Sound Architecture & Creme Organization @ Stubnitz

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Duitse partyboot houdt het niet droog


Het is een zaterdagavond in juni, regenachtig en te koud voor de tijd van het jaar. Op het buitendek genieten van een prachtig verlichte stad is daardoor niet mogelijk, maar in het ruim van de partyboot Rostock is het warm en gezellig. Verder heerst daar een ongekende feeststemming, die we de laatste tijd nog maar zelden in Rotterdam tegenkomen.

Tekst & Foto's:
Iddo

Laderaum 1 en Laderaum 4 zijn twee kolossale vrachtruimtes die de podia op de voormalige Duitse haringboot Stubnitz vormen. Eens in de zoveel tijd verlaat het schip zijn thuisbasis Rostock om andere Noord-Europese steden onveilig te maken. Deze maand is de boot te bewonderen in de Rotterdamse Rijnhaven en later deze zomer in Amsterdam.
Laderaum 4 - de grootste ruimte - was het toneel van warme, diepe melodieuze techno, terwijl in het voorste ruim Creme Organization vooral de Bunker-electro uit Den Haag liet horen.








'Stubnitz Rostock' staat er met grote letters op de buitenkant van het schip geschreven. Het personeel is Duitstalig, dat betekent dat een biertje gewoon in het Duits besteld moet worden.
De organisatie hantert overigens een euro statiegeld per beker. In eerste instantie een aanslag op je portemonnee, maar wanneer je de beker terugbrengt, krijg je de euro netjes terug. Zo worden gevaarlijke glijpartijen voorkomen. Maar door het uitzinnige publiek, dat zich hevig bewoog op de muziek, kapseisde het schip zowat. In combinatie met overmatige drankconsumptie was overeind blijven ineens geen garantie meer.








Tijdens de eerste vrijdag dat de Stubnitz in de Rotterdamse haven lag, werd er een CBS-avond georganiseerd en kwamen vele electroliefhebbers aan hun trekken. Voor dit feest was zelfs een grote delegatie uit het buitenland overgekomen.
Creme Organization was vanavond verantwoordelijk voor het electroprogramma. De Haagse Bunker-sound stond uiteraard centraal, dankzij TLR, Legowelt en Orgue Electronique. Legowelt stuwde een smerige dosis acid de ruimte in, terwijl Bangkok Impact een milde variant van electro liet horen. De liefhebbers dansden er lustig op los in de ruimte waar de temperatuur tot een hoogtepunt was gestegen en een douche in de vorm van condens niet uitbleef.








De Rotterdamse organisatie Sound Architecture was de vormgever van de minimale techno in Laderaum 4. Er was een dynamisch programma samengesteld. Joris Voorn en Joachim draaiden zoals gebruikelijk mooie platen en Pitto trakteerde de bezoekers op warme geluiden. Jackmate was de tweede live-act van de nacht en liet met zijn opzwepende dansbare techno horen waarom hij de laatste maanden door zoveel Nederlandse boekers wordt geprogrammeerd. Het slot was in handen van de Fransman John Thomas. Hij is internationaal gewaardeerd vanwege zijn dj-sets, maar vooral vanwege zijn labels Logistics en Telegraph. Zoals verwacht liet hij abstracte minimale techno horen en wist daarmee het publiek zo enthousiast te krijgen dat ze massaal op het podium klommen en enthousiast begonnen te springen en juichen voor een extra lange toegift. Met deze afsluiter in het achterhoofd kunnen we dan ook spreken van een legendarische avond, misschien wel een van de beste feesten van het jaar!

Stubnitz
Sound Architecture

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws