Art of Silence @ Kloosterhof - Veldhoven, 9 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Eerste editie 'Art of Silence' uitverkocht!


'Art of Silence', het nieuwe concept van organisator Extrema was afgelopen zaterdag met zo'n 2500 bezoekers volledig uitverkocht. Als locatie was het mooie 'Kloosterhof' in Veldhoven gekozen, waar in het voorjaar al Extrema Beautiful had plaatsgevonden. Dj's die de line-up sierden, waren o.a. Michel de Hey, Jamie Anderson, Dimitri, Master H, Joost van Bellen, Benny Rodriques en Eric de Man.

Tekst & foto's:
Sander Langendoen

Na keurig naar een parkeerplaatsje geloodst te worden, lopen we via een grasveldje richting de ingang van het oude klooster. Wie denkt daadwerkelijk in een oud klooster terecht te komen, komt bedrogen uit. Tegenwoordig is deze locatie een modern conferentiecentrum, met ruimte voor een goed feest. Dat blijkt zaterdag wel.




Zoals we gewend zijn van Extrema, heeft de Brabantse organisator veel aandacht aan het decor besteed. De zalen doen erg warm aan en geven het feest een gemoedelijke sfeer. Er is ruimte om even lekker te chillen in de 'Silence room' en genoeg keuze om te dansen in de drie andere zalen. Bij de Fransman Master H bijvoorbeeld, die zijn favoriete diepe en soulvolle plaatjes opzet in de housezaal. Het is hier best druk, maar gedanst wordt er allerminst. Het lijkt wel een theekransje, met al die pratende figuren. En dat ondanks een verdienstelijk optreden van Master H, die niet voor de cliches kiest en een degelijke set neerzet met een constante lijn van kwalitatieve platen.




Als we in de techhousezaal terechtkomen zien we Dimitri achter de draaitafels staan. Ook hier is het druk, alleen vergeleken met de vorige zaal, staat het publiek wel lekker te swingen. Spijtig genoeg dat we alleen zijn laatste plaatjes meepikken, want ondertussen staat Michel de Hey al klaar om het roer over te nemen. Michel de Hey, die natuurlijk altijd veel publiek trekt, neemt ons mee met zijn technotrip. In de twee uur die voorbijkomen weet de Rotterdammer het publiek - met zijn typische 'de Hey-platen' - te boeien.






In de andere zaal is een duo geboren, waar menig partyliefhebber spontaan vrolijk van wordt. Hier zetten Eric de Man en Benny Rodriques een vier uur durend back2back-optreden neer. Niet alleen leuk om te horen, maar ook om te zien. De beste mannen hebben dan ook een hoop lol en communiceren af en toe erg grappig met het publiek. Muzikaal moet het gezien worden als 'partymuziek'. Vele hitjes passeren de revue, maar die houden het feestgehalte tenminste hoog. Iedereen heeft het duidelijk naar zijn zin, daar draait het uiteindelijk toch om.






Mocht men daar geen zin in hebben, dan is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om je heil elders te zoeken. Bijvoorbeeld bij Joost van Bellen of Jamie Anderson, waar het muzikaal voor de liefhebber wellicht wat beter te versmaden is. Waar van Bellen in het kleine electrozaaltje het publiek staat te trakteren op een heerlijke electroset, staat Jamie Anderson in de grote zaal een prima funky technoset weg te geven.


Terwijl Eric de Man en Benny Rodriques nog met Prodigy's 'Minefields' een toegift geven, verlaat een groot gedeelte van het publiek het Kloosterhof. Er kan worden teruggekeken op een geslaagde eerste editie van Art Of Silence. Volgend jaar maart zal er weer een editie van Extrema Beautiful plaatsvinden in dit voormalige klooster. Daar zijn wij in ieder geval weer bij!

Extrema

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws