Lunapark @ Ocean Diva - Rotterdam, 9 juli

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Oh ja, die was ook leuk!


Na het lezen van het interview met 2 O'Clock Ron op Love2party, was de nieuwsgierigheid opgewekt om nu toch eens een keer bij Lunapark te gaan kijken. En het vooruitzicht dat het feest op de mooiste partyboot van Nederland, de Ocean Diva, gehouden werd, maakte de keus alleen nog maar gemakkelijker. Dus reisden wij vanuit de hoofdstad af naar de Wilhelminakade in Rotterdam voor een 'onvervalst Rotterdam-Zuid feest', zoals mij van tevoren werd ingefluisterd.

Gastreporter: Hubert
Foto's: Jos Kottmann


De Ocean Diva is het best te omschrijven als een drijvende club. De boot heeft een mooie benedenzaal, waarin een zuiver Function One-geluid klinkt. Op de eerste verdieping kun je vanaf het balkon over de dansvloer kijken en is er volop ruimte om te relaxen. Vooraf aan Lunapark heerst er een beetje een Sensation White-gevoel, daar de dresscode deze avond 'white' is.



Tegen twaalven is Ocean Diva al goed gevuld met dansende mensen. Een tijd geleden dat we dat gezien hebben in Rotterdam. Thalia-resident Chris Rox opent de avond en draait fijne, groovy houseplaten. Om half 1 is het de beurt aan Miss Monica. Ze slingert de ene na de andere klassiekers de zaal in. Zo opent ze met 'The House of God', waarmee ze alle bezoekers meteen om haar vingers windt. Er zullen overigens veel meer klassiekers volgen vanavond, het is per slot van rekening een 'Classic Edition'.




Na ruim een uurtje beginnen de platen van de Rotterdamse wat eentonig te worden en wordt het tijd voor een rondje over het schip. Aan de voorkant van de boot stuiten we op een kleiner zaaltje, waar inmiddels ook muziek wordt gedraaid. De heren Sandeep en Taras staan hier de hele avond aan het roer en draaien naar eigen zeggen 'nieuwe classics'. Platen van een jaar of drie tot zes oud die we waarschijnlijk over een jaar of vijf bestempelen als echte classics. De hele avond staat het bovenzaaltje vol en hier zit de sfeer er goed in. De muziek gaat van house naar techhouse en van techno naar grooves. Allemaal platen waarbij je denkt: "Oh ja, die was ook leuk".





Terug beneden is inmiddels Roog aan zijn set begonnen. Roog valt een beetje tegen na een sterke set van resident 2 O'Clock Ron. Flauwe platen en niet al te bijster overgangen maken het makkelijk om een rondje door deze zaal te lopen en het geheel eens nader te verkennen.




Tuurlijk, er lopen vanavond veel oudere partygangers rond, een hoop louche figuren ook en opvallend veel (ge)blonde(erde) vrouwen, maar de sfeer is goed. Alle bekende deuntjes worden met gejuich en gejoel ontvangen. Tel daarbij op de goede sets van Ron en Ronald Molendijk, die allebei veel niet voor de handliggende classics draaien en het kleine feestje in de bovenzaal, en je hebt een prima avond uit. De vooroordelen zijn uiteindelijk grotendeels ontkracht, Lunapark is gewoon lekker ongegeneerd feesten!

Interview 2 O'Clock Ron
Lunapark

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws