Funk'd @ Panama - A'dam, 7 jan

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Intiem en gezellig!


Funk'd is de nieuwe clubavond van de Amsterdamse organisatie Club Risk. Na vorig jaar te zijn gestopt met de wekelijkse avonden in o.a. More, Rechter en Winkel van Sinkel, begint de organisator in Panama met een schone lei. Waar staat Funk'd eigenlijk voor? Love2Party ging op onderzoek uit.

Tekst en foto's: Jos Kottmann

Afgelopen vrijdag vond de eerste Funk'd-avond plaats, met als hoofdact de dikke gospelzanger uit Chicago: Ron Carroll. Samen met Hardsoul bestormde de Amerikaan vorig jaar de dance-charts met het nummer 'Back Together'. Verder is de zanger bekend geworden met het nummer 'Superstar', geproduceerd door de Franse formatie Superfunk.
Bij binnenkomst stond Tom de Neef achter de draaitafels. Hij draaide een lekkere, Amerikaanse houseset, die veel affiniteit had met een gig van Roger Sanchez.






In de kleine zaal stonden twee mannen van de Risk-organisatie zelf te draaien: Leon en Mike Richters. Leuk hen ook eens aan het werk te zien. Muzikaal was het dik in orde. Mooie deephouse-platen kwamen voorbij, afgewisseld met oude funk.
In de grote zaal begon om twee uur Ron Carroll aan zijn optreden. Hij draaide een soulvolle, diepe houseset en zong af en toe mee met een plaat. Wat een geweldige stem! Hoogtepunt was de live-uitvoering van 'Back Together'. Op het moment dat hij de eerste pianonoten van het nummer liet horen, was de Panama te klein. Ook de kersverse moeder annex zangeres Lex Empress, nam een gedeelte van het vocale gedeelte voor haar rekening. Een prima combinatie! Met oude Chicago-housenummers van Lil Louie & The World, hield Caroll de goede sfeer tot het einde van de avond vast.




De eerste editie van Funk'd is ons prima bevallen. Volgende maand staat Joey Negro op de playlist. Dat belooft wederom een mooie avond te worden. Een avond waarin disco en house zullen worden afgewisseld.




4 feb.: Joey Negro, Roog, Tom Trago
5 maart: Todd Terry
8 april: dj Spen, Roog


Club Risk
Panama

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws