Batbeats @ Hotel Arena - Adam, 11 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Terry Hunter stelt (uw recensent) teleur


Reclame is meestal bloedirritant. Een reclameblok op tv als je naar een film zit te kijken, schreeuwerige e-mail spam waarin je een penisvergroting aangeboden krijgt, of hondsbrutale telemarketeers die je rond etenstijd opbellen om je iets nutteloos aan te smeren. Dat reclame niet altijd ergerlijk hoeft te zijn bewijst Bacardi. Met Batbeats heeft het bedrijf een sympathieke en slimme marketingmethode in handen waarbij er alleen maar winnaars zijn. Bacardi hangt het hele land vol met posters en flyers en omzeilt zo op slinkse wijze het verbod op alcoholreclame. Een clubeigenaar ziet zijn tent weer eens tot de nok toe gevuld en de bezoeker van de Batbeats krijgt een mooie avond met nationale en internationale top dj's, met als klap op de vuurpijl ook nog eens een gratis cocktail, waarbij je wel kunt raden wat in die cocktail zit.

Tekst: Roelf Jan


Ook vanavond zijn de vleermuizen niet van de lucht in Hotel Arena. Kosten nog moeite zijn gespaard om de oude kerk om te toveren tot het decor van een Bacardi-commercial. Ook de line-up ziet er op voorhand veelbelovend uit, met Terry Hunter als trekpleister. Speciaal voor vanavond is de Arena uitgerust met het Funktion One geluidssysteem dat de altijd zo belabberde akoestiek in de Kerkzaal enigszins te verbeteren. En zo klinkt bij binnenkomst de tijdloze klassieker 'Love and Happiness' loepzuiver uit de speakers.


De uit Chicago afkomstige Terry Hunter is een veteraan in de housescene. Hij is een begenadigd producer, een veelgevraagd remixer en als dj is zijn stijl het beste te omschrijven als 'niet lullen maar poetsen'. En toch is wat hij vanavond laat horen ronduit teleurstellend. Op zich is er niets mis met klassiekers, maar binnen een uur 'French Kiss', 'I'll go back', 'Block party' en 'The Bomb' is toch echt teveel van het goede. Ook zijn eigen 'I will follow' kan de avond niet meer redden. Het is vlak en het is voorspelbaar, met uitgekauwde evergreens aangevuld met obligate stampplaten. Zijn meegebrachte zanger die af en toe wat Spaans in de microfoon brabbelt, voegt nagenoeg niets toe. Nee, het is allemaal weinig verheffend wat Terry Hunter laat horen. Overigens lijkt de zaal zich weinig aan te trekken van die azijnpisser van Love2party die zich in een hoek staat te ergeren, want de dansvloer is overvol en het gaat - eerlijk is eerlijk - compleet los.


Laidback Luke begint zijn set met 12-man sterke percussieband. De dansvloer wordt volledig overgenomen door een leger aan trommelaars die Luke op spectaculaire wijze muzikaal ondersteunt. Daarna gaat Laidback Luke door waar hij goed in is: de tent rocken.


De tuinzaal is op dat moment al leeg. Eerder die avond krijgt Wix, al jaren 's lands beste en meest veelzijdige hiphop dj, de voeten hier prima van de vloer. Zijn opvolger slaat een andere weg in, en draait uitsluitend salsa en latin. Om 3:30 blijkt dit niet de muziek waar de meeste mensen niet op zitten te wachten, al is er een aantal stelletjes dat fanatiek de heupen wiegt.
En zo is deze avond toch prima in haar opzet geslaagd: Bacardi heeft ongegeneerd reclame mogen maken, de Arena was weer eens afgeladen vol en de bezoekers hebben een mooie avond gehad. Op die ene zure verslaggever na dan, die teleurgesteld naar huis fietst, omdat hij zoveel meer had verwacht van Terry Hunter.

Batbeats

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws