocht was, waren de toiletten weer een drama. Flinke lange rijen en uiteindelijk stond het ook nog eens geheel blank van de overlopende pisbakken van de mannen!


Al met al heeft het publiek er toch een mooi feestje van gemaakt en was het een prima begin voor 2009.


Nikky van Eijk


De foto's vind je hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws