Mono @ More - Adam, 29 april

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Minimale feeststemming


Vorig jaar had de organisatie van Mono een uiterst succesvolle avond in de voormalige 020. Ook dit jaar waren ze in oranjestemming en streken tijdens koninginnenacht neer in de More, met als gast wederom de Duitser Tobi Neumann.

Tekst & foto's: Iddo


De More was een van de vele opties die het Amsterdamse clubleven tijdens koninginnenacht te bieden had. Organisator Mono was daar neergestreken, en met de goede herinneringen van vorig jaar nog in het achterhoofd, keken vele liefhebbers uit naar deze avond. Opmerkelijk was er rond middernacht geen rij voor de deur te bekennen en de dansvloer dus matig gevuld. Ook daar was een wel een verklaring voor: de rillingen liepen over je lijf van de op volle toeren blazende airco.




Pas ver na enen stroomde de club aan de Rozengracht enigszins vol. Op dat moment was Roman Flugel al aan zijn optreden begonnen. Samen met Jorn Elling Wuttke vormt hij de danssensatie Alter Ego. De succesvolle producer maakt ook solo muziek. Afgelopen jaar kwamen er een aantal Duitse minimale housetracks met een hoog feestgehalte van zijn hand. Als dj kon hij in de More niet overtuigen. Zijn saaie, fantasieloze muziek was absoluut niet koninginnenacht waardig.








Gelukkig was het boven gelegen restaurant Nomads geopend. Daar kon je op grote sofa's met een drankje in hand genieten van minimale klanken, verzorgd door Lauhaus, Aron Friedman en Jason & The Argonauts. Van de eerste twee is bekend dat ze altijd verfrissend draaien en de bezoekers altijd weer weten te vermaken. Jason & The Argonauts, afkomstig uit de regio Den Haag, is relatief onbekend, maar daardoor niet minder getalenteerd. Ooit begonnen met techno, inmiddels verantwoordelijk voor een flitsende live-act waarin fraaie, minimale klanken domineren. Ook tijdens koninginnenacht in Amsterdam was dit het geval.






Net als vorig jaar mocht Tobi Neumann het feest tot een waardevol einde brengen. De Duitser wordt in zijn thuisland op handen gedragen. Ook in de rest van Europa worden zijn sets enthousiast onthaald. Neumann wist de clichematige feestmuziek te ontwijken door veel nieuw materiaal te draaien. Het leverde alleen geen enthousiast publiek op, waardoor de euforische stemming van vorig jaar uitbleef. Aan het einde nam Melon het roer heel eventjes over. Vreemd genoeg zorgde hij voor de beste sfeer van de avond. Dat zal de kracht van een resident-dj wel zijn.

Mono

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws