Funk Me @ Club Waas - R'dam, 6 aug

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Funk voor jou en mij


Officieel is het nog steeds een restaurant. En vanwege een zomerstop fungeerde Land van Waas de afgelopen maanden inderdaad vooral als eetgelegenheid. Maar langzamerhand wordt het etablissement op het Westelijk Handelsterrein als Club Waas steeds bekender als een intieme plek waar van funky muziek kan worden genoten. Afgelopen zaterdag werd de zomerstop opgeheven met een nieuwe editie van Funk Me.

Tekst: JRN
Foto's: FF Erik


De muzikaal verantwoordelijken voor Funk Me zijn Andre Dadi en Ron Wood. Beiden al oudgedienden, voor hun was er de afgelopen periode geen sprake van een zomerstop want de twee draaiden samen of afzonderlijk nog op menig clubavond, feest of festival. Zo trapten ze vorige week nog Supernatural af in Utrecht in de Rootdown Funk tent. Het tweetal werd enkele jaren geleden bij elkaar gebracht om in de foyer van Off_Corso funky deuntjes te draaien op de zaterdagse On-avonden. Sindsdien vormen ze een opvallend duo.



Terwijl de kleine Ron Wood (Qua lengte ongeveer net zo groot als dj Roog maar qua platenkeuze wel heel wat gedurfder) achter de draaitafels staat loopt de stevige Andre Dadi door Club Waas. Dadi is immers ook de programmeur van Club Waas en praat bij met veel van de bezoekers. Ron Wood is in het dagelijks leven eigenaar van kledingwinkel Sister Moon. Tijdens Funk Me zijn er dan ook veel aanlokkelijk geklede dames te bewonderen. En dan stuurt styliste Debby Dior ook nog eens een schaars gekleed vrouwelijk en mannelijk model de vloer op.


Het publiek, dat langzaam binnen kwam druppelen en eerst even gemoedelijk met elkaar converseerde, omsluit het tweetal op de dansvloer terwijl er favela-funk voorbijkomt. Het publiek dat de Zuid-Amerikaanse ritmes lichamelijk kan volgen swingt mee, iets houteriger functionerende bezoekers kijken op dat moment even toe. Ook een spetterende funk-remix van Good Life van Inner City komt voorbij. Een favoriet die Ron Wood vaker draait. Er komen wel meer platen voorbij die je op eerdere edities van Funk Me ook hebt kunnen horen, maar dat maakt niet echt uit aangezien ze hun effectiviteit op de dansvloer al hebben bewezen.



Naarmate de nacht vordert worden er steeds meeslepender plaatjes op de draaitafels gelegd zodat de dansvloer vol blijft. Funk Me schudde de funk-liefhebbers afgelopen zaterdag weer uit hun siesta en Land van Waas zal met een drukkere programmering weer langzaamaan transformeren tot een uitgaansgelegenheid.


De volgende Funk Me is op zaterdag 1 oktober in Club Waas


Club Waas

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws