Static @ 11 - Adam, 26 nov

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Top-dj op een toplocatie!


Intro: De organisatie van Static waarschuwde er al voor om teleurstellingen te voorkomen: publiekstrekker van vanavond Michael Mayer zou al om 23:30 aan zijn set beginnen. De labelbaas van het in Keulen gevestigde minimal-technolabel Kompakt en volgens de vakjury van de Release Dance Awards de beste DJ van 2005, zorgde er dan ook voor dat 11 al op een vroeg tijdstip goed gevuld was. En met zijn sublieme set op Lowlands in het achterhoofd trotseerden ook wij het slechte weer en stapten al om 23:15 uur bij 11 binnen.

Tekst en foto's: Bas en Kirsten

Programma: Bart Skils, Michael Mayer, Lauhaus en Motio & E-contact
Bijzonderheden: Uiteraard is het aan Static-host Bart Skils om de zaal op te warmen. De meeste mensen zitten dan nog gezellig iets te drinken in het restaurantgedeelte van 11. Als tegen 23:30 uur Micheal Mayer aan zijn set begint, is het echter al snel een drukte van jewelste op de dansvloer. Met zijn mix van minimale kliks en klaks en diepe, betoverende baslijnen en vervolgens een meer electro-achtige sound, maakt Micheal Mayer de verwachtingen meer dan waar. Het laatste half uur van zijn set wordt gedomineerd door wat hardere techno, die overigens nooit plat te noemen is.

Om 02:00 uur is het voor Micheal Mayer helaas tijd om te vertrekken naar Nijmegen, waar hij hoogstwaarschijnlijk Doornroosje op zijn kop zal hebben gezet. Onder luid applaus neemt Bart Skils het roer voor een half uur over. Helaas zijn z'n platen een stuk minder subtiel dan zijn voorganger. Na de dertig minuten durende minimal-set van Lauhaus, staat de Groningse formatie Motio en E-contact aan de overkant van de zaal klaar voor een live-set. Zichtbaar zenuwachtig starten zij hun goede optreden vol met minimale klanken. Deze talentvolle jongens geven met hun sterke optreden de set van Michael Mayer een waardig vervolg. Een formatie om in de gaten te houden!

Hoogtepunt: Michael Mayer: pure dj-klasse!
Dieptepunt: De lange rijen bij de bar. Verder hoorden we achteraf dat er tien minuten voor sluitingstijd een stroomstoring is geweest in 11. Dat zal voor de nog aanwezige bezoekers een behoorlijke koude douche zijn geweest.
Wat mag beter: Function one staat bekend als het beste geluidssysteem. Echter in 11 hangt het niet goed. Het geluid komt bij een DJ set van achter in plaats van op je af. Hierdoor hoor je als bezoeker constant de hoge tonen uit de monitorboxen van de dj. Verplaatsen dus dat geluid!

Decoratie: Het prachtige uitzicht op Amsterdam, gecombineerd met een aantal enorme schermen waar de meest mooie graphics en beelden op vertoond werden, maakte iedere vorm van decoratie overbodig.
Sfeer: Die is prima in orde. En mede te wijten aan de gezonde man/vrouw en oud/jong-verhouding.
Mening van de bezoeker: Richard: "Ik kon de set van Michael Mayer op Lowlands niet meer herinneren, maar ben zo blij als een kind dat ik hier vanavond geweest ben. Wat een held die Mayer!
Marjolein: "Ben een groot fan van Bart Skils en vind het jammer dat hij als host bij elkaar maar een uurtje gedraaid heeft. Daarnaast vind ik de fantastisch opgebouwde set van Michael Mayer, van minimal naar electro eindigend, hoogstaand.
Marijke: Drie hoeraatjes voor Michael Mayer en de live act Motio en E-contact.

Prijs/Kwaliteitsverhouding: Voor 10 euro zo'n geweldige line-up!? Dit zijn bijna prijzen van voor de invoering van de euro.
Bezoekersaantal: Ongeveer achthonderd man, ofwel zo goed als uitverkocht.
Love2party tip: 26 december Steve Bug en Bart Skils in 11.
Oordeel: Hulde voor organisatie Static dat zij mannen als Michael Mayer naar 11 haalt. Op tweede Kerstdag zal Steve Bug zijn opwachting maken. Wederom een top op een toplocatie voor bijna vooroorlogse prijzen!

11

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws