Joe Claussell @ Stereo Sushi - Antwerpen (B), 2 april

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Amerikaanse housesounds in Oosterse sferen


Antwerpen is al een aantal weken een nieuwe club rijker: Stereo Sushi, gelegen aan de Luikstraat. Voor de Antwerpen-kenners onder ons: het is de oude Club Geluk, maar dan in een nieuw, Oosters jasje. Afgelopen stond househeld Joe Claussell op het programma. De Amerikaan is niet al te vaak in Europa te bewonderen, dus reisden we af naar de stad aan de Schelde.

Tekst en foto's: Jos Kottmann


Stereo Sushi richt zich op de ware (deep)houseliefhebbers. Niet voor niets liet de organisatie vorige maand King Britt vanuit de states overvliegen. Kortom: een club waar een volwassen dance-publiek op afkomt. De ware liefhebbers van de diepste housesoorten dus. Dan ben je bij Joe Claussell in ieder geval op het goede adres, want hij liet de bezoekers horen waarom hij tot de onbetwiste Amerikaanse dj-top hoort.


De uitstraling van club Stereo Sushi heeft veel weg van de Amsterdamse club More. Tel daar het underground-gevoel van de Rotterdamse Nighttown-basement bij op en je krijgt een goed beeld van de club. Al doe je Stereo Sushi, vanwege zijn mooie Oosterse inrichting, tekort als je die met de ranzige basement van Nighttown vergelijkt. Daarbij komt dat Stereo Sushi tevens een goed restaurant is, waar voornamelijk Japanse Tapas worden geserveerd.




Aan de zijkant van de club is een langwerpige bar geplaatst. Als je daar een drankje bestelt, gaat er een (voor velen bekende) Cafe d'Anvers-tactiek in werking. Een medewerker voor de bar neemt je bestelling op. Hij geeft die bestelling door aan het barpersoneel, dat de versnaperingen voor je inschenkt. Betalen doe je bij degene die je bestelling opneemt. Dat gaat snel en simpel.




Zo'n driehonderd bezoekers genoten zaterdag van de housesounds van dj's Timaxx en Joe Claussell. Timaxx draaide een professionele, soulvolle en opwarmende houseset, en plaveide het pad voor de Amerikaanse held. Joe Claussell, die van 2 tot 6 uur draaide, maakte er een mooie muziekreis van. Zijn opbouw was zeer subtiel - van diepe, vocale tot spannende tribal house. De toegevoegde edit's maakten de nummers nog krachtiger en de platenkeus, met bijdragen van Chris Bann, Bolla Grove & Henrick Schwartz, was op zijn zacht gezegd obscuur te noemen.




Joe Claussell is 1 van de zeldzame dj's die dagenlang door kan brengen op (tweedehands) platenbeurzen en altijd op zoek is naar de allerbeste houseplaten die op deze planeet worden geperst. Daarom zijn de dj-gigs van deze man zo uniek. Want, ook al waren de overgangen niet altijd even bijzonder, de platen die Claussell in Antwerpen de revue liet passeren, waren niet alleen spannend en dreigend, maar vooral energiek en aan het einde van de avond zelfs bombastisch. Daarom hoorde je niemand klagen toen diep in de nacht de lichten aan gingen en de bezoekers werden verzocht om de club te verlaten. Ze waren toch al stuk gedanst.




7 mei staat Osunlade op het programma en op 15 mei vindt er een Hed Kandi Night plaats in Stereo Sushi. Avonden om naar uit te kijken!

Love2Party facts:
Opvallend: De dj-booth is midden in de zaal gepositioneerd. Daardoor is er gemakkelijk en veel contact met het publiek
Hoogtepunt: Het gehele optreden van Joe Claussell
Dieptepunt: Het uitvallen van het geluid, rond de klok van 4
Drankvoorziening: Redelijk snel geserveerd en voor een normale prijs
Deurbeleid: Voor de ingang staan vriendelijke portiers, die ervoor zorgen dat er een feestpubliek binnenkomt.
Kleding: Op zijn Belgisch: leuk, maar niet om gezien worden.
Eindoordeel: 9

Stereo Sushi

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws