Funk'd @ Panama - Adam, 5 mrt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Girl I'll House You!


Funk'D is het nieuwe paradepaardje van Club Risk en vindt elke eerste zaterdag van de maand plaats in de Amsterdamse club Panama. Dat de club aan de Oostelijke handelskade kans maakt op de titel Nieuwe Revu's Nachttempel van Nederland, bleek afgelopen zaterdag maar weer eens.

Tekst en foto's: Jos Kottmann


Met de boeking van de Amerikaanse Todd Terry is het Club Risk weer gelukt om een houselegende naar de hoofdstad te halen. Maar wie is die man nou eigenlijk, zullen sommigen denken.




Hij verwierf wereldfaam met zijn remix van Everything but the Girl's 'Missing'. Is de uitvinder van de hiphouse (denk aan de track: 'To The Batmobile, Let's Go') en produceerde samen met de Jungle Brothers de hit 'I'll House You.' Verder maakte hij een stapel studioalbums, remixte sterren als Bjork, Sting en Janet Jackson en stelde hij ook nog eens Kenny Dope en Louie Vega - die wereldberoemd zijn geworden als de Masters at Work - aan elkaar voor. Dit is echter een kleine greep uit 's mans indrukwekkende biografie. Terug naar de Panama, waar Todd Terry de derde aflevering van Funk'D gestalte gaf.



Terwijl de Amerikaanse dj om half een aan zijn set begon, stonden wij buiten in de ijskou te wachten. En dat ging nog lang duren, begrepen we van de uitsmijters bij de deur. Reden? Het was te druk binnen.




Gelukkig stapten we een half uurtje later de warme club binnen, en konden we ons opmaken voor een lekkere New York-houseset. De mensen in een bomvolle grote zaal gingen er helemaal voor. Wat een goede sfeer! Todd Terry stond redelijk stevig te draaien, en liet platen van Lil Louis and the World, Jungle Brothers en Masters at Work de revue passeren. Met uitstekende mixtechnieken en dito platen loodste hij het publiek van hoogtepunt naar hoogtepunt.

Maar echt lekker, ongestoord dansen in zo'n overbezette zaal is altijd lastig. Daarom vluchtten we naar de andere ruimte. Daar mixte Victor Coral de meest saaien platen aan elkaar, hetgeen ook niet echt bevorderlijk is voor een lekker dansje. Dat veranderde gelukkig tijdens het optreden van Cassie 6, die om half vier in de kleine zaal aan zijn set begon. Deze zaal, die de hele avond vrijwel leeg was, stroomde nu wel langzaam vol met liefhebbers van de mooie soulvolle en funky house. Zo ook uw Love2Party-verslaggever, die zich tot het einde van de avond in het zweet danste.

Tijdens de volgende editie van Funk'd op 8 april staat dj Spen op het programma, bijgestaan door dj's Roog, Jorrit, Mc Lex Empress en in de kleine zaal Sjors & Sjimme Soundsystem en leon.

Panama

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws