ADE Clubbing: Afro Acid @ Melkweg

Partyscene Redactie | 25 oktober 2006
party reports

Move your body

DJ PierreIntro: Afro Acid is de titel van het nieuwe album van DJ Pierre, die in ‘86 als lid van Phuture 303 de klassieker Acid Trax produceerde. Het markeerde het begin van het acid-tijdperk. Twintig jaar later verschijnt pas zijn debuutalbum als soloartiest, waarop hij hulp heeft gekregen van een keur aan befaamde producers - o.a. Louie Vega, Roy Davis Jr. en Seamus Haji. De Melkweg stond afgelopen zaterdag tijdens het Amsterdam Dance Event in het teken van de release van dit album, met DJ Pierre & friends in de hoofdrol.

Tekst & foto’s: Stamp

Programma: DJ Pierre, Marshall Jefferson, Harrison Crump, Zoe Xenia

Gezien of gehoord: Als opener stond Harrison Crump op het programma. Crump is vooral bekend van zijn hit ‘Get Boogie’ en als vocalist op tracks van Felix da Housecat. Als dj slaat hij ook zijn mannetje. Met een fles wijn in de ene hand en de volgende plaat in de andere, laat hij zich van z’n beste kant horen. Hij bouwt als opener van de avond rustig op met een mix van wat oudere house, deephouse en natuurlijk hier en daar een acid-plaatje.

Melkweg overviewNa verloop van tijd verschijnt de Nederlandse vocaliste Zoe Xenia op het podium om mee te jammen op de lyrics. Dat doet ze ook tijdens het optreden van DJ Pierre, die  Harrison opvolgt. Pierre haalt het in zijn hoofd om zijn set te starten met ‘Put your hands up for Detroit’. Iets wat Stacey Pullen laatst ook al flikte in 11. Wat die Amerikanen toch bezielt, is ons onduidelijk. Gelukkig duikt Pierre vervolgens de diepte in en brengt ons via Ame’s Rej uiteindelijk waar we voor waren gekomen: pure acid. Toch Pierre blijft echter verrassen met platen die we niet zo snel van deze legende uit Chicago hadden verwacht. Wat te denken van The Music Turns Me On (Ladadi Ladada) van de Bass Bumpers? Of een kazige houseremix van Seven Nation Army? Het publiek smult er in ieder geval van, en Pierre zelf is er zelf ook dolenthousiast over. Gelukkig komt er ook veel moois uit zijn platenkoffers en zien de meeste bezoekers de ironie van zijn vreemde uitstapjes in.

Houselegende Marshall Jefferson, die de housewereld in ’86 op zijn kop zette met Move Your Body, sluit de avond af. Dat hij zich nog immer aan de stijl van dat tijdloze nummer houdt, blijkt wel aan zijn prachtige melodieuze houseset. Lekkere diepe, lange platen vol ontwikkelingen en heerlijke lang uitgesponnen mixen maken tot het einde van de avond meester van de Melkweg. 

Marshall Jefferson was in vormBijzonderheden: Aangezien de avond mede georganiseerd was door Earth, was de trouwe schare fans van dit concept op komen dagen, waardoor het lekker druk was. In het café van de Melkweg was een Earth Bookings showcase, waar onder andere Estroe en Sandrien hun plaatjes op mochten zetten.

Hoogtepunt: Marshall Jefferson

Dieptepunt: Niet noemenswaardig.

Decoratie: Twee schermen met reclame van het Amsterdam Dance Event, een scherm met een aan Afro Acid gerelateerde diashow, en een groot Afro Acid logo zorgden voor de juiste sfeer.

Sfeer:Niet te uitbundig, maar wel lekker los.

Wat mag beter: Marshall Jefferson mag wel vaker geboekt worden in Nederland.

Prijs/Kwaliteitsverhouding: Goed.

Bezoekersaantal: Een goed gevulde oude zaal van de Melkweg.

Love2party Tip: The Original Warehouse Acid Party (O.W.A.P), 28 oktober in de NDSM.

Oordeel:Het feest was goed. Nu dat album nog.

Melkweg

DJ Pierre

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws