Lift @ Club 11, A'dam, 21 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Lift @ Club 11




Amsterdam is het hele weekend het epicentrum van de internationale dance scene. Heeft Miami er een volwassen broer bij gekregen? Gezien het aantal buitenlandse top dj's en producers dat in de hoofdstad aanwezig is kan die stelling bevestigd worden. Nadat woensdag het weekend al geopend werd in Panama was het donderdag 21 october tijd voor Mylo in Club 11, georganiseerd door Meubelstukken in samenwerking met MTV en 3FM.

Tekst & foto's:Flexy Frank






Rond 23:30 wordt de auto onder aan het imposante gebouw geparkeerd. Opmerkelijk is dat hier door Club 11 EUR 5,- voor wordt gerekend. Bij de ingang staan twee winnaars van ID&T radio, die helaas niet op de lijst blijken te staan, en teleurgesteld afdruipen. Na een lange gang doorgelopen te hebben komen we aan bij de lift, waar een heuse 'bellboy' ons naar de elfde verdieping loodst.





Bij binnenkomst blijkt de zaal opgesplitst te zijn in twee delen. In het voorste deel kan gegeten worden, en het achterste deel is bestemd voor de danslustigen. DJ Seutek draait hier lekkere Detroit techno en Chicago house. Oude krakers zoals Innercity's Big Fun en French Kiss van Lil' Louis warmen de binnendruppelende bezoekers lekker op. Zelfs een remix van Nalin & Kane's Beachball komt voorbij.





Het uitzicht op deze hoogte is adembenemend. Je krijgt het gevoel dat je in een erg ruim New York penthouse staat te dansen. Een ander voordeel van deze locatie is dat er geen sprake kan zijn van geluidsoverlast. Het geluid is dan ook erg goed te noemen.







Rond 01:30 begint Mylo aan zijn live show. Deze 24 jarige producer uit Schotland scoorde onlangs een erg grote hit met 'Drop The Pressure' en ontving lovende kritieken voor zijn album 'Destroy Rock n Roll. Samen met 2 andere muzikanten zet hij een solide show neer, waarin rustige nummers zoals 'Paris 400' worden afgewisseld met meer dansbare nummers als 'Rikki'. De goed gevulde dansvloer wordt als uitsmijter uiteraard getrakteerd op zijn grootste hit.

Hierna neemt het Engelse DJ duo FC Kahuna het over met een afwisselde dj set. Vele classics van o.a. Michael Jackson passeren de revue. Kortom, het was een geslaagde avond, met een relaxte sfeer en erg goede muziek.






Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws