Funk Me @ Land van Waas - Rdam, 2 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Goede sfeer bij derde Funk Me


Veel Rotterdammers hebben op z'n minst weleens van Funk Me gehoord. Zeker de mensen die af en toe lijn 4 nemen. Je kon het al weken vanuit de tram op de Nieuwe Binnenweg in dikke letters op de etalage van Sister Moon lezen.

Tekst: FF Erik
Foto's: Nancy

Het initiatief van dj's Andre Dadi en Ron Wood is begin dit jaar door hen genomen om oude en nieuwe funk een plek te geven. De stijl van Andre, ook wel de Peetvader van de Funk genoemd, is pure seventies en eighties funk. Het is van een tijdloze kwaliteit en moeilijk om stil bij te blijven staan. Deze markante Rotterdammer zou urenlang boeiend kunnen vertellen over het uitgaan in zijn stad tijdens de laatste decennia en heden ten dage. Hij zou je nog veel meer achtergronden en interessante feiten kunnen geven over muziek en dan specifiek over alles wat er in zijn draaistijl reeds is verschenen en nog verschijnt.




Ron Wood is eigenaar en drijvende kracht achter Sister Moon. In een
interview wat love2party vorig jaar met hem hield is te lezen hoe hij ooit is begonnen met draaien. Funk Me is dus een goede combi van twee gedreven muziekkenners.

Ron Wood & Andre Dadi




Ze namen de plek achter de draaitafels van elkaar over wanneer ze er zin in hadden. Andre kreeg in het begin van de nacht met zijn sound de crowd al op de dansvloer en Ron hield ze daar. Rond drie uur werd het publiek bij hem wild op nummers van o.a. 4 Hero, Spiritual South, D train en Idiut Boys, waaruit bleek dat de houten vloer van het uit 1894 stammende pakhuis een hoop kan hebben. Uiteindelijk besloten de funk soldiers rond vijf uur, een uur langer dan gepland definitief de schuiven dicht te doen.


Het prettige van dit soort kleine party's is dat je het gevoel hebt alsof je op een feest bij iemand thuis bent. Meer dan 300 man in je voor-tussen-achterwoninkje is natuurlijk onmogelijk. Het schept een band om allemaal speciaal op Funk Me te zijn. De combinatie van een persoonlijke benadering, de locatie, decoratie, styling en natuurlijk goede muziek maakt het tot een bijzonder feest. Op deze manier wordt Rotterdam steeds leuker!



LINKS
Land van Waas
Interview Ron Wood

Volgende Funk Me: zaterdag 4 december in Land van Waas

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws