Rush @ Off-Corso - Rotterdam, 17 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Rush niet afhankelijk van Escape


Net als Chemistry is Rush vanaf januari dakloos. De eigenaar van Escape brak vorige week met de initiatiefnemers van de populaire clubavonden. Maar wat Rush in Amsterdam kan, kan ze in Rotterdam ook. Dus werd de voormalige bioscoop Off Corso aangedaan voor een speciale vrijdageditie.

Foto's: Jos Kottmann





Het nieuws dat de Amsterdamse cluborganisatie Chemistry vanaf januari haar thuisbasis Escape moet verlaten, kwam voor veel vaste bezoekers als een donderslag bij heldere hemel. De reden dat organisator Eelco Anceaux en zijn partner in crime Marcel(lo) Bakker weg moeten uit de club aan het Rembrandplein, is de matige bezoekersaantallen op zaterdag. De donderdag - als het kleine broertje van Chemistry: Rush zijn feesten geeft - trekt wel voldoende bezoekers. Sterker nog: als het aan de eigenaar van Escape ligt, zou Rush wel in de Escape mogen blijven. Maar die vlieger gaat niet, op als het aan Anceaux ligt.






Rush zorgt al sinds haar start drie jaar geleden week in week uit voor een uitpuilende Escape met dikke rijen voor de deur. Niet voor niets is Rush dit jaar verkozen tot 'meest populaire clubavond van het jaar'. Maar om die status te handhaven is Rush gelukkig niet afhankelijk van de Escape. Afgelopen vrijdag bleek de Rotterdamse club Off Corso een prima alternatief te zijn.





Ondanks het feit dat dj's als Victor Coral, Erick E en Brian S - bijgestaan door MC Nickie Nicole en enkele live-percussionisten en saxofonisten - vooral bekendheid genieten in de hoofdstad, stonden er bij aanvang van de avond genoeg Rotterdammers voor de deur. Chique geklede mannen en mooie meiden, zoals het een Rush-avond betaamt. Al was het niet zo druk als donderdags in Amsterdam, beleefde Rush een prima vuurdoop in Off Corso. Als de organisator zijn hart verliest aan de voormalige bioscoop aan de Kruiskade, kan het zeker nog 3 jaar doorfeesten in Rotterdam. Daarna gaat het pand waarschijnlijk tegen de vlakte en gaat er weer een kandidaat voor een nieuw thuisfront verloren.

Help Rush (en Chemistry) aan een nieuw onderkomen en geef tips in het forum!

Chemistry

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws