10 Years of Club Risk @ Hemkade - Zaandam, 27 nov

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Lage opkomst bederft feestvreugde niet


Een paar dagen voor het feest ter ere van het tienjarige bestaan van Club Risk, ontvingen we het bericht dat de Luvdancin' zaal dicht zou blijven en de bezoekers voor de prijs van 1 kaartje, met z'n tweeen naar binnen mochten. Ook Club Risk ondervindt hinder van de slechte economie, hetgeen resulteert in lage bezoekersaantallen. Zonde, dat dit juist zo'n 10-jarig bestaan moet treffen. Wellicht dat het ook aan de ietwat ongebruikelijke locatie lag?

Tekst: Saskia Wester
Foto's: Jos Kottmann








Rond 12 uur oogt het nog enigszins rustig in de Hemkade. Maar om je jas op te hangen en muntjes te kopen is dat in principe niet vervelend. Uit de kleine zaal (FunkD) komen wat relaxte houseklanken, maar daar er nog niet zo veel mensen staan te dansen, glippen we de grote zaal binnen. Daar draait Eric de Man een - zoals we van hem gewend zijn - steengoede houseset. Floorfiller 'Kinda New' (Spektrum) ligt op z'n draaitafel en de inmiddels voller geraakte zaal explodeert zowat.






In de FunkD zaal komt Roog net binnen en het is er echt goed (warm en) druk geworden. Alle soulvolle houseplaten (waaronder ook een paar van zijn eigen producties) komen voorbij. Dr. Kucho's 'Can't Stop Playing' blijft een topplaat en het publiek is het daar zeker mee eens. Na Roog begint Erick aan zijn set. Leuke oude en nieuwe housetoppers komen voorbij, maar het mag slechts een uur duren. Aan alle leuke dingen moet een keer een einde komen.






De Hemkade is een prima locatie voor grote feesten. Bovendien zijn vele faciliteiten goed geregeld en prima verzorgd: garderobe, muntjessysteem, toiletten, bar/bediening. Over de verkrijgbaarheid van diverse dranken hebben we wel een opmerking. Dat de Hemkade bijvoorbeeld geen Cola Light (en Martini Bianco) in zijn assortiment heeft, is vreemd. Alle dranken (op de sterke dranken na) worden vooruit in plastic bekers geschonken. Echt chique is het niet, maar het hoeft geen probleem te zijn. Tenminste, als je voorraad maar compleet is.






De lage opkomst heeft misschien wel met de locatie van het feest te maken. De Hemkade is geen gangbare locatie voor Club Risk-gangers en het Hemkade-publiek is niet echt geschikt voor een Club Risk-feestje. Ook is de prijs vrij hoog, wat een hoop mensen ook weerhoudt om te komen. Euro 25,- is niet niks voor een feest vandaag de dag. En vooral met oog op Oud & Nieuw sparen veel mensen hun geld liever uit voor een leuk oudejaarsfeestje. Of Club Risk de 15 jaar gaat halen? We zullen zien. Het wordt ze van harte gegund, alleen niet in Zaandam.















10 Jaar Risk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws