Voltt @ Paradiso

Partyscene Redactie | 22 februari 2007
party reports

Vrolijke drukte tijdens Voltt

Intro: Een dag voor het feest stuurde de organisatie een persbericht naar buiten: Claro Intelecto zou niet meer komen naar Voltt. De Brit had zijn kniebanden gescheurd en kon onmogelijk naar Nederland komen. Tragisch, want zijn producties zijn juweeltjes en was voor sommige bezoekers juist de reden om deze Voltt mee te pikken.

Tekst: Chris Dekker

Programma:Ricardo Villalobos, Bart Skills, Jon Gaiser aka Fraktion, Raymon Hollander, JPLS, e.v.a

Bart SkilsBijzonderheden:Bart Skills zette vanaf de eerste plaat de stemming met een goed gemixte minimal techno set. En nog voor het middernacht was geweest, ging het dak er al af. Rond klokslag twaalf uur stond de zaal zo goed als vol en was er weinig plek meer over voor een dansje. Achterin is het dan nog wel te doen, net als aan de zijkanten. Maar daar zie je niks, daar ruik je het zweet van de dj niet. Dus klim je op het podium en worstel je een weg naar een plek naast de booth. Je kan er niet dansen, maar daar gaat het al niet meer om: vanaf dat plakje kan je wel naar de dj kijken!

Inmiddels stond Raymon Hollander in de bovenzaal prachtig melodieuze, diepe detroit techno te draaien. Jammer genoeg was zijn set aan niemand besteed, wellicht omdat zijn stijl niet goed binnen de programmering paste. De zaal was nagenoeg leeg, en onterecht, want deze man verdient gillende meisjes als publiek voor zijn neus. De drukte in de grote zaal werd niet minder tijdens de set van Gaiser. Geconcentreerd zette hij zijn laptopje aan en begon aan een diepe, donkere minimal set. Het gejuich van het over de booth hangend publiek bracht hem niet van zijn stuk. Gaiser werkte structureel zijn setje af, en gaf door zijn strakke liveset meteen een groot contrast met Ricardo Villalobos.

Op het moment dat Gaiser eindigde, begon in de bovenzaal voor een klein publiek JPLS aan zijn optreden. Nadat er een versterker was uitgeklapt en het een paar minuten stil was geweest, zette hij de offbeat van zijn eigen "Program" release in. Plinkjes, plopjes, nog schoner en gestripter dan het werk van Troy Pierce, maar met net iets meer schwung. Steeds meer mensen vonden hun weg naar de bovenzaal, om te dansen of om een drankje te bestellen en bij te komen.

Misschien omdat het langzamerhand dringen geblazen bij Villalobos. Want een paar jaar geleden was deze man nog een held voor de incrowd, nu kwamen uit alle windrichtingen bezoekers aanwaaien om wat mee te pikken van de hype. En de new kids on the block die een super technische dj verwachtte, kwamen bedrogen uit. Bij Ricardo moet je het namelijk niet hebben van de mixtechnieken, maar van zijn platenkeuze en zijn rockster-allures.

Met zijn entourage en 5 platenkoffers sjokte hij naar de draaitafels. Na wat technische problemen begon hij met zijn set. De eerste 30 minuten gingen gelikt, met mooie techhouse en minimal producties van onder andere Boris Werner en Lauhaus. Plaat voor plaat nam hij je mee op een trip, om na verloop van tijd de draad zelf helemaal kwijt te raken. Het geheel werd rommeliger naarmate het later werd en er meer en meer groupies over de dj booth hingen. Villalobos genoot zichtbaar van alle aandacht en scheen niet in te zitten over een foute mix meer of minder.

Ricardo VillalobosDe absolute climax bereikte de avond op het moment dat hij een diepe, melodieuze plaat inzette met de vocals van ST Germain's Rose Rouge. "I want you to get together," dreunde het door de zaal. Een pompende baslijn, een diepe groove, en de zaal ging gedurende de hele plaat compleet uit haar dak. Maar rond half 5 kwam het besef: Beter gaat het niet meer worden. De hardcore ging nog door op een van de afters, volgens ons had de avond haar muzikale hoogtepunt wel bereikt.

Hoogtepunt: De eerste helft van de set van Ricardo, en het gejoel tijdens de remix van St Germain's Rose Rouge.

Dieptepunt: Het afblazen van Claro Intellecto, de publiekscluster rond de draaitafels. De kleine technische probleempjes nemen we dan maar voor lief.

Opmerking bezoeker:Jochie tegen de 20 vond het feest niet super speciaal. `Dit was mijn eerste keer Voltt, maar ik vond het vrij tegen vallen. Ik had meer verwacht!`

Decoratie: De enorme LED lampen die tijdens Voltt Loves Summer in de NDSM hal hingen, waren wederom opgehangen.De visuals waren wat verwarrend, met grote, gespierde negermannen.

Sfeer: Gezellig en niet al te afwachtend. In de bovenzaal haalde je een biertje, in de benedenzaal kwam je bij, en in de grote zaal haalde je je gram op de dansvloer.

Wat mag beter:Met het afzeggen van Claro Intellecto kreeg de organisatie wel een tik in het gezicht. Maar een verhinderde artiest kan je niet aan de organisatie toerekenen.

Prijs/Kwaliteitsverhouding: 22.50 voor een avondje met Villalobos als headliner is een beetje veel, helemaal als je het vergelijkt met de toegangsprijs die Voltt Loves Summer vroeg deze zomer, 17,50.

Bezoekersaantal: Uitverkocht. En dat het druk wordt, dat weet je inmiddels als je een ticket koopt. Toch was het niet zo druk als eerdere edities in de Paradiso, omdat er minder kaarten in omloop waren gebracht. Pluspunt!

Oordeel: Een gewoon nachtje stappen naar Voltteriaanse maatstaven

Love2party Tip:De releases van Claro Intelecto, om een beeld te krijgen van zijn werk. Kijk uit naar de rematch van de Brit! En als die niet komt, boek 'm zelf! Bezoek verder de Planet Delsin avonden van Raymon Hollander in Club 11, waar hij met meer publiek wel goed tot zijn recht komt.

Voltt

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws