Awakenings @ Now&Wow - R'dam, 29 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Awakenings-publiek voelt zich thuis in nieuwe Now&Wow


De Westergasfabriek laat nog even op zich wachten, dus besloot Monumental met Awakenings terug te keren naar de Rotterdamse Now&Wow. In de Graansilo waren afgelopen vrijdag drie zalen in bedrijf, waar onder ander Dj Rush, Marco Remus, Steve Rachmad, Marco Bailey en Magda draaiden. Het feest was al ruim drie weken uitverkocht, dus gingen we met hoge verwachtingen naar de voormalige Graansilo op Zuid.

Tekst: Iddo
Foto's: Hein






De Rotterdamse Graansilo is de ultieme technolocatie. Het beton, de smalle gangen en een typerend ondergronds luchtje, laat het hart van een technoliefhebber sneller kloppen. Bij binnenkomst was duidelijk dat de meeste aandacht uitging naar de grote zaal waar de harde techno door de boxen galmde. Yoyok mocht als eerste draaien in een zaal die fraai gedecoreerd was met videoschermen. Zijn opvolger was de nog jonge maar talentvolle producer Oliver Kucera, die volgens de bezoekers een boeiende live-act liet horen. Na de geboren Tsjech was het non-stop onvervalst beuken op de harde beats van een goed draaiende Marco Remus, een tegenvallende Rush en de terreur van Amok. Allemaal leuk en aardig voor even, maar deze vorm van techno - met maar weinig diepgang - gaat snel vervelen.





In zaal drie was het muzikaal veel interessanter, want daar draaide de beeldschone Monica Electronica (hoofdzakelijk een electro-set). Haar opvolger was Yoyok die ook hier mocht draaien. Hij gebruikte helaas dezelfde platen als eerder op de avond in de grote zaal, waardoor van een rustige en sfeervolle ambiance geen sprake was. Erg jammer dat hij deze bikkelharde platenkeus tot het eind vol hield, waardoor het contrast met Magda schrikbarend hoog was. Gelukkig was de geboren Poolse creatief genoeg en loste het probleem op door eerst harder te draaien dan voor haar gebruikelijk is, om vervolgens de diepte op te zoeken. In de drie uur tijd die ze had, draaide de compagnon van Richie Hawtin fascinerende minimale technoplaten met een aantal ontzettend mooie breaks die niet tot zijn recht kwamen door het irriterende geluid dat uit de naastgelegen zaal kwam. Tot slot was het de beurt aan Seutek die verder ging met minimale techno en dat combineerde met rauwere platen. Magda dat blijkbaar erg waarderen, want ze draaiden nog even samen.







Aangezien de meeste mensen in de grote zaal verbleven, was er elders meer ruimte en kon er beter gedanst worden. Zoals in zaal twee waar Damian Keane mocht openen. De producer is momenteel uitstekend bezig en ook als dj wist hij vrijdag positief te verrassen door subliem op te bouwen en gevarieerd te blijven draaien. Dat kon helaas niet gezegd worden van de Spaanse Pelacha die een beetje eentonig draaide, maar alles wel prima aan elkaar wist te mixen. Het plezier was op de gezichten van mensen af te lezen tijdens het optreden van de eveneens Spaanse Reeko, maar werden minder vrolijk door de bijzonder saaie en voorspelbare tribal set van Marco Bailey. Gelukkig sloot Steve Rachmad af met een boeiende set vol prachtige techno. Dit ging tot zeven uur door. De eerste editie van Awakenings in de nieuwe Now&Wow kwam daarmee tot een einde.







De eerstvolgende Awakenings is op 31 december, maar dan wel weer in de Amsterdamse NDSM-Warehouse. Op het programma tijdens de jaarwisseling staan David Labeij, Bart Skils, Adam Beyer, Joris Voorn, Rumenige & Loktibrada, Regis en Miss Djax.

Awakenings

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws