Technova @ Atlantisstrand - Almere, 11 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Lage opkomst laatste festival v/h seizoen


De zomer van 2004 had een overvolle agenda met festivals die veelal een capaciteit van meer dan tienduizend mensen hadden. Opvallend was dan ook dat Technova met een fascinerend programma van dat concept afweek en het kleinschalig wilde houden met 2500 bezoekers. Achteraf blijkt dat zelfs dit aantal een te grote ambitie was voor de jonge organisatie, want er kwamen op het allerlaatste festival van dit seizoen slechts een paar honderd mensen af.

Tekst: Iddo
Foto's: Hein





Voor de organisatie van Technova was de opkomst van slechts een paar honderd bezoekers bijzonder teleurstellend. Maar het gemotiveerde organisatieteam probeerde er het beste van te maken. De realiteit was alleen dat sfeer en mensen in de eerste uren ver te zoeken waren en dat een vroeg draaiende Bart Skils beter thuis had kunnen blijven.







Gelukkig druppelde er na twaalven wat meer mensen binnen, waardoor Todd Bodine en Stewart Walker niet voor niets uit Berlijn waren gekomen. Het duo was in Almere aanwezig als onderdeel van een Tresor-tour langs verschillende feesten in Europa. Bodine draaide in ieder geval een prima set met prachtige minimale technoplaten, terwijl Stewart Walker meer energie in zijn opzwepende live-act gooide. Soms was het geheel wat onsamenhangend en waren er ongecontroleerde overgangen, maar muzikaal was het optreden dik in orde.







Na de kunsten van dit duo, werd er een heuse piek in de bezoekersaantallen gemeten. Dit deel van de dag leverde het meest enthousiasme op, en zodoende kreeg de betalende bezoeker heel even waar voor zijn geld. In de grote tent kregen ze bovendien prima optredens van Secret Cinema, Hardcell en de British Murder Boys te horen. In de kleine tent werd door nieuw talent gedraaid dat aan het begin van de dag met techno begon en in de avond eindigde met minimal. Muzikaal was er dus genoeg vertier en daar werd door het aanwezige publiek van genoten. Maar ondanks het lekkere weer kon niet voorkomen worden dat dit een teleurstellend einde van het festivalseizoen was. Het is niet alleen erg fijn voor een organisatie om een uitverkocht huis te hebben, maar zeker ook voor de bezoekers. En dat was het afgelopen weekend lang niet het geval.

Technova

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws