Supernatural Funky Musique Festival (deel 2)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Dit is wat we nodig hebben in deze barre tijden


Proef nog wat meer sfeer in deel 2 van deze review. Wat was er te beleven? Wie waren er? Wat hadden ze aan? Bekijk hieronder ons uitgebreide fotoverslag en lees wat twee andere reporters ervan vonden.

Foto's: Sofie en FF Erik




FF Erik Supernatural Funky Musique Festival facts:

Waarom naar Supernatural Festival: Vorig jaar zomer absoluut 1 groot hoogtepunt. Dat ik in 2005 zou gaan stond al vast toen ik met een glimlach de Vleuterweide af liep. Ik was erg benieuwd of de gedurfde, indrukwekkende opzet een succes zou worden. Zou een groter deel van feestend Nederland al klaar zou zijn voor andere, ik wil niet zeggen betere (maar doe het toch) muziek en de ongeevenaarde ontspannen Supernaturalsfeer?
Voor de hoeveelste keer: De tweede en als het door blijft gaan zeker niet de laatste keer
Van - tot: Dertien uur. Van voor het begin (11.15u.) tot na sluitingstijd (00.15u.). Maar in mijn gevoel was het zo om



Gezien en/of gehoord: Bijna teveel om op te noemen. Okee dan. Madskillz (alle vrouwen wild), Ron Wood en Andre Dadi (Rotterdamse funk in Utrecht), Steven de Peven (helaas weinig mensen), Leroy (als vanouds!), Zap Mama (erg lange soundcheck dus eigenlijk een dubbel optreden) Wicked Jazz Sounds (mooie zangeressen), Edo Salgado (heel goed), Bobby Byrd (top!), Lonnie Liston Smith (ik was er niet weg van), LTJ Bukem & MC Conrad (he-le-maal-los), Kurtis Blow (grappig), Brownie (de 'baas' zelf), Soul Rabbi (vrolijke Duitser), Funky Finch (aardige gozer), Javi3Pz (apart), Madrid De Los Austrias (Spaans kippenvel), Ebo Man (vanuit de verte), Dzihan & Kamien (lekker) en vele anderen... Oja, CoolPolitics (ook grappig)



Hoogtepunten: Dat het toch nog zonnig was de hele dag en het acrobatieke b-boyen van de Ill Skill Squad op de platen van Leroy. Goed man! Er deden zelfs mensen uit het publiek mee die luid applaus ontvingen. En muzikaal gezien Bobby Byrd. Respect voor deze man. Hij was er bij toen het allemaal begon. Een leeftijdsloze levende legende, een charmeur vol energie. De hele tent op z'n kop. Maar ook LTJ Bukem & MC Conrad. Wat een 'flow'. Bizar. Je kon gewoon niet stil blijven staan. Zelfs de stoere Utrechtse brandweermannen die in de Paperdome stonden bewogen een beetje
Dieptepunt: Het regenwater op het terrein en de iets te lage opkomst. Onbegrijpelijk dat zoiets goeds niet uitverkocht raakt
Eten: Goedkoper dan de onbehoorlijk hoge prijzen van vorig jaar. Erg lekker, veel keus en wat een supervriendelijke bediening. Complimenten aan allen! Ook aan de brownies mevrouw. Hmmm
Drankprijzen: Ja, volgens mij gewoon normale prijzen. Er was een beetje weinig wijn en rose hoorde ik
Sanitair: Niet fris maar ik ben er wel achter gekomen dat dat hoort bij festivals. Kwestie van adem in en de boodschap zo snel mogelijk afhandelen



Decors/entertainment: Buiten de tenten allerlei zitjes, banken, strandstoelen, decoratie, picknicktafels, vlaggen, doeken. Er liepen ook wat figuranten rond te rennen.
Geschat aantal bezoekers: 3500/4000? Vooral in de categorie populair alternatief. De zogenaamde popu-alto's.
Wat mag beter: Minder regen in de dagen ervoor en op de dag zelf zonnig met 26 graden a.u.b.
Mijn absolute Supernatural Funky Musique Festival 2005 gevoel: Een break van LTJ, volgepraat door Conrad om daarna samen met het publiek voluit door te gaan. En dan handen vol papieren flyersnippers goed getimed de lucht in
Oordeel: Ik had het voor geen goud willen missen
Volgend jaar: Hoop ik dat Michel Matthijssen van Supernatural het weer aandurft om zoiets moois met passie neer te zetten, waar hij en nog veel meer mensen in geloven. Dit is wat we nodig hebben in deze barre tijden. Warmte, sfeer, goede muziek, vrolijkheid en liefde voor elkaar. Peace!


JRN Supernatural Funky Musique Festival facts:

Waarom naar Supernatural Festival: De eerste editie van vorig jaar verraste me zeer. Heel goed vermaakt toen. Op muzikaal gebied en qua gezelligheid. Dat wilde ik wel nog een keer meemaken.
Voor de hoeveelste keer: Tweede keer
Van - tot: 16.00-21.15
Gezien en/of gehoord: Heb er even het programmaschema bij moeten pakken. Voor alles geldt dat ik een beetje heb gezien. Geen enkel volledig concert meegemaakt dus..... Patrick Forge, DJ Sjam (Boemklatsch), Madrid de Los Austrias, Leroy, The Rebirth, KC The Funkaholic, Edo Salgado, Spinna, Dzihan & Kamien, Bobby Byrd, Lonnie Liston Smith, Domu en Javip3z en nog een deel van de CoolPolitics-discussie


Wicked Jazz Sounds


Ill Skill Squad

Edo Salgado

Hoogtepunt: Ben muzikaal nergens echt helemaal ingezogen, vooral het feit dat het festival op zo'n klein terrein plaatsvindt kan je overal rondkijken, even luisteren en weer verder. Dat vind ik ene hoogtepunt, want hoe vaak komt het op ene festival niet voor dat je door grootte en drukte niet alles kan bijwonen wat je wilt zien. Maar als ik dan toch wat moet noemen: Madrid de los Austrias was lekker, The Rebirth ook, Bobby Byrd (zo ziet Snoop Dogg er over 40 jaar uit vermoed ik) deed een dampende stampede vol funk ouwetjes (met vrijwel enkel blanke muzikanten!) dus dat werkte wel, Spinna stond op het enige open lucht podium, leek voor zijn booth dan ook wel een gezellig strandfeestje maar draaide soms wel wat inknikkers! Heb helaas Quantic Soul Orchestra en LTJ Bukem moeten missen.


Brownie

Dieptepunt: Jammergenoeg wat meer kritiekpunten als vorig jaar. Waar was de vinyl-sjoelbak of het funky pingpongen! En waar was Jules Deelder! Verder vond ik terrein van vorig jaar leuker van opzet. Toen soort plein met allemaal tenten. Nu bij binnenkomst laat toegevoegde tent waar de dj's (ook een relatief grote naam als Dzihan & Kamien) een ongezellig uitzicht hadden op de ingang en een klein parkeerterrein. Daarnaast - ook afgelegen - de funk-tent. Even doorlopen voor het andere deel rond Paperdome, door de regenval was het een zompig terrein geworden dus daar had de organisatie pech mee. Verder zat er een soort dip in programma, rond zes uur waren er enkel Nederlandse dj's bezig (die je dus best wel vaak kan zien). En een half uur later moest je ineens van hot naar her rennen om alle buitenlandse live acts te bekijken.



Leroy en KC The Funkaholic


Dzihan

Kamien

Eten: Eens een wat ander aanbod. Tapas, Italiaanse broodjes en gerechten, wraps enzovoort. Ik heb gehaktballetjes in tomatensaus op met stuk Turks brood, was smakelijk. Toen ik later echter weer wat wilde eten, waren er al heel veel gerechten niet meer te krijgen.
Drankprijzen: Bon was twee euro. En vanwege een mooie aanbieding kon je voor 1 bon een Jack Daniels Tennessee Gold mix krijgen! Flink gebruik van gemaakt.
Sanitair: Voor een euro de hele dag, vreemd genoeg moest ik tot op het einde niet naar de wc. En toen ik moest was ik backstage en dat was gewoon zo'n dixi, maar wel met waterkraantje!
Decors/entertainment: Het was allemaal vrij simpel gehouden vond ik. Ben ik niet gewend van Supernatural dus jammer.



Bobby Byrd

A-Skillz en Kurtis Blow

Soul Rabbi

Funky Finch

schaapjes

Geschat aantal bezoekers: Niet uitverkocht, ik schat 5000
Wat mag beter: Vorig jaar zat alles mee, het weer, de nieuwigheid. En ondanks wat aanmerkingen was deze editie toch ook weer geslaagd en een goede opvolger. Omdat het allemaal kleinschalig is kan je lekker rondlopen en overal kan je goede muziek ondergaan. Ook op het publiek is niet veel aan te merken, gemoedelijk en allemaal gekomen om te genieten van muziek dus geen ergerniswekkende personen zoals je bij andere grotere evenementen wel vaak tegenkomt.
Mijn absolute SuperNatural 2005 gevoel: Concert Bobby Byrd. Een van de grondleggers waardoor een festival als SuperNatural tegenwoordig kan bestaan. Bij zijn concert kwamen ook alle soorten liefhebbers samen, de hiphopheads liet Spinna nog even voor wat hij was, maar ook de jazz-liefhebbers verlieten het optreden van Lonnie Liston Smith voortijdig om Byrd te zien.
Oordeel: Niet zo geslaagd als vorig jaar, maar toch tevreden in de trein naar huis.
Volgend jaar: Hoogstwaarschijnlijk wel

Lees ook:
Supernatural Funky Musique Festival 2005 (deel 1)
en
Supernatural Funky Musique Festival 2004

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws