Awakenings @ Now&Wow - R'dam, 15 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Awakenings voorlopig voor het laatst in Rotterdam


Na drie edities in de nieuwe Now & Wow georganiseerd te hebben, stopt Monumental voorlopig in de voormalige Graansilo. Nu de Westergasfabriek ook weer bruikbaar is, wordt het een beetje teveel van het goede. Dat bleek al uit de voor Awakenings-begrippen matige kaartverkoop (lees: niet uitverkocht).

Tekst: Iddo
Foto's: Arjan




In tegenstelling tot de Westergasfabriek, is het in de Now & Wow dankzij drie zalen mogelijk om met de programmering te experimenteren. Om het grote publiek over de streep te trekken, waren vertrouwde dj's geboekt. Dj's als Oscar Mulero, Miss Djax en Misstress Barbara. De puristen kwamen aan hun trekken dankzij de boekingen van de relatief onbekende Exium, Paul Kalkbrenner en Dinky. Dit gecombineerd met een hard en zuiver geluid, viel er op het muzikale beleid niets aan te merken.



Voor de beginnende technoliefhebber is Awakenings een uitstekend platform om op ontdekking uit te gaan. Deze mensen waren dan ook in grote getalen aanwezig. Zij kozen massaal voor de Wow-zaal, waar de muziek zeer stevig was. Nederlanders Hansz en Dave Miller leverden uitstekend sets af, waarna de Canadese Misstress Barbara technisch op formidabele wijze de show stal. Aangezien de Einhovense Miss Djax wegens ziekte in Brabant was achtergebleven, kregen de overige artiesten meer speeltijd. Sven Wittekind benutte zijn set om op barbaarse wijze tot het einde emotieloos door te beuken.




In de Wow had de muziek meer bezieling. Diepe, zware, monotone techno werd afgewisseld door een flinke dosis onvervalste off-beat. Paul Kalkbrenner bewees waarom hij voor een grote productie als Awakenings geboekt was. Zijn technoset bestond uit een onuitputtelijke bron van energie. Bart Skils liep later in de nacht over naar de Spaanse technovariant. Wat een uiterst variabele dj is hij toch!
Een jaar na het optreden van Exium op Traffic, was het Spaanse duo voor een live-optreden weer in Nederland neergestreken. Het duo liet rauwe off-beat, van begin tot eind explosief, door de speakers galmen. Opmerkelijk genoeg was het publiek uitzonderlijk tam. De handjes gingen, met uitzondering van het optreden van Mulero, gedurende nacht maar met moeite de lucht in.



Na beuken en genieten, bleef er relaxen over. Een gewaarborgde invulling daarvoor is uiteraard minimale techno of alles wat daarop lijkt. De Chileense dame Dinky is een verdienstelijke producer die live voor veel opschudding kan zorgen. Plaatjes draaien ging haar minder goed af, aangezien de dame koos voor de hitjes die de gemiddelde Nederlandse dj ook zonder probleem kan draaien. Break 3000 en Makcim maakten de teleurstellende performance van hun voorganger goed door veel gewaagder - en gewoon beter - te draaien.


Muzikaal kwamen er gedurende deze voorlopig laatste editie van Awakenings in Rotterdam leuke optredens voorbij, maar van een legendarisch feest was geen sprake. Daarvoor onbrak de euforische stemming die zo kenmerkend is voor de Westergasfabriek.

Awakenings
Partyfotograaf

Via de organisatie van Awakenings hebben wij vernomen dat er dit jaar toch nog een keer in de Now&Wow gefeest zal worden. Twee dagen voor kerstmis op 23 december zal de graansilo het decor zijn voor onvervalste techno.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws