Less = More @ Off Corso - Rdam, 4 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Minimal zet zoden aan de dijk


Noem het microhouse, clickhouse, minimal of gewoon techno, het maakt eigenlijk niet uit. Uiteindelijk zijn het enkel verzameltermen van tot de kern teruggebrachte elektronische dansmuziek. Met zo min mogelijk zo veel mogelijk effect sorteren. Soms gezien als het nieuwste smaakje van de dansmuziek, maar eigenlijk al jaren aan de gang in onder andere Duitsland en Canada. Het afgelopen jaar heeft Minimal een grote vlucht gemaakt in de muziek- en uitgaanswereld. Alleen nog niet echt in de Rotterdamse. Was er hier en daar al wel een minimalzaaltje te bespeuren, een echt feest waar Minimal de hoofdrol speelde was er niet.

Tekst: Menno

Foto's: Iddo





Sound Architecture wilde hier verandering in brengen en organiseerde 'Less = More' met een line-up van enkele van de bekendste exponenten van deze stijl. Luciano, Steve Bug en Tobi Neumann gave acte de presence op deze avond in Off_Corso. Een zeer goedbezochte, warme avond, die na een wat onwennige start toch goed loskwam. Luciano mocht de spits afbijten met een dj-set en zette de toon voor de rest van de avond. Een rustig tempo, minimale klaterende percussie en vooral veel gedoseerde grooves en hooks. Omdat minimal nou eenmaal niet vol opgepompte energie zit, maar het meer heeft van funk, suggestie en ruimte, was de sfeer in de warme grote zaal gemoedelijk en gezellig. In de lounge wisten Minimal Eindhoven en Dj Melon ook een goede sfeer (en wat voetjes) van de grond te krijgen.






Met een vj-battle voor het Sophia Kinderziekenhuis op de grote schermen achter de draaitafels was er zowel voor het oor als het oog genoeg te genieten. Luciano draaide soms de wat dromerige kanten op en zorgde voor een goede start van deze avond. Toen na hem Steve Bug aantrad waren de meeste mensen al om en werd er enthousiast gereageerd op de platen van Steve Bug, die duidelijk maakte waarom deze muziekstijl al zo populair is in het buitenland. Het draait toch vooral om muzikaliteit en frisse ideeen. Beide kwamen rijkelijk aan bod in de diepe, goedaardige minimalsounds die Steve Bug vooschotelde.






Tobi Neumann mocht het afmaken en gaf de muzikale reis een wat scherpere draai met diepe platen, scherpe percussie en geluiden waar je de oorsprong alleen maar van kon raden. En het publiek genoot ervan, degenen die de warmte getrotseerd hadden werden om de oren geslagen met een muzikale inventiviteit die op veel technofeesten ver te zoeken is. Al met al was dit dus een spannend, muzikaal en vooral ook leuk feest waarvan we er nog een hoop meer willen zien. Met of zonder minimal.


Off_Corso
Sound Architecture

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws