Livesets invites Tresor @ Sugar Factory - Adam, 2 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Is er nog ergens een afterparty?


Intro: Livesets.com bestaat alweer vijf jaar. Om dat te vieren waren de echte technofans naar de Sugarfactory in Amsterdam gekomen om de dj's van de Duitse club Tresor (Berlijn) aan het werk te zien.

Programma: Dash, Dry Aka 3ST, Kriek, Mack.
Bijzonderheden: Voor de Sugarfactory tegenover de Melkweg staat om half twaalf slechts een handvol mensen. De uitsmijter staat een shagje te draaien en de mensen schuifelen rustig naar binnen. Geen metaaldetector of controles: gewoon doorlopen. Binnen is het rustig, heel erg rustig. Er zijn misschien twintig mensen.

Dj Dash, oprichter van het succesvolle Tresor Headquarters Team, draait 'techno met een groove', maar weinig mensen kunnen er op dansen. Slechts een paar liefhebbers proberen voorzichtig wat voetjes te verplaatsen. Geen uitbundige feestvreugde nog, eerst wat praten. Het wordt waarschijnlijk een lange avond.
Rond 01:00 uur begint het langzaam drukker te worden. Maar nog steeds valt op hoe lauw de stevige techno wordt ontvangen. Het bier uit de plastic glazen vloeit rijkelijk, bekenden komen elkaar tegen en hier en daar wordt een eerste pilletje genomen.

Dan mag Dry voor wat meer spanning gaan zorgen. Het vriendje van Dash slaagt niet geheel in zijn opzet. Door teveel tempowisselingen en een gebrek aan een duidelijke lijn, blijft de houding van het publiek afwachtend. Het podium tegenover de bar is nog leeg en alleen vlak voor de dj gaan wat handjes in de lucht.

Het is inmiddels tegen 02:30. Dit feestje zal toch niet als een nachtkaars uitgaan? Nee hoor, vanaf het moment dat Kriek met zijn energieke, duistere en experimentele set begint, vangt voor het publiek het echte technofeest aan. Kriek heeft de afgelopen jaren de bunker van Tresor op Nature One laten schudden, maar kan ook prima in de Sugarfactory overweg. Zijn excentrieke uiterlijk verhoogt de feestvreugde en als ook de anderen dj's zich bij hem mengen, kan het voor de liefhebber niet meer stuk. Opeens is het vijf uur en zijn we al aangekomen bij de acid- en deeptechno. Er worden T-shirts gekocht, en sommige mensen zijn zelfs zo uit hun dak, dat ze besluiten om een afterparty te bezoeken.

Hoogtepunt: Toen 'Latin Lovers' van Monika Kruse werd gedraaid, gingen alle handen spontaan de lucht in.
Dieptepunt: De aankleding was mager en de vj had er vanavond zichtbaar weinig zin in. Om een uurtje of drie bleek waarom: hij was in slaap gevallen boven zijn computer.
Mening Bezoeker: Tomzie: "Ik kom speciaal voor dit feest uit Belgie, is er nog ergens een afterparty?Heb nog wel even zin om door te gaan!"
Marcel: "Kom al jaren op de lekkere techno feesten. Heb zitten zweten en stampen, top hoor!"

Locatie: De sugarfactory zit pal naast het Leidseplein in Amsterdam. Er is een grote zaal, met bar een licht verhoogt podium. De dj staat aan de zijkant en toiletten zijn boven. Aan decoratie was niet veel gedaan: een paar posters van Tresor, een beamer en twee kleinere schermen.
Sfeer: Zeker niet uitbundig, wel heel relaxed.
Wat mag beter: Het geluid op het podium is waardeloos en te zacht, doordat alle boxen op het middenstuk staan afgestemd. En biertjes in plastic glazen is toch niet nodig met honderd mensen? Overigens was het barpersoneel uitermate attent. Dat mag ook wel eens gezegd worden.

Prijs/Kwaliteitsverhouding: Prima. Vijftien euro is een goede prijs voor een technofeest.
Bezoekersaantal: Iets meer dan honderd mensen. 65 procent man, 35 procent vrouw. De gemiddelde leeftijd lag rond de 25 jaar.
Love2party Tip: De kersteditie van Awakenings op 23 december in de Graansilo in Rotterdam.
Oordeel: Lekker technofeestje voor de liefhebber.

Tresor
Livesets
Sugar Factory

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws