Voltt Loves Summer

Partyscene Redactie | 29 augustus 2007
party reports

Normaal gesproken vormt Mysteryland de afsluiting van het festivalseizoen, maar sinds vorig jaar is dat Voltt Loves Summer, een dag later. Na de positieve verhalen over de eerste editie, sloten wij afgelopen zondag het festivalseizoen van 2007 af tijdens dit kleinschalige, doch intieme festival in Amsterdam.

Tekst: Sander

Foto’s: Marc van der Aa (Partyscene)

VolttBart Skils liet vooraf in een interview op deze site weten erg benieuwd te zijn naar Clara Intelecto en herhaalde dit nog een keer in een mailtje. Vol goede moed gingen we lekker vroeg naar Amsterdam om dit fenomeen te spotten. Maar een zondag blijft een zondag en dat liep natuurlijk helemaal anders met een behoorlijk trage start. Vervelende van de late aankomst was tevens dat we het optreden van de violiste samen met Samim alleen mee hebben gehoord terwijl we richting het festival liepen.

Geen nood verder, want er kwam nog een hoop leuks en het was perfect festivalweer: zon, paar wolken en 21 graden. En wat een geweldige locatie: Op de IJ-helling van de voormalige NDSM scheepswerf, licht aflopend richting het water en omringt door allerlei oude warehouses. Uitzicht over het water en de skyline van Amsterdam. De perfecte setting voor een minimal technogeorïenteerd festival. Het terrein was goed gevuld, genoeg ruimte om te dansen en vooral veel vrolijke mensen. Ook wel eens lekker om een dag te festivallen op een terrein met slechts één area. Niet dat heen-en-weer-geloop heel de dag.

VolttMuzikaal gezien was het een dag van tegenstellingen. Het waren dit keer niet de dure buitenlandse dj’s die de show stalen, maar onze eigen Nederlandse technohelden. Micheal Mayer draaide een vrij slecht gemixte set met wel erg veel mooie platen die perfect pasten in de middag, de Wighnomy Brothers waren vrij saai en eentonig en Marco Carola leek er niet helemaal bij met zijn gedachten en skills. Als afsluiter kwam hij met de ene lange break na de andere, waardoor zijn set vaak de energie verloor.

De Hollanders daarentegen wisten zondag veel beter wat er van ze verwacht werd. De mannen van Polder waren de helden van de dag. Een energieke en zeer swingende live-set die het publiek talloze keren ‘op de banken’ kreeg. De mannen hebben al verschillende goede releases op hun naam staan, maar live kwam de muziek nog veel dansbaarder over. Ook de live-set van Microfunk zorgde voor veel vreugdemomenten. Misschien werd er iets te vaak aan de effectenknoppen gedraaid, maar drukte de pret absoluut niet. Ondanks dat de muziek wel wat beter had gekund deze dag, maakte de indrukwekkende locatie, het mooie weer en de vrolijke bezoekers er een geslaagde Voltt Loves Summer van.

De festival fact op een rijtje

VolttWaarom naar Voltt Loves Summer: Vorig jaar helaas moeten missen en achteraf veel goede verhalen over gehoord.

Voor de hoeveelste keer: Eerste keer dus.

Van - tot: 15.30 - BAM

Gezien en/of gehoord: Michael Mayer, Polder (Lauhaus en David Labeij), Wighnomy Brothers, Microfunk (2000 and One & Dave Ellesmere) en Marco Carola.

Beste set: Het waren de Nederlanders die de beste sets lieten horen. Polder stak er met kop en schouders bovenuit. De heren Lauhaus en Labeij brachten een extreem swingende set ten gehore en hadden de bezoekers een uur lang aan het dansen en juichen. Dikke beats, swingende percussie en opzwepende en goed getimede breaks. Heerlijk! Het was ook goed te merken dat Voltt een festival van de liefhebbers is, want op het moment dat de eerste tonen van ‘Strange Ways’ te horen waren, ontplofte de NDSM werf. Ook het optreden van Microfunk was erg energiek en dansbaar.

VolttHoogtepunt: Of het een hoogtepunt is weet ik eigenlijk niet, maar persoonlijk was dat het extreem zuivere en goed afgestelde geluid. Niet eerder dit jaar heb ik zo’n goed geluid gehoord op een festival. Hard, zuiver en met een bas die je in je onderbuik voelde. Ondanks dit alles kon je overal nog prima met elkaar praten. Hulde!

Dieptepunt: Die echt onwijs irritante MC. Ik ben sowieso geen voorstanders van MC’s maar deze man sloeg werkelijk alles. Een zeer irritante tone of voice en alsof dat nog niet genoeg was, had hij een vervormer bij zich, waardoor hij vaak klonk als een smurf. En om het geheel compleet te maken begon hij naarmate de avond vorderde, en waarschijnlijk onder invloed van wat alcoholische versnapperingen, meer en meer van zich te laten horen. Dat niemand van de organisatie ingreep en de man op de eerste pont terug naar de stad zette, is mij volstrekt onduidelijk.

Eten/drank: Het lijkt deze zomer wel de standaard te zijn dat een festival pas geslaagd is als de rosé om zeven uur ‘s avonds op is. Dat was dus op Voltt ook weer het geval. Verder lagen de prijzen vrij redelijk. Bier 2.20, wijn 3.30. Qua eten was het alleen erg karig gesteld. Vier verschillende soorten wraps, een groentesoep en een maiskolf was het enige wat op het menu stond. De wraps waren dan weer wel redelijk te eten.

Sanitair: Voldoende aanwezig, alleen hadden er wel wat meer damestoiletten mogen Volttzijn. De ladies waren dan ook veelvuldig in het men's room te vinden. De toiletten werden ook gedurende dag meermalen schoongemaakt en het was dus de hele dag vrij netjes.

Decors/entertainment: Weinig, maar als je een feest geeft op een industriele locatie als de NDSM werf dan moet je daar ook niet teveel aan doen. Omringt door oude warehouses en uitkijkende op de skyline van Amsterdam is deze locatie al een decor op zich. De immens grote kraan die over het terrein heen hing, maakte het helemaal af.

Wat mag beter: Eigenlijk de buitenlandse dj’s. Organisatoren Bart en Daan staan erom bekend osterk te programmeren, maar dat kwam zondag niet uit. Michael Mayer draaide vooral erg lekkere platen, maar mixtechnisch was het niet bijzonder wat de Duitser liet horen. De Wighnomy Brothers vielen gewoon ronduit tegen met een tot saai neigende set en Marco Carola draaide meer breaks dan beats en kreeg de menigte als afsluiter zeker niet los - iets wat je eigenlijk wel verplicht bent als afsluitende dj.

Mijn absolute Voltt-gevoel: Zonnebril op, glimlach erbij en met de handjes in de lucht.

Oordeel: Persoonlijk misschien wel het fijnste festival dit jaar. Erg leuk en intiem met veel goedgeluimde liefhebbers. Muzikaal gezien kon het beter, zeker wat betreft de buitenlandse inbreng.

Volgend jaar: Zeker weer!

De rest van de foto’s van Voltt Loves Summer check je HIER

En kijk dan ook even naar de Voltt Brillenspecial

Voltt

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws