Jazzanova @ Land van Waas - Rdam, 20 jan

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Graag meer van die 'verlaatjes'



Gerd tegen Roskow Kretchmann: "Moest dat nou, die Flat Beat?"

Intro: Ook Jazzanova heeft last van het Deep Dish-syndroom. Wat dat is? Je bezoekers via flyers beloven dat de hele formatie komt optreden, terwijl er maar 1 vliegticket is geboekt. Zo treden Ali 'Dubfire' Shirazinia en Sharam Tayebi vaker gesplitst op dan met samen, terwijl ze als Deep Dish worden aangekondigd. Misschien is het in het geval van Jazzanova een beetje naief om er vanuit te gaan dat de hele bups (zes man) wordt overgevlogen vanuit Berlijn, we hadden er toch een beetje op gehoopt.

Tekst: Marcel
Foto's: Jos


Programma: Jazzanova (Roskow Kretchmann) & Gerd
Bijzonderheden: Goed druk, maar niet afgeladen. Zelfs de boeking van Jazzanova heeft voor een relatief kleine Rotterdamse club als het Land van Waas niet eens een uitverkocht huis tot gevolg. Terwijl er in Londen tegenwoordig volop reclame wordt gemaakt voor het uitgaansleven in de stad aan de Maas, kunnen de liefhebbers van broken beats beter hun heil zoeken in de stad aan de Thames. Daar mag je, in tegenstelling tot in de horecagelegenheden in het Westelijk Handelsterrein, nog langer doorgaan ook. Die twaalf 'verlaatjes' niet meegerekend. Slechts twaalf keer per jaar knijpt de gemeente een oogje toe en mag er onder meer in het Land van Waas worden doorgefeest tot de klok van vijf. Afgelopen vrijdag gelukkig ook.


De pak hem beet driehonderd bezoekers moesten het doen met Gerd en Roskow Kretchmann. Maar deze matige bezetting bleek eigenlijk een ijzersterke. Vooral Gerd was ontzettend op dreef. Zijn diepe soulvolle set, voornamelijk vol obscure broken beat, soul en funk, bracht de bedrijvigheid op de dansvloer al vroeg op gang. De Rotterdamse dj/producers is overigens de laatste tijd goed op dreef. Hij mag dan al een maandje of vijf niets meer voor Love2Party te hebben geschreven, productief is hij alleszins. Alleen wel in de studio, waar hij onlangs twee albums produceerde. Tussen het mixen van de plaatjes door, beloofde Gerd ons beterschap, wat zijn essentials betreft. "Je bent vanavond niet de enige die het vraagt", zei hij.


Om een uur of twee besloot Jazzanova-DJ Roskow Kretchmann zijn set ietwat 'plat' te openen. Met een simpele houseplaat, die zomaar verpakt zou kunnen zijn in een Defected-hoes, verziekte hij de sfeer die Gerd zojuist gecreeerd had. Zelfs Mr. Ozio's 'Flat Beat' kwam aan bod. (Over plat gesproken.) Maar de Duitser herstelde zich met een oude Jazzanova-remix (Ian Pooley's 'What's Your Number'). Om die te mixen met soulklassieker 'Evil Vibrations'. Aha ahaha. Ahaaaa!! Feest dus. Zeker toen na een uur eindelijk al die fijne momenten van het album The Remixes 2002-2005 voorbij kwamen: de loodzware hiphopbeats in 'You Aint Really Down' van Status IV, de housy swing in Fat Freddy's Drop's 'Flashback' en de prachtige pianobreak in het soulvolle 'Let it Go' van Shawn Esoffery. De muziek waarvoor het merendeel van de mensen was gekomen.

Sfeer: Gewoon gezellig.
Decors en aankleding: het Land van Waas heeft geen decor nodig.
Mening bezoeker: Fotograaf Jos: "Ik heb het zo naar mijn zin gehad op de dansvloer, dat ik amper de tijd heb genomen om goede foto's te maken."
Hoogtepunt: Alles vanaf het tweede uur Jazzanova.
Dieptepunt: 'Flat Beat' is zo over de datum.
Wat mag er beter: De opkomst. Maar ach, een beetje ruimte op de dansvloer is ook wat waard.
Prijs/kwaliteit verhouding: Een tientje voor 1 Jazzanova-DJ (ondersteund door Gerd) is een prima prijs. Misschien toch maar beter dat er geen 6 Jazzanova's waren.
Love2Party tip: Wanneer is de volgende editie van Connected?
Oordeel: Graag meer van die 'verlaatjes'.

Land van Waas

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws