Lowlands 2005, deel 1

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Vier dagen snaaien, snacken en hossen in de polder


Love2Party deed afgelopen weekend al aan verslaggeving op locatie, maar maakte ook een uitgebreid fotoverslag. Ze vroeg aan een aantal van haar medewerkers wat ze deed juichen, klappen en fluiten. En bij wie ze weer vlug de tent uit liepen. Wat aten ze en wat was hun Lowlands 2005 gevoel?

Tekst: Remko, Kirsten, Bas & Swan
Foto's: Remko Marcel Swan



wie post hier?

Silent Disco

Bart Skils

Michael Mayer

Remko Lowlands 2005 facts:

Waarom naar Lowlands: Ik ben van 1995 tm 1997 geweest en in 2002 nog een keer. Sindsdien heb ik het geskipt door tegenvallende line-ups, maar dit jaar zag het er beter uit en het Lowlandsbloed gaat dan toch weer kruipen!
Voor de hoeveelste keer: Voor de vijfde keer dus.
Van - tot: Donderdagavond tm maandagochtend
Gezien en/of gehoord: Vrijdag stukje Royksopp, Makcim, Michael Mayer, niet heel veel dus. Zaterdag: Bad Religion, Pixies, stukje Audio Bullys, Bart Skils, Ellen Allien, Heiko Laux en Giel Beelen (24 uurs tent vanaf 05.00 uur). Zondag: Editors vanaf het gras, Queens of the Stone Age, Soulwax, Vitalic, 2 many dj's.
Hoogtepunt: Vrijdag Michael Mayer die er een goed minimalfeest van wist te maken. Zaterdag flink stukje beuken in de pit bij Bad Religion, hoewel het muzikaal wel ouwe lullen zijn geworden. Later muzikaal genieten bij de Pixies. En op housegebied was Bart Skils het absolute hoogtepunt met een super opbouw en moddervette diepe techno! Helemaal in combinatie met het supergoede geluid (in voorste gedeelte van de tent). Zondag was Vitalic mijn hoogtepunt. Een goede festivalset met ook nieuw werk er in. Zelf genoot de man achter de computers er ook met volle teugen van, leuk om te zien. Daarnaast was het optreden van Soulwax 1 groot feest.
Dieptepunt: Bij de Audio Bullys kreeg ik last van plaatsvervangende schaamte toen de zanger begon met 'zingen'. En van Ellen Allien had ik meer van verwacht, ze mixte vrij plat de plaatjes aan elkaar.


Heiko Laux

Eten/drank: Heerlijk vier dagen lopen snaaien en snacken, van pizzapunten naar everzwijnbeenhammetjes, van Thais via de pannenkoeken naar verse broodjes. Bier was af en toe bij de barren niet aan te slepen waardoor de temperatuur te warm was, maar ter compensatie stonden de beugelflessen in de Grolschbar altijd heerlijk koud.
Sanitair: Op de camping en het terrein werden ze redelijk bijgehouden, maar af en toe waren er wel luchten om onpasselijk van te worden. En douchen kun je beter 's middags doen, want 's ochtends was het echt te druk.
Decors/entertainment: Super!!! Geen andere woorden voor. Je wordt op Lowlands de hele dag vermaakt met de meest rare activiteiten en entertainment.

Giel Beelen @ 24 uurstent

Wat mag beter: Geen idee. Ieder festival heeft wel punten ter verbetering, maar de pluspunten zijn hierbij veruit in de meerderheid.
Mijn absolute Lowlands-gevoel: Nadat we heel de zaterdagmiddag, -avond en -nacht zo veel mogelijk gezien hadden, om half 5 bij je tent op de radio (Lowlands FM) horen dat Giel Beelen vanaf 05.00 uur in de 24-uurs tent ging draaien (meer platen aanreiken, iemand anders mixte ze voor hem). Mooie reden om nog een paar uurtjes af te pilsen.


3voor12 Promoteam


Soulwax

Oordeel: 8, helemaal door het weer, wat een mazzel hadden wij in Biddinghuizen, bijna geen druppel gezien. En een 10 kunnen ze krijgen als de line-up wat gewaagder wordt.
Volgend jaar: Waarschijnlijk wel weer.


Kirsten Lowlands 2005 facts:

Waarom naar Lowlands: omdat Lowlands met kop en schouders uitsteekt boven alle andere binnen- en buitenlandse festivals. Zelfs wanneer, zoals dit jaar, de line-up wat minder is.
Voor de hoeveelste keer: Derde keer alweer
Van - tot: donderdagmiddag tot en met maandagochtend
Gezien en/of gehoord: Royksopp, Micheal Mayer, Editors, Marilyn Manson, Kaiser Chiefs, Bart Skils, Ellen Allien, Heiko Laux, I-F & Alden Tyrell ft. Fred Ventura, Soulwax, 2Many djs, Vitalic en alle anderen die ik vergeten ben.
Hoogtepunt: Soulwax Nite Versions. Een supervet optreden met dance-remixes van het vorig jaar uitgebrachte album 'Any Minute Now'. Hiermee bewijzen de gebroeders Dewaele dat zij niet alleen lekker kunnen draaien en goede gitaarliedjes kunnen maken, maar ook zeer verdienstelijke dance-producers te zijn. Het album 'Any 'Minute Now - Nite Versions' ligt binnenkort in de winkel: een absolute aanrader!
Dieptepunt: Geen. Al met al vond ik wat rockbandjes betreft de line-up dit jaar wat tegenvallen. Wat dance betreft was er echter dit jaar genoeg te beleven.




Eten/drank: Goed, veel keuze, niet goedkoop maar zeker niet zo idioot duur als bijvoorbeeld op Dance Valley.
Sanitair: Zeker niet zo lekker schoon als thuis en veel te lange rijen (op de camping).
Decors/entertainment: Geweldig als altijd, dit is 1 van de aspecten die het Lowlands-festival niet te evenaren maakt.
Wat mag beter: Volgend jaar weer wat bands als Radiohead, Placebo, Muse en Snow Patrol alstublieft!
Mijn absolute Lowlands-gevoel: Regen! Alleen hebben we dit jaar geen druppel gezien.
Oordeel: 8
Volgend jaar: Misschien wel weer.



Bas Lowlands 2005 facts:

Waarom naar Lowlands: Hoe gaat het er aan toe in het nieuwe millennium op Lowlands? Vroeger was namelijk alles beter.
Voor de hoeveelste keer: 2de keer. Eerste keer voor mij was Lowlands nog een Flevoland promotiefeest
Van - tot: Donderdag tot maandag.
Gezien en/of gehoord: Kaiser Chiefs, Marilyn Manson, Bad Religion Queens of the Stone Age, Makcim, Michael Mayer, Bart Skils, Ellen Alien, Heiko Laux, Soulwax Nite versions, Royksopp, 2 Many dj's, Vitalic, Alden Tyrell / IF en held Fred Ventura.



Vive la Fete

T Raumschmiere

Hoogtepunt: Soulwax nite versions, Queens of the Stone Age, 2 Many dj's, Bart Skils, Vitalic en bovenal Marilyn Manson.
Dieptepunt: Bad Religion, punk is idd altijd hetzelfde en zeker als oude punkers het wereldkampioenschap monotoon zijn hebben gewonnen. Jammer.



Fat Freddy s Drop

Eten/drank: Prima, vooral de panksit en andere Vietnamese deegwaren.
Sanitair: Eerste dag okay, daarna snel te ranzig
Decors/entertainment: Met epo volgepropte taxi wielrenner erg vermakelijk! Over het algemeen zag het er weer heel goed en creatief uit, behalve de rode wand richting Alpha, daar mag men best wat meer tijd in stoppen.
Wat mag beter: Toegangspoortjes bij ingang festivalterrein en de bandjes 1e3 ingangen en systeem is niet voldoende voor zoveel mensen!
Mijn absolute Lowlands-gevoel: Lowlands is altijd anders maar altijd leuk!
Oordeel: 7
Volgend jaar: Mogelijk.


Swan Lowlands 2005 facts:

Waarom naar Lowlands: Omdat ik elk jaar ga met een hoop bekenden! Beetje traditie geworden dus.
Voor de hoeveelste keer: Alweer voor de 7e keer.
Van - tot: Donderdagavond tot maandagmiddag, tot de security ons naar huis stuurt.
Gezien en/of gehoord: Zo, even denken hoor. Roisin Murphy, Funkstorung, the Prodigy, Micheal Mayer, Yvan Smagghe en Roni Size op vrijdag. Op zaterdag stukje T. Raumschmierre met band, Audio Bullys, Bart Skils, Ellen Allien en Heiko Laux. Op zondag waren het 2 Many dj's, een stukje van Vitalic, The Hacker, surprisedj Miss Kittin en natuurlijk niet te vergeten Joost van Bellen.



Hoogtepunt: Dat waren toch wel Bart Skils en Heiko Laux (vooral laatstgenoemde draaide prachtige platen). En eigenlijk was Funkstorung ook supervet.
Dieptepunt: T. Raumschmiere met band. Ach, je moet er denk ik van houden. Trouwens echt een mafketel die vent.

Roisin Murphy



Eten/drank: 1 drank/food-munt: 1 euro. Eten: erg lekker, wat je ook wilt. Drank: veel keus (als je bereid bent om een stukje te lopen voor een cocktail). Erg goed bevallen dit jaar waren de blikjes Bacardi-cola die werden verkocht voor een relatief (in vergelijking met clubs en festivals) schappelijke prijs. 4 muntjes.
Sanitair: Laten we dat maar aan de bezoekers overlaten. Het hangt er vanaf hoe laat je gaat, waar, en wie er het sanitair heeft gebruikt.
Decors/entertainment: Altijd wel okay. Mojo zorgde wederom voor genoeg entertainment.
Wat mag beter: De Higher Ground moet terug!
Mijn absolute Lowlands-gevoel: Lowlands is niet te vergelijken met dance-festivals.
Oordeel: 9
Volgend jaar: zoals gezegd: het is een traditie.


Jamie Lidell


Miss Kitten



Lees ook deel 2'Van een groot vlak grasland naar een avontuurlijk partydorp'


Alle Lowlands 2005 artikelen nog eens op een rijtje:
Lowlands-recensies: Funkstorung
Lowlands-recensies: Michael Mayer
Lowlands-recensies: Roisin Murphy
Lowlands-recensies: Royksopp
Lowlands-recensies: Fat Freddy's Drop
Lowlands-recensies: The Prodigy
Lowlands-recensies: Bart Skils, Audio Bullys, Heiko Laux
Lowlands-recensies: 2 Many dj's, The Hacker, Miss Kittin, Joost van Bellen
Lowlands-recensies: Jamie Lidell
Lowlands-interviews: de bezoekers
Lowlands-people, deel 1
Lowlands-people, deel 2
Lowlands-interviews: Thelonious
Lowlands-interviews: Roni Size
Lowlands-interviews: Vive la Fete

Lowlands 2004 deel 1
Lowlands 2004 deel 2

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws