Love2Party Sessions @ Nighttown Basement, 8 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Laidback Luke haalt Westergas-herinneringen op


Een partyreport schrijven over je eigen clubavond levert altijd gemengde gevoelens bij menig bezoeker. Vanwege het feit dat je niet onafhankelijk bent, zullen sommige lezers denken dat het report wel aangedikt 'moet' zijn. Maar Love2party zou Love2party niet zijn als we niet kritisch blijven. Dus ook over onze eigen clubavond.

Tekst: Sander Langendoen
Foto's: Gerwin de Haan


Om je clubavond uit te laten verkopen, moet je vandaag de dag heel wat uit de kast halen. Zo bleek ook afgelopen vrijdag maar weer eens. Aan de dj's lag het in elk geval niet. We hadden - met zijn set van afgelopen zomer op Soul nog in ons achterhoofd - Laidback Luke gevraagd om de boel nog eens flink op de kop te komen zetten. Hij nam Tony Flexx mee en zorgde samen met resident Sandeep voor de muzikale invulling van deze avond.


Het bezoekersaantal valt om 00:30 nog een beetje tegen. Nu is het natuurlijk niet zo dat een club om deze tijd standaard vol is, maar het geeft al wel te denken. Aan de muziek ligt het in elk geval niet. Tony Flexx zorgt voor de eerste muzikale versnaperingen van de avond. Dat het een maatje van Luke is, zou iedereen aan zijn platenkeus moeten horen. En dan hebben we het natuurlijk over die typische Laidback Luke-stijl.


In het forum onder onze preview van deze Sessions-avond werd er nog wat gediscussieerd over die goeie ouwe Luke in de Westergas-fabriek. "Weet je nog, vroeger in de Westergas? Wat zou het vet zijn als hij weer eens zijn technoplaatjes meeneemt." Dat er daadwerkelijk naar geluisterd zou worden, had niemand verwacht. Na een prima opbouw neemt het aantal BPM's dan ook flink toe en kunnen we concluderen dat er flink geknald wordt. Dit uiteraard allemaal besprenkeld met een Laidback Luke-sausje. Op speciaal verzoek voor de liefhebbers dus "een ouderwets Westergas-setje aan het einde", aldus Luke zelf.


Voor Sandeep vervolgens de moeilijke taak om de toch nog redelijk volgestroomde Basement aan het dansen te houden. Hij weet met een prima platenkeus de positieve vibe onder de aanwezigen erin te houden. Tegen vijven moet ook hij zijn laatste plaat opzetten.

Het werd, ondanks het tegenvallende bezoekersaantal aan het begin, een gezellige avond. Met een halfgevulde Basement kan er ook gefeest worden, zo bleek maar weer. Met alleen al een goeie sfeer en de juiste houding van de bezoekers kom je al een heel eind. Al met al waren we deze editie toch gewoon weer "rocking with the best!"

Laidback Luke

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws