Chemistry (no more Escape) @ Escape, A'dam, 11 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Knallend afscheidsfeest Chemistry in de Escape!


Afgelopen zaterdag vond het grootse afscheidsfeest van de clubavond Chemistry plaats. Tenminste afscheidsfeest... Chemistry gaat de Escape verlaten. Na wat onenigheden met de directie van de Escape, heeft Chemistry besloten op te stappen en hun feesten elders te vieren. Het nieuwe onderkomen zal zijn de Kingdom Venue (oude Marcanti Plaza). Het werd een avond vol feestvreugde en goede herinneringen aan bijna 10 jaar Chemistry @ Escape.

Tekst en foto's: Saskia Wester


Voor de deur staat een enorme rij te wachten om naar binnen te kunnen. De Escape is op zaterdag altijd wel druk, maar nu lijkt het drukker dan ooit! Iedereen wil nog een laatste keer Chemistry in de Escape meemaken. De line-up is Marcello & friends; iedereen die wel een keer in de Escape heeft gedraaid mag vanavond ook een paar plaatjes draaien ter ere van het afscheidsfeestje. We zijn voorbereid op een verrassende avond!






Het loopt al goed vol in de Escape. Boven is Escape deLux ook geopend en DJ Raymundo staat daar lekker te draaien. Eelko Anceaux (Chemistry oprichter) geeft nog een mooie speech om te laten weten dat hij toch wel jammer vindt om de Escape achter zich te laten, omdat ze er goede tijden hebben meegemaakt. Voor de volledigheid hieronder zijn speech.






Speech Eelko Anceaux:

Op zaterdag 4 maart 1995 vond de eerste Chemistry-avond plaats in Amsterdam. Met de dj's Eddy de Clercq, Dimitri en Marcello. In, wat wij toen noemden, het E-Theatre.

Na bijna 10 jaar vieren we met jullie, het laatste grote Chemistry feest in Escape. Meer dan 1 miljoen bezoekers later is er veel veranderd. Ook wij zijn veranderd. Chemistry is niet meer de naam van een clubnight maar van de organisatie, het bedrijf dat vele activiteiten organiseert in binnen en buitenland.

Voor veel mensen leek het alsof Chemistry en Escape hetzelfde waren en voor altijd bij elkaar zouden blijven. Niet dus. Wij vertrekken uit deze prachtige locatie.

Het is geen geheim dat onze scheiding met de nodige strubbelingen gepaard is gegaan, maar willen op deze plaats duidelijk stellen dat we zeer positief terug kijken op onze tijd in Escape. We hebben prachtige dingen neergezet en meegemaakt en willen daarvoor onze dank en waardering uitspreken aan het adres van Ton en Dick Poppes, het management en het personeel van Escape die dit mede mogelijk hebben gemaakt.
Dank jullie wel!







Vervolg speech
Wij gaan veel aktiviteiten op andere plekken voortzetten en hebben grote verwachtingen van onze samenwerking met Marcanti Kingdom waar we ons oud en nieuwfeest en onze wekelijkse RUSH-donderdagavonden gaan neerzetten. Op 25 maart a.s. gaan we daar ook ons 10 jarig Chemistry-jubileum vieren, waarbij we jullie wederom zullen uitnodigen. Hiervoor zal ook een prachtig 'Tien jaar Chemistry' fotoboek verschijnen, waarvoor we nog steeds op zoek zijn naar fotomateriaal.

Mede namens mijn compagnon dj Marcello, wil ik onze eigen medewerkers en ex-medewerkers bedanken want Chemistry was en is team-work en last-but-not-least wil ik onze bezoekers, jullie dus, het beste dat Amsterdam heeft, bedanken. Jullie hebben Chemistry gemaakt, jullie hebben geschiedenis gemaakt en jullie gaan dat vanavond nog een keer overdoen.

Veel plezier!







Dat is het startsein voor een super gezellig avondje Chemistry. Laat het feest maar beginnen. Er lopen al verschillende dj's rond en na afloop hoorde ik dat er zelfs rond de 20 verschillende dj's achter de draaitafels hebben gestaan. De sfeer is echt geweldig. Er zijn alleen maar vrolijk dansende mensen te zien. Maar niet alleen het publiek heeft het leuk, ook de dj's hebben het goed naar hun zin. Vooral Marcello, niet zo vreemd daar het natuurlijk ook een beetje zijn "afscheidsfeestje" is. De lichteffecten zijn top en er komen allemaal oude houseclassics uit de diverse platenkoffers. Iedereen danst er op los. Het is gewoon 1 groot feest; echt een waardig afscheid van de Escape! En ondanks dat het zo druk is en er ook een aantal niet zo vaste Chemistry bezoekers zijn, is het een feest om niet snel te vergeten.

Het is alleen jammer dat Victor Coral zich niet achter de draaitafels heeft bevonden. Hij was wel aanwezig, maar waarschijnlijk waren er teveel gegadigden om te draaien.







Het volgende feest van Chemistry zal plaatsvinden in Kingdom Venue op 31 december. In samenwerking met de Club zal Chemistry een spetterend Oud & Nieuw feest geven van 21 uur 's avonds tot 6 uur 's ochtends.

Links:
Escape
Chemistry
DJ Marysol
DJ Jose
DJ Onno
Kingdom Venue

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws