Lowlands-recensies: Fat Freddy's Drop

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Festivalhoogtepunt tot nu toe!


Artiest: Fat Freddy's Drop
Locatie: Lima
Tijd: 17:15 tot 18:15
Stijl: Dub, jazz, soul en funk.
Even voorstellen: Een van de meest gruwelijke platen van deze zomer is Based On A True Story van - jawel - Fat Freddy's Drop. Het is een debuutalbum van de formatie uit Nieuw Zeeland, die - qua performance - veel weg heeft van Groove Arama-old style. Waar de heren het van moeten hebben, is de improvisatie op het podium. Wij bekeken of hun geluid, een mix van dub, jazz, soul en funk, aansloeg in Nederland.
Optreden: Menigeen sprak van het hoogtepunt van de dag. Ja, dat is wel gemakkelijk als het festival nog maar een paar uur bezig is. En ook al hebben de heren hooguit vijf (lange) tracks laten horen, ze speelden de hele tent plat. Bij elk nieuw geluidje ontsteeg er gejoel uit de menigte. Met een zanger, knoppendraaier, turntablist, drie saxofonisten en een percussionist op de planken, is Fat Freddy's Drop een goed op elkaar ingespeelde band met ontzettend veel potentie.
Reactie FF Erik: "Dit is nou zo'n juweeltje dat je toevallig op Lowlands tegen kunt komen. Kippenvel op m'n armen, schorre keel van het joelen. Mijn festivalhoogtepunt tot nu toe!"
Opkomst: Een goed gevulde tent, maar nog prima begaanbaar.
Reactie publiek: Euforisch. Iedereen schreeuwde de longen uit het lijf.
Beoordeling: 9

Fat Freddy's Drop

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws