This is Sander Kleinenberg @ Graansilo - Rdam, 28 april

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Katja Schuurman: 'Maar goed dat ik niet met de auto ben gekomen'


Intro: Love2party berichtte vorige week al over de partyoorlog die afgelopen vrijdag in de Maasstad zou plaatsvinden. Twee grote dance-events op Koninginnenacht, beiden goed voor zo'n 3000 bezoekers: This is Sander Kleinenberg in de Maassilo en Michel de Hey's Queensnight in de Cruise Terminal. Eens kijken of Sander Kleinenberg met zijn feest 'de slag op Zuid' had gewonnen.

Tekst & foto's: Patrick Steenks

Programma: Sander Kleinenberg, Pete Tong, Remy, Tom Novy, Sharam Jey, Don Diablo, Baggi Begovic, Nick K.
Bijzonderheden: Sander Kleinenberg lijkt een bijzondere relatie met Rotterdam te zijn aangegaan op Koninginnenach. Deze van oorsprong Haagse DJ was in 2004 al aanwezig met zijn Everybody-concept in Off_Corso. In 2005 keerde hij samen met Chemistry terug voor "Wow Everybody Rush Now" in de Maassilo. En dit keer is het dus tijd voor zijn nieuwste concept, This is Sander Kleinenberg.


We merken meteen dat het plaatje van deze clubnight klopt: het concept zien we niet alleen terugkomen in de aankleding, ook de muziek en de visuals op het scherm achter de DJ zijn erop aangepast. Als een van de eerste dj's houdt Sander Kleinenberg zich bezig met het DVDJ-en tijdens het draaien. Hoe dit precies in zijn werk gaat, geen idee, maar het resultaat mag er zijn. Tijdens het nummer Puncher - The Wall zien we keurig tegelijk met de muziek de tekst, I want you climb the wall, op het scherm verschijnen. Leuk.


Sander Kleinenberg begint vanavond in de grote zaal, en het publiek moet duidelijk nog in de stemming komen. Hoewel de zaal al aardig gevuld is, is de sfeer nog wat tam. Misschien dat Pete Tong daar verandering in kan brengen. Zo rond tien voor een zien we hem al druk in de weer met allerlei kabels om zijn laptop stand-by te zetten voor zijn optreden. Dit geeft ons de gelegenheid om een kijkje in de kleine zaal te gaan nemen. Daar is Remy aan het draaien, met zijn zo kenmerkende energieke technosound. Helaas is de Super-Wow nagenoeg leeg, wat de sfeer niet echt ten goede komt.


Toch maar weer even terug naar de hoofdzaal dan om eens rond te neuzen op het VIP-podium. Achterin de Now-zaal is namelijk een speciaal deck gebouwd voor de VIP's. En die waren er genoeg. Bij binnenkomst treffen we Johnny de Mol bij de guestlist en later komen we ook nog Katja Schuurman en Tijs Romer tegen. Meteen ook maar even genoten van een nieuw gratis drankje dat ons aangeboden werd, Colito. Erg lekker.


Helaas kunnen we dit van Pete Tong niet zeggen. Zijn set is erg ongeinspireerd en hij kan de mensen dan ook niet echt lekker op gang krijgen. Naast een paar welbekende hitjes (F.L.G. - Put Your Hands Up for Detroit en de Trentemoller mix van Royksopp's What Else Is There) blijft zijn set erg vlak, met om de paar minuten een lange break. Om 3 uur gaat er dan ook een zucht van verlichting door de zaal als Sander de DJ booth weer beklimt.


In de andere zaal is Sharam Jey inmiddels begonnen om zijn visie op goede muziek weer te geven. Het klinkt erg lekker, maar de Super-Wow is helaas nog steeds nagenoeg leeg. Misschien dat de concurrentie van Michel de Hey's Queensnight dan toch net iets te groot is om deze zaal ook te vullen. Tom Novy is hierna aan de beurt, maar lijkt geen inspiratie te vinden voor zijn set. Om de paar platen loopt hij namelijk naar de grote zaal om wat te ouwehoeren met Sander Kleinenberg.


Nieuwsgierig geworden, keren ook wij terug naar de grote zaal. Sander zet er hier ondertussen met Danny Tenaglia's Dibiza (Bring The Drums Back) al stevig de vaart in. Ondanks een misschien wat slechte start van de avond, voelen we dat het helemaal goed gaat komen. Op de klanken van Sander's nieuwe plaat laten we ons meevoeren langs wereldsteden als Jakarta, Cologne, London, Ibiza en New York, om tenslotte neer te strijken in Miami. Na wat wel een paar uur verder lijkt ontwaken we op de stoep van de Now&Wow. Maar wacht eens even, dit is niet Miami, This Is Rotterdam!


Hoogtepunt: 'This is Miami', helemaal los op Sander's nieuwste plaat.
Dieptepunt: Pete Tong, blijf jij maar lekker achter je microfoon zitten bij de Essential Mix.
Mening Bezoeker: Johnny de Mol: "Hey, jij ook hier?" en Katja Schuurman: "Beter, die gratis drank op het VIP-deck. Maar goed dat ik niet met de auto ben gekomen."
Decoratie: Sander Kleinenberg's DVDJ kunsten spreken mij erg aan. De projectie op de schermen was top.
Sfeer: Een gemeleerd publiek van VIPS, ouderen en jongeren zorgt voor een topsfeer (alleen in de grote zaal).


Wat mag beter: Wat is het toch met die 'Super-star' DJ's? Het lijkt wel of ze er soms helemaal geen zin meer in hebben. Geef mij volgende keer maar weer een lokale held als Stef Vrolijk in plaats van een Pete Tong.
Prijs/Kwaliteitsverhouding: 30 euro is niet goedkoop. Maar met 1400 bezoekers kun je misschien net de fee van Pete Tong betalen.
Bezoekersaantal: 1400 man hooguit, waardoor vooral de tweede zaal soms wat leeg aanvoelde. En waar zitten die vrouwen toch op Koninginnenach?
Love2party Tip: Het nieuwe nummer van Sander Kleinenberg: This is Miami.
Oordeel: This is Sander Kleinenberg is een sterk vervolg op het Everybody-concept.

Sander Kleinenberg

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws