Little Louie Vega @ Nagtklub - Adam, 20 nov

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Housemeester neemt 'Nagtklub' te letterlijk


Een dj-set van Louie Vega blijft iets waar je naar uitkijkt. Dit keer duurde de voorpret echter niet lang, omdat afgelopen maandag pas bekend werd dat de kleine Master at Work naar Nederland zou komen. Op de valreep had de organisatie van de Nagtklub Louie Vega weten te strikken voor een gig in de More. Halsoverkop werden flyers gedrukt, persberichten verstuurd en liefhebbers uit het hele land maakten zich op voor een avond met een van 's werelds beste dj's.

Tekst: Roelf Jan
Foto's: Jos Kottmann

De danskelder aan de Rozengracht was goed gevuld toen rond een uur Cassie 6 zijn laatste plaatjes opzette. De More is aan een kleine verbouwing ondergaan. Het meest opvallende is dat de witte inrichting is vervangen door rood en zwart. Veel kun je echter niet maken van een ruimte waarbij het plafond zo laag is, dat een claustrofoob het er niet langer dan 10 minuten zou uithouden. Toch ademt de More ontegenzeggelijk een 'clubsfeer' uit. Het dansvloergedeelte laat weinig andere mogelijkheden over dan waar het in een club om zou moeten gaan: dansen.


Na Cassie nam Mr. V. plaats in de dj-booth. Mr V. is een getalenteerde en veelbelovende producer, wiens platen worden uitgebracht op het Kenlou label. Kenlou is een afkorting van, hoe creatief, KENny Dope en LOUie Vega, en het was dan ook geheel in die lijn dat Mr.V werd gepresenteerd als 'Louie's protoge'. Wat dit precies betekent, weet ik ook niet, maar het kwam er op neer dat Mr V. de honneurs achter de draaitafels mocht waarnemen, terwijl Louie achter in de club rustig een drankje aan het drinken was. Niets te nadele van Mr V., die een prima set draaide (iedereen die Shaun Escoffery's 'Day's like this' draait kan bij mij sowieso niet stuk), maar rond drie uur werd de More toch wat ongeduldig. Men was immers gekomen om de Master at Work te zien, maar die leek nog geen aanstalte te maken om in actie te komen.


Uiteindelijk duurde nog tot tien voor half vier voor MC Gary in de voor hem zo gebruikelijke stijl ("...bringing the spiritual vibe...inspirational music...") de man aankondigde waar iedereen zich op verheugd had. En wat is het toch altijd weer een genoegen om Louie Vega te zien en horen draaien. Technisch is hij in een woord onnavolgbaar, en zijn platenkeus blijft verrassend. Het eerste uur was diep, donker en duister. Maar voordat Louie eigenlijk goed en wel begonnen was, liep de More al langzaam leeg. En zo misten de meeste mensen juweeltjes als het tijdloze 'Thousand Finger Man' (de Elements of Life-versie), het wonderschone 'Like a Sunshine, My Memory' en Louie Vega's remix van Curtis Mayfield's 'Superfly'. Toen om vijf uur de lichten aan gingen, stonden er niet meer dan hooguit 30 mensen op de dansvloer. Maar Louie leek niet van plan te stoppen. Met een glimlach van oor tot oor trakteerde hij het overgebleven publiek op onversneden hiphop (Snoop Dogg!), mierzoete nu-soul (Jill Scott!!) en downtempo jazz (Queen Latifah!!!). Maar ook na deze toegift was het nog niet genoeg. Mr V. greep de microfoon en wat volgde was een fenomenale freestyle-sessie. Rond half zes ging de op dat moment zo goed als uitgestorven More nog een keer los op wat absoluut de plaat van het moment mag heten: 'Just Dance' van Mr V himself. De titel van de plaat zegt genoeg.


Het was wederom prachtig geweest om de meester weer eens in Nederland te zien, maar een twee uur durende set is toch echt te kort. Een dj als Louie Vega komt nu eenmaal een stuk beter tot zijn recht als je hem 3 of 4 uur hoort. En niets ten nadele van Mr. V. of Cassie 6, maar de More was volgestroomd met mensen die de Master at Work wilden zien, en dan is het wel vreemd als die pas rond half vier zijn eerste plaatje opzet. Ach, hij moest maar snel weer naar Amsterdam komen, maar dan graag wat langer. Want dit keer was niet alleen de voorpret, maar ook de werkelijke pret net iets te kort.

Masters at Work
Mr V
Cassie 6

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws