ADE 2008, vrijdag

Partyscene Redactie | 27 oktober 2008
party reports

De onwaarschijnlijk dikke flow van Innervisions

Ame, Henrik Schwarz en Dixon tijdens Critical Mass op ADE 2008.

De plannen voor de vrijdag waren groots en meeslepend, maar er kwam niets van terecht. Door de bezwerende klanken van Ame, Schwarz en Dixon was de oude zaal van de Melkweg voor één nacht de Berghain van Amsterdam.

 

Tekst & vreselijk slechte foto’s: Susanne Woning

 

Tikje arrogant, maar wel waar.Eerst een pitstop maken bij de Critical Mass-avond van Innervisions in de oude zaal, dan een stukje drum & bass in The Max, om vervolgens nog een uitstapje te maken naar de dubstep van Oi in Paradiso: dat was het spoorboekje voor de vrijdagnacht van ADE 2008. Maar al bij de eerste tracks die we van de Innervisions-delegatie voorgeschoteld kregen, was gelijk duidelijk dat hier niet veel van terecht zou komen. De hypnotiserende Berlijnse krachten waren gewoon veel te sterk.

De mededeling ‘Sorry, geen timetable, maar gewoon de hele avond goede muziek’ die overal aangeplakt stond, was misschien een tikje arrogant (we maken immers zelf wel uit of we iets goede muziek vinden!), maar werd wel degelijk waargemaakt. Het publiek werd vakkundig opgewarmd door Marcus Worgull met catchy deephouse. Met zijn eigen ‘Spellbound’, bijna bezwijkende speakers door de zware akkoorden van Schwarz’s remix van Kraak & Smaak’s ‘There’s No Sun In The Sky’ en de aanstekelijke Buttrich remix van Sharam Jey’s ‘Don’t Lie’ kwam de stampvolle dansvloer al goed los. Maar de echte publiekstrekker waar half Amsterdam voor was uitgelopen, was natuurlijk de bijzondere liveset van Ame, Dixon en Schwarz.

Er viel niet te ontkomen aan de onwaarschijnlijk dikke Innervisions-flow .De mannen stonden niet op het podium, maar in een kleine studiokuil die in het podium was gebouwd. Vanuit het oogpunt van technische voorbereiding natuurlijk enorm handig, maar wel jammer voor het publiek: alleen de voorste rijen en het balkon konden het gezwoeg achter alle apparatuur volgen en zagen dat Frank, Kristian, Henrik en Steffen (Dixon) zelf misschien nog wel het allerhardst stonden te genieten. Gelukkig maakten de diepe, lekkere tunes het gebrek aan directe interactie met de rest van de zaal meer dan goed.

We kregen een mooie live-versie van Ame’s ‘Rej’ en een sferische clubmix van ‘Enjoy The Silence’ van Depeche Mode (Timo Maas remix) voor de kiezen en de opruiiende strijdkreet uit Ferrer & Sydenham’s ‘Timbuktu’ zorgde voor kippenvel in de zaal. Door de slimme opbouw en goed geplaatste breaks was er niet te ontkomen aan de onwaarschijnlijk dikke Innervisions-flow. De handjes gingen dan ook erg vaak terecht de lucht in. Natuurlijk mocht de recente collectieve release ‘D.P.O.M.B.’ niet ontbreken tijdens deze gezamenlijke gig en de set werd tenslotte, onder luid gejuich, afgesloten met ‘Where We At’.

Ook het drum & bass-publiek in The Max ging volledig uit zijn dak.Toch nog nieuwsgierig naar wat er zich in de andere zaal afspeelde bij de Full On Vinyl-avond van Major League staken we even over naar The Max. Ook hier stond het publiek inmiddels te dampen en te springen op nietsontziende drum & bass van ‘Rockstar’ TC en was de zaal afgeladen vol. Normaal kunnen we een ranzige portie gebroken beats best waarderen, maar deze enorme overgang qua muziekstijlen konden we even niet aan.

We zakten daarom weer af naar Critical Mass, waar Marcus Worgull ons tijdens het intermezzo tussen de liveset en de dj-set van Ame nog trakteerde op één van de gezelligste dansvloervullers van de afgelopen zomer: ‘I Exist Because Of You’ van Henrik Schwarz. Helaas was de planning voor dag drie van het ADE overvol, dus we besloten verstandig de tweede dag op dat moment voor gezien te houden. De mannen van Ame waren bij dit uitgelaten en vrolijke publiek immers in goede handen!

Timbuktu (Ame remix)

 

Ame, Dixon en Schwarz vol in de funk

 

Amsterdam Dance Event

Lees hier meer over het ADE 2008:

ADE 2008, donderdag

ADE 2008, zaterdag

ADE Conferentie: Toekomstmuziek

ADE Conferentie: Jeff Mills en inspiratie

ADE Conferentie: 20 jaar house

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws