2in1 review Club Rotterdam & Bootleg DJ Cafe

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Openingsfeest & Delsin labelparty


In Rotterdam zijn we behoorlijk verwend met het aanbod van party's en clubs. De laatste tijd komt er zelfs met de regelmaat van de klok iets nieuws bij. Het is onmogelijk elk weekend bij al deze verschillende feesten te zijn. Love2Party maakte vrijdagnacht 23 september een 2in1-review, zodat jullie van twee party's een indruk krijgen. Ook onderzochten we wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen een openingsfeest van een gloednieuwe club op de linker Maasoever en een labelnight in een cafe voor danceliefhebbers.

Tekst & foto's: FF Erik

Openingsfeest Club Rotterdam.

Twist @ Club Rotterdam

Party: Openingsparty met de naam 'Twist'
Plaats: Club Rotterdam
Aantal bezoekers: 350?
Live-optredens: MC P-Mode
DJ's: Thelonious, Lucky Dubz, Deep Diggin'
Muziekstijlen: Van rauwe hip hop tot funk en van broken beat tot jaren '80 hits
Extra's: Veel zitjes en een cocktailbar
Gemiddelde leeftijd bezoekers: Tussen de 25 en 35
Verhouding man/vrouw: man 50%, vrouw 50%
Wat hebben ze aan: In het bargedeelte veel studentikoze outfits. In het gedeelte voor de dj-booth iets hipper
FF Erik's indruk: Als eerste wil ik zeggen dat je na 1 avond niet kan oordelen. Maar als ik dat toch mag doen, is mijn indruk een pan gekookte aardappelen zonder zout. Het interieur is steriel als een wachtkamer bij de tandarts. Gladde loungebanken, laminaatvloeren, hier en daar een plant, strakke bars en te veel wit. Het adembenemende uitzicht wordt ons ook nog eens ontnomen door plakplastic. Nou is het misschien helemaal niet de bedoeling een nieuwe toonaangevende club neer te zetten. Is dit slechts een bar/restaurant met een zaal erachter voor allerlei doeleinden als bruiloften, partijen en bedrijfsfeestjes? Dan heb ik niets gezegd. Hoewel deze prachtige locatie in de stad beter verdient. Als het echter wel de bedoeling is er een goedlopende danceclub van te maken, dan werd er voor een wel erg voorzichtig concept gekozen. Waar is het Rotterdamse lef? Vlees noch vis loopt zelden goed af in de kritische Maasstad. Van een organisatie als het grote Dudok mag je meer verwachten. Op de Meent staat al veertien jaar een uitgewerkt origineel idee wat toen het geopend werd veel opzien baarde. En het loopt nog steeds goed. Club Rotterdam valt in de categorie 'meer van hetzelfde'.
De muziekprogrammering voor deze openingsavond was gewaagd te noemen. Ik hoop dat die lijn zich voortzet. Welke richting wil Club Rotterdam op? De Betty Ford Clinic's passen wel in deze ruimte. De zaal heeft zeker de Las Palmas-sfeer. Al werd dit al eerder door de organisatie ontkend. Maar bij elk weekend 'house' zie ik al het kwetsbare meubilair snel besmeurd raken. De tijd zal het leren.

Klik op de volgende foto's om ze te vergroten

Naam: Anita
Leeftijd: Ohh... 26 (uhum)
Woonplaats: Rotterdam
Wat doe je in het dagelijkse leven? Ik heb drie banen
Zo, wat doe je dan? Ik werk part-time bij een callcenter, ik run een flyerverspreidingsbureau en af en toe werk ik in de Horeca
Waarom naar de opening van Club Rotterdam? Uit nieuwsgierigheid. Ik ken de programmeurs en een aantal mensen die draaien
Wat vind je er van? (denkt even na) Ja, het heeft wel toekomst. Ik ga hier wel vaker komen
Denk je dat er al genoeg clubs in Rotterdam zijn? Wel genoeg maar de vernieuwing mis ik soms. Al moet ik zeggen dat we verwend zijn. Rotterdammers zijn gretig. Het is nu leuk en hip, daarna zwakt het af. Ik denk dat dat een beetje door de haven komt. Er is altijd nieuwe aanvoer van invloeden
Ken je de Delsin labelparty? Nooit van gehoord. Moeten ze wat aan doen. Kom op met die flyers, haha
(na een korte uitleg) Zou je erheen willen? Nu niet, omdat ik hier met vrienden ben
Wat vind je het leukste feestje van Rotterdam? Da Circle Of Sole


Naam: Sjoerd
Leeftijd: achtentwintig mooie Rotterdamse lentes jong
Woonplaats: Rotterdam
Wat doe je in het dagelijkse leven? Ik doe de pr van Rotown en ben stagemanager in Nighttown. En nog een heleboel kleine dingetjes. Mijn baan bij Rotown is om mijn zeilboot te betalen en Nighttown is voor de gouden kranen op die boot. De rest is spielerei.
Waarom naar de opening van Club Rotterdam? Pure Rotterdamse nieuwsgierigheid. Het is een dynamische stad. Ik ben benieuwd naar wat er nou weer bekokstoofd wordt elders in de stad. Zet wel neer dat het geen concurentie is, maar uitbreiding van de Rotterdamse uitgaanscene. Die heeft geen einde trouwens.
Wat vind je er van? Als je binnenkomt heb je keuzes. Kies je gelijk voor de bar, kies je voor meer rust in de cocktailbar of loop je door naar de dansvloer. Ach, ik kan er nog weinig van zeggen. Licht, bars, zitjes. Alles is goed geregeld. Nadeel kan zijn dat het aan de andere kant van de sloot ligt. Las Palmas zat vaak ramvol maar het is niet logisch dat Club Rotterdam nu ook ramvol raakt.
Ken je de Delsin labelparty? Zegt me niks
(na een korte uitleg) Zou je erheen willen? Ja, Bootleg is een leuke zaak, al loop ik er niet de deur uit de sponning
Wat vind je het leukste feestje van Rotterdam? Motel Mozaique


Naam: Marthe en Liesbeth
Leeftijd: 25 en 23
Woonplaats: Rotterdam
Wat doen jullie in het dagelijkse leven? Marthe: Ik werk tijdelijk in de kinderopvang. Ga 20 november op wereldreis, dus even een periode om te overbruggen. Liesbeth: Ik ben assistent-bedrijfsleider bij een kledingzaak
Waarom naar de opening van Club Rotterdam? We hadden kaartjes gekregen en uit nieuwsgierigheid
Wat vinden jullie er van? Liesbeth: Tegenvallen, het voegt niets toe. Marthe: Zwaar tegenvallen. Het straalt niets uit. Liesbeth: Het onderscheidt zich niet. Als je iets nieuws begint, moet de muziek ook goed zijn. Marthe: Ook zonde van het uitzicht wat je hier hebt. En waar is de spectaculaire opening?
Denken jullie dat er al genoeg clubs in Rotterdam zijn? Marthe: Ja. Liesbeth: Nee. Amsterdam heeft meer, maar Rotterdam kan nog wel wat vernieuwende tenten gebruiken.
Marthe: Off Corso is wel leuk. Die durven te vernieuwen. Neem nou The Reflex. Dat was goed maar toch heeft Off Corso het op het juiste moment geschrapt om ruimte te maken voor iets nieuws. Rotterdammers klagen altijd. We moeten juist blij zijn. Alles is er. Groot, klein, alternatief. Liesbeth: Ik vind dat er toch nog wel wat bij kan.
Kennen jullie de Delsin labelparty? (tegelijk) Nee
Zou je erheen willen? Marthe: Nee, ik hou niet zo van techno. Liesbeth: Ja, ook al heeft Bootleg een negatief imago als after-cafe
Wat vinden of vonden jullie het leukste feestje van Rotterdam? Liesbeth: RUSH. Marthe: Taboo in Gay Palace. GERS ook, maar Taboo was leuker


Bootleg DJ Cafe

Delsin labelparty @ Bootleg DJ Cafe


Party: Delsin labelparty
Plaats:
Bootleg DJ Cafe
Aantal bezoekers: 30, later 75
DJ's: Peel Seamus, Hendrik, Raymon Hollander
Muziekstijl: Warme Detroit-techno
Extra's: Drie gokkasten
Gemiddelde leeftijd bezoekers: Tussen de 20 en 30
Verhouding man/vrouw: man 70%, vrouw 30%
Wat hebben ze aan: Niet te moeilijk
FF Erik's indruk: Bootleg DJ Cafe kiest al sinds half jaren '90 haar eigen weg. Het is een podium voor nieuw DJ-talent en een wat illustere bar waar after-publiek terecht kan als er nog niet uitgedanst is. De sluitingstijd is 06:00 uur. De sfeer is ontspannen. Het interieur is prachtig. Je kan er rustig met een biertje zitten, terwijl je muziek luistert en wat rondkijkt. Als je behoefte aan een slap ouwehoerpraatje hebt, kan dat heel gemakkelijk geregeld worden. Ook de betere, diepe gesprekken kan je er hebben. Het is ook een ontmoetingsplaats voor vooruitstrevende incrowd en outcrowd. Veel plannen worden hier verzonnen. Of ze uitgevoerd gaan worden, is een tweede. Als je er binnenstapt, kom je meestal wel een bekende tegen. Voor de vrouwen hoef je er niet heen. Die zijn er zelden. Pas op het laatst komt er uit clubs die gesloten zijn wel wat uitgaansvolk binnendruppelen. Deze bar past gewoon in steden als Berlijn, Praag, Parijs, London of Rotterdam. Het gaat in de Bootleg vooral om de muziek en om de 'ongecompliceerdheid'. Voor veel poespas en mooidoenerij kan je beter ergens anders heen gaan.

Klik op de volgende foto's om ze te vergroten

Naam: Carl
Leeftijd: 30
Woonplaats: Rotterdam
Wat doe je in het dagelijkse leven? Ik ben multimedia-artiest en deed ondermeer de videoproducties op de Stubnitz
Waarom naar de Delsin labelparty? Ik kwam eigenlijk alleen maar effe kijken. Hier ben ik ooit begonnen als vj.
Ken je Club Rotterdam? Nee, ik ben een tijdje weggeweest. Naar het buitenland enzo
(na een korte uitleg) Zou je erheen willen? Nee!
Denk je dat er al genoeg clubs in Rotterdam zijn? Er kunnen nog wel goeie bij. Clubs die zich onderscheiden
Wat vind of vond jij het leukste feestje van Rotterdam? Stubnitz 2001 en 2005. En in 2000 een party in een verlaten loods in de Waalhaven. Van wie? Die had ik georganiseerd samen met wat vrienden


Naam: 6ft10 (lees hier zijn bio)
Is dat je lengte? Ja, en mijn DJ-naam
Leeftijd: (lacht hard) Zet maar een vraagteken neer
Woonplaats: Rotterdam
Wat doe je in het dagelijkse leven? Proberen zelfstandig te zijn. Ik heb een eigen bedrijf in internetsites en multimedia
Waarom naar de Delsin labelparty? Om dronken te worden, haha
Ken je Club Rotterdam? Nee
Zou je er heen willen? Nee, niks voor mij
Denk je dat er al genoeg clubs in Rotterdam zijn? Genoeg clubs, geen muziek Waar hou je van dan? Techno/electro
Wat vind je van het uitgaansaanbod? Er zijn teveel mensen die hun ziel verkopen. Ze maken iets wat het publiek wil. Ze zijn creatief, maar laten geld de hoofdrol spelen. Ze zeggen soms tegen mij: 'Ja maar je kan toch ook iets moois creeren wat geld gaat opleveren'. Ik denk andersom. Je maakt iets, het publiek volgt vanzelf. Of niet. Niet smal denken maar breed denken!
Organiseer je zelf ook wat? Ja, Ears Wide Shut hier in de Bootleg
Wat vind of vond jij het leukste feestje van Rotterdam? Ehhh... Nighttown vroeger. Met Lemon8, Molendijk. En Future op vrijdag. Die tijd. Geweldig!


Naam: Delano
Leeftijd: 27
Woonplaats: Rotterdam
Wat doe je in het dagelijkse leven? Ik sta de hele dag een beetje mooi te wezen achter een toonbank, haha nee hoor. Ik ben verkoopmedewerker in een kledingzaak
Waarom naar de Delsin labelparty? Er zijn nog maar weinig dingen open rond deze tijd en als ze al open zijn lopen ze nu leeg
Ken je Club Rotterdam? Ja, ik kom er net vandaan
Wat vond je er van? Het deed me aan Calypso denken. Ik vond er niet veel aan. Voor een openingsavond was er weinig aan gedaan.
Denk je dat er al genoeg clubs in Rotterdam zijn? Genoeg clubs, te weinig publiek Hoe bedoel je dat? Er is een te kleine groep mensen die naar clubs gaat. De potentie is er, de wil is er. Maar er is te weinig publiek. Een voordeel is wel dat het daardoor dorps is, iedereen kent elkaar
Wat vind of vond jij het leukste feestje van Rotterdam? (na even nadenken) RUSH, vorige week, was wel leuk


GASTENLIJST
Love2Party bedankt iedereen hartelijk voor de medewerking en alle geinterviewden mogen volgende keer op de gastenlijst. Jullie kunnen zelf kiezen: Een nachtje Bootleg DJ Cafe of Club Rotterdam. Ga je naar het voor jou bekende of onbekende feest? Stuur een mailtje naar FF Erik. N.B. Bootleg heeft meestal gratis entree.

LINKS
Club Rotterdam
Bootleg DJ Cafe

Lees ook:
2in1 review Keyifland & RUSH
2in1 review Jackie & Taste This Techno
2in1 review Gameboy-Party-Music-Tour & Strange Fruit

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws