Escape (de Lux) / Hed Kandi @ Cineac - Adam, 22 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Clubhoppen tussen Escape en Cineac


Afgelopen vrijdag was het feest in de Escape. Er werd namelijk een nieuwe club, Escape de Lux, geopend. Een club in een club dus. Via Cafe De Kroon kan je naar binnen, om via een tussenduur weer in de Escape te belanden. Het is een niet al te grote locatie, maar perfect voor intieme feestjes en daarbij denken we vooral aan de afterparty's! Er is veel aan de inrichting gedaan; er zit een prachtige, grote bar in, een mooie ophoging om op de Escape-danszaal te kijken en er staan mooie design stoelen in. Een ideaal feestje om in de mood te komen voor ADE @ Escape!

Tekst:Saskia Wester
Foto's: Michelle Barends en Saskia Wester

Het is half 11 en er is amper een parkeerplek te vinden in de drukke binnenstad van Amsterdam. De reden is natuurlijk het Amsterdam Dance Event. Er zijn dit weekend zoveel feesten, dat het wel lijkt of iedereen die van house houdt in Nederland (en ver daarbuiten) naar Amsterdam is gekomen. Om 23 uur zijn we dan eindelijk binnen bij Escape de Lux. Je moet via de ingang van Cafe De Kroon naar de nieuwe club toe.



We worden netjes ontvangen door de gastvrouw en gaan vol nieuwsgierigheid de gang door naar de zaal. Het ziet er mooi uit. Alles is fraai geschilderd, verbouwd en opgeknapt. Er zijn nieuwe toiletten en er is een extra garderobe gebouwd.
De garderobedames en de toiletjuffrouw zijn bijzonder vriendelijk. Daarbij is de drank vanavond gratis! Dat is altijd leuk bij een openingsfeestje. Het publiek varieert van jong tot oud, bekend tot onbekend. Er hangt een leuke sfeer en DJ Ricky Rivaro draait een stapel bekende houseplaten. In het begin wordt er nog niet veel gedanst, maar hoe verder de avond vordert, hoe gemakkelijker het publiek zich op de dansvloer laat zien.


DJ Raymundo, die regelmatig draait in Cafe De Kroon en Escape, staat klaar om het van Ricky Rivaro over te nemen. Bekende clubhouseplaatjes komen ons ten gehore. Iedereen heeft plezier en lijkt tevreden met deze nieuwe club. Het is nu 01 uur 's nachts en ook al willen we niet weg, we zijn erg benieuwd naar het Hed Kandi-feest in de Cineac. 'Invites only', dat moet dus wel een bijzonder feest zijn.




Het lijkt wel borreltijd als we iedereen in de Cineac zien staan. In principe niets mis mee, maar van zo'n avond mag je toch wel wat anders verwachten? Cineac is een mooie tent, zeker qua inrichting. Ook Hed Kandi heeft veel gedaan om alles in stijl te versieren. De optredens van de "show girls" zien er ook goed uit, maar helaas brengt het de aanwezigen niet in beroering. Zonde, want waar goede muziek wordt gedraaid, moet worden gedanst.




Achter in de Cineac is de sfeer ook niet zoals het hoort. Het is zeker wel druk, maar er wordt niet gedanst en het geluid is waardeloos. Hed Kandi-eigenaar Mark Doyle staat achter de draaitafels en laat zich toch van zijn beste kant horen. De mensen zijn echter niet in beweging te krijgen. Zou het aan het slechte geluid liggen, of is het omdat Cineac geen goede locatie is voor houseparty's? Eerder een nachtclub, waar je gezellig een drankje kan drinken?
Al na een uur houden we het dan ook voor gezien en keren terug naar de Escape.




Eerst nog even naar Escape de Lux, voordat we de Escape betreden. Nog steeds staan er veel mensen op de dansvloer. Het is inmiddels voorbij met de gratis drank, maar dat mag de pret niet drukken. Er wordt immers nog steeds uitstekend gedraaid. Maar om 3 uur begint DJ Erick E aan zijn set in de Escape, en die willen we natuurlijk niet missen.




Erick E begint meteen zijn set meteen met de nieuwste Dr. Kucho's: 'Can't Stop Playing'. De bezoekers gaan meteen uit hun dak. Dr. Kucho is goed bezig. Na zijn hits "Lies to Yourself" en "Belmondo Rulez" heeft hij, samen met Gregor Salto, weer een hit van jewelste gemaakt. Deze nummers worden gretig gedraaid door club-dj's als Erick E en hebben een positief effect op het publiek. Dat is deze zomer, met name in Ibiza, wel gebleken.






De 2 uur die Erick draait gaan te snel voorbij, en voordat we er erg in hebben worden we verzocht om het pand aan het Rembrandplein te verlaten. Maar het is mooi geweest, we zijn weer een gevarieerde en gezellige avond rijker. En daar gaat het uiteindelijk om.

Escape
Cineac
Hed Kandi
Dr. Kucho
Erick E

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws