The Chemical Brothers @ HMH - A'dam, 24 feb

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Push The buttons!


Donderdagavond 24 februari. Alweer naar Amsterdam. Deze keer naar de Heineken Music Hall voor een optreden van The Chemical Brothers. Om foto's te kunnen maken, moest ik me bij een andere ingang melden dan mijn vrienden. 'Ik zie jullie zo', riep ik nog optimistisch. Bij de achteringang voegde ik mij bij de andere mensen van de pers. We werden in een kamer gestopt en het wachten begon. En we wachtten.. en we wachtten... Van alles spookte er door mijn hoofd. 'Wat zou er binnen gebeuren? Was het voorprogramma al begonnen? Hoeveel biertjes hadden mijn vrienden al naar binnen gewerkt?' Wij zaten in totale stilte, niets van wat er zich binnen afspeelde drong tot ons door.

Tekst en foto's:Jos Kottmann



En toen, eindelijk, na een uur werden wij uit onze gevangenschap bevrijd en naar een gang gebracht. De stilte meer dan zat, vroeg ik nonchalant aan degene die naast mij stond voor welk blad hij fotografeerde. 'I am one of the Brothers,' was zijn antwoord. Het schaamrood schoot me op de kaken, behoorlijk in verlegenheid gebracht door mijn eigen vraag.

We liepen achter The Brothers aan naar binnen. Daar werd een versie van een oud Beatles nummer als afsluiter gespeeld met een lichtshow van witte stralen die zich met elkaar vermengden tot een soort spinnenweb. The Chemical Brothers begonnen meteen goed met het bekende nummer "Hey Boy, he Girl". De zaal reageerde super enthousiast. Daarna het nummer "It doesn't matter" van het album 'Dig your own hole'. Zware beats als mokerslagen dreunden door de zaal. En bij het nummer 'Block rockin' beats' ging het echt helemaal los.



'Alleen bij de eerste drie nummers mogen er foto's worden gemaakt!' Het werd ons voorafgaand aan het concert nogmaals op het hart gedrukt. Nou, drie nummers leken eerder drie minuten, vandaar dat we qua beeldmateriaal niet al te uitgebreid verslag kunnen doen van het concert. Vervolgens bleek ook nog eens dat de fotografen het pand weer moesten verlaten, om via de normale ingang weer naar binnen te kunnen. Gelukkig was de stemming opperbest en vielen we gewoon weer midden in het feest.

Met het publiek volledig op hun hand, gingen de Brothers voor safe en speelden van al hun vorige albums de beste nummers. Maar ook het nieuwe album, Push The Button, kwam gedurende de set bijna geheel aan bod. Het publiek pikte het nieuwe werk goed op, al zorgde de klanken van de huidige single 'Galvanize' voor de meest enthousiaste reactie van al het nieuwe materiaal dat werd gespeeld.


Zoals bij elk optreden van The Chemical Brothers was er weer een geweldige lichtshow, met visuals op zeven schermen. Visuals van gek lopende mannetjes. Visuals van soldaten. De meeste visuals in zwart/wit. Door de lichtshow alleen al kwam je in een andere wereld en dat samen met de muziek maakte dat je twee uur niet op deze aarde was. Het geluid in de Heineken Music Hall is altijd prima. Het geluid was overal, zelfs in je voetzolen. De uitverkochte Heineken Music Hall trilde op zijn fundamenten. Wel jammer dat Tom Rowlands en Ed Simons (The Brothers) vrijwel niet werden uitgelicht. Maar dat mocht de (dans)pret zeker niet drukken!


Meer info:
The Chemical Brothers internationaal
The Chemical Brothers NL

Love2Party Essentials:
Love2Party impressie The Chemical Brothers

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws