FFWD Sneak Preview @ Nighttown - Rdam, 27 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Redelijke opkomst voor een snikhete vrijdagnacht in Nighttown


Misschien is het een beetje vroeg, een preparty van FFWD in mei. Toch pakte de organisatie groot uit. Alle zalen van Nighttown, met niet de minste dj's als Sander Kleinenberg, Nick K, Roog en Vince Watson, waren geopend. Zij moesten er een ouderwetse clubavond in de voormalige bios aan de Westkruiskade van maken. Dat lukte deels, er moest gevochten worden voor elke bezoeker. Die kwamen pas laat binnendruppelen na een snikhete dag. Dat zorgde voor een langzame start. Toch was er her en der toch sprake van een feestje.

Tekst: Menno
Foto's: Jos & Marcel



Een bloedhete middag en een zwoele avond hadden bij veel mensen al voor voldoende pret gezorgd. Om dan 's avonds in een club het zweet uit je lijf te dansen, leek enigszins overbodig. Pas na middernacht vond een bescheiden groep mensen het koel genoeg om Nighttown op te zoeken, en de eerste editie van een drietal FFWD Sneak Previews bij te wonen.


Alle zalen waren geopend. Dat bleek toch teveel van het goede. Er was altijd wel een (half)lege zaal te bespeuren. Grote publiekstrekkers waren Roog in het theater en Sander Kleinenberg in de grote zaal. Maar ook aan de technopuristen was gedacht: Vince Watson trad aan in de basement, die overigens uitgerust was met het Funktion One geluidssysteem. Het was Watson die met het verpulverende geluid de halfgevulde basement toch plat kreeg. De massieve baslijnen en de dromerige melodieen waar The Black Dog van zou watertanden, gaven de basement warmte en kleur.


Druk werd het in de basement echter nooit, ondanks steengoede sets van zowel Vince Watson als Jay Samual eerder die avond en Joachim afsluitend. Het grote gros was vooral te vinden in het theaterzaaltje, zeker toen dj Roog met zijn kenmerkende sound de dansvloer flink in beweging zette. Op enkele meewarige blikken na, leek iedereen het daar wel naar z'n zin te hebben.


Sander Kleinenberg had het zwaar te verduren in de grote zaal. Na een bijzonder fraai optreden van Nick K - dat opgevolgd werd door een nogal zielige 3D-show - kreeg de in Leiden woonachtige dj/producer de 'borrelsfeer' op de dansvloer niet weg met zijn tergend langzame platen. Toch bleven de meeste mensen 'hangen' in de zaal waar het geroezemoes soms harder klonk dan de muziek. Zeker tijdens de breaks. En daar waren er bij Sander Kleinenberg nogal wat van.


Maar elke zaal had deze avond zo zijn piekjes. Zelfs het cafe, waar Love2party-dj's Rudy en Mad'r de bezoekers trakteerden op warme, soulvolle muziek. Het begin van de avond baande veel Love2Party-medewerkers en forumposters zich een weg tussen het buiten gelegen terras en het cafe. In de nachtelijke uurtjes verdween die drukte overigens, de uitstekende muziek ten spijt. Toch vulden de soul, funk en nog veel meer spannende genres de leegte in het cafe een beetje op.


Nighttown met alle zalen open is natuurlijk moeilijk vol te krijgen op een snikhete vrijdagnacht, maar de organisatie is er toch in geslaagd om genoeg mensen naar binnen te lokken. Zodoende werd het toch een fatsoenlijke avond met genoeg verschillende muziekstijlen om het iedereen naar de zin te maken.

FFWD
Nighttown

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws