Lowlands 2004; de eerste indruk

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Op kaplaarzen kun je lekker dansen!


Afgelopen weekend vond Lowlands voor de 12e keer plaats. Elk jaar weer het hoogtepunt voor de muziekliefhebber in alle soorten en maten. Er zal een uitgebreid verslag volgen, maar hierbij alvast de ervaringen van de love2party-medewerkers.

Foto's: FF Erik

Lowlands 2004 door: Kirsten
Waarom naar Lowlands? Drie jaar geleden mocht ik het al eens meemaken, het geweldige maar niet uit te leggen Lowlands-gevoel. Mede door de in mijn ogen prima line-up ben ik dus dit jaar mijn tentje maar weer eens op gaan zoeken.
Met wie? Wat vriendjes en vriendinnetjes.
Van - tot: Donderdagavond tot maandagochtend, ofwel all the way!
Hoogtepunt: Ik twijfel tussen de geweldige set van Jeff Mills en het zeer verrassende optreden van Stijn. Geweldig om mee te maken hoe binnen 5 minuten het dak van de Higher Ground eraf ging. Meteen maar even zijn cd aangeschaft...
Dieptepunt: The Streets, de muziek is op zich ok, maar het is echt niet stoer om straalbezopen met een fles whiskey in je hand je optreden af te raffelen. Het Lowlandspubliek is altijd vriendelijk, maar toch bespeurde ik hier op een gegeven moment enige vijandigheid. Felix da Housecat maakte er ook maar een potje van, jammer...
Verrassing: Stijn
Wat is je favoriete Lowlands-hap? Broodje rookworst van de HEMA en de tosti's waren ook lekker.
Hoe zijn je sanitaire ervaringen? Ach...
Gezien en/of gehoord: Miss Kittin, Felix da Housecat, Ricardo Villalobos, Melon, Chemical Brothers, Stijn, Jeff Mills en Perry natuurlijk. Verder heel veel (meisjes)bandjes.
Wat mag volgend jaar beter? Ik vond het erg druk en het was niet eens uitverkocht. En volgend jaar neem ik heel veel oordopjes mee.
Mijn Lowlands 2004 gevoel: Op kaplaarzen kun je lekker dansen.

Faithless Miss Kittin

Lowlands 2004 door: Iddo
Waarom naar Lowlands? Voor een breed en uitgebalanceerd programma om de zomer op gepaste wijze mee af te sluiten.
Met wie? Met 52000 pure muziekliefhebbers.
Van - tot: Van de vroege donderdagavond tot de late maandagochtend.
Hoogtepunt: Jeff Mills draaide een dynamische, flitsende, energierijke en diepe drie decks technoset waar ik de komende tijd met veel plezier aan terug zal denken.
Dieptepunt: Het hitsige gedrag van de plasticbeker verzamelaars. Diep triest dat je andere bezoekers onder de voeten moet lopen op jacht naar het statiegeld.
Verrassing: De Higher Ground en de videokunst in Big M.
Wat is je favoriete Lowlands-hap? De Thaise maaltijden met een flinke dosis sambal.
Hoe zijn je sanitaire ervaringen? Een flinke scheut olijfolie zorgt ervoor dat het verblijf in het stinkhok tot een minimum beperkt blijft.
Gezien en/of gehoord: In de Higher Ground de downtempo van Nevada Drive, de humor van het Antwerpse bandje Maskesmachine en de andere Belg Stijn met zijn rode glimmende laarsjes. Voor de rest genoten van Groove Armada, Krush en Spektrum. In de Big M mijn oog laten vallen op de betere Nederlandse videokunst gepresenteerd door Montevideo.
Wat mag volgend jaar beter? Na zo'n geweldig festival mag je eigenlijk niks eisen. Toch is het afschaffen van statiegeld geen slecht idee om verdere irritatie te voorkomen.
Mijn Lowlands 2004 gevoel: 100% Theo.

Alpha India

Lowlands 2004 door: Stamp
Waarom naar Lowlands? De traditionele perfekte zomerafsluiter, nog een keer met z'n allen los.
Met wie? Heel veel vriendjes en vriendinnetjes.
Van - tot: donderdag 18:00 uur - maandag 13:00 uur.
Hoogtepunt: Muziek: Stijn, wat een feest en wat een charme.
Theater: Lejo, minimal straattheater. Film: The Bi M tent, enkele pareltjes van korte filmpjes.
Dieptepunt: Dat het zo snel voorbij was.
Verrassing: Freestylers, hoe fris kunnen breakbeats klinken.
Wat is je favoriete Lowlands-hap Er was veel lekkers. De Indiaase curry bijvoorbeeld en ook van de gepofte aardappel heb ik genoten
Hoe zijn je sanitaire ervaringen? In een kruiwagen meisjes ten huwelijk vragen had ik er nog nooit eerder gedaan.
Gezien en/of gehoord: Scissor Sisters, Amparanoia, Freestylers, de vervanger van Ralph Myerz & the Jack Herren Band, Acidfeest, Krush, Arrested Development, Spektrum, Ricardo Villalobos, Archive, Off the Record, Stijn, Mylo, Bart Skills, Alter Ego, The Bays, Jeff Mills, Perry, Chris Liebing, Estroe, en verder her en der nog stukjes van het een en ander.
Wat mag volgend jaar beter? Meer Electronica!
Mijn Lowlands 2004 gevoel: Als een 3 dagen lang durende meesterlijke rollercoasterride.


Spiegeltoren Lowlandslogo


Lowlands 2004 door: FF Erik
Waarom naar Lowlands? Omdat het 3 dagen avontuur op een groot vriendelijk en verrassend kampement vol drank, eten en herrie in de Flevopolder is.
Met wie? M'n broer en vrienden/-innen
Van - tot: Van vrijdagavond net na N.E.R.D. (i.v.m. files...helaas) tot maandagochtend 10 uur.
Hoogtepunt: Op zaterdag in de Groove Tube een soort GERS/Funk Me/Supernatural-sfeertje met St. Paul, LeRoy en KC The Funkaholic (gezellig en veel leuke damesss) en 's avonds The Chemical Brothers, ik stond helemaal vooraan. De vouwen werden door de bastonen uit mijn broek geblazen en de prut vibreerde uit mijn oren. Out of control!
Dieptepunt: Mylo, onpersoonlijk simpele rammelmuziek uit een doosje door drie zolderkamermuzikanten. Best vriendelijke Schotten volgens mij, maar het kon me niet boeien. Zelfs 'Drop the pressure' niet.
Verrassing: De vindingrijkheid van Lowlanders. Bijvoorbeeld het roepen van Theo, het maken van een touwtje aan een lege fopbeker die je wegtrekt wanneer iemand bukt om hem op te rapen, het meejoelen bij beelden van Turkse Lingo of de acteurs op het doek aanwijzingen toeschreeuwen tijdens filmvertoningen, het touwtjespringen met aan elkaar geknoopte plastic zakken of de Lowlands-jump. Je ziet plotseling een langverloren vriend, trekt een sprintje en springt boven op de nietsvermoedende bekende. Klabang! Heel z'n biertje door de lucht en hij met zijn neus plat in het gras. Humor.
Wat is je favoriete Lowlands-hap? Thaise maaltijden van een buffetdame met wel erg grote handen en een verdacht zware stem. Maar...heerlijk eten!
Hoe zijn je sanitaire ervaringen? Ik vond het eigenlijk perfect geregeld als je weet dat de bevolking van een stad zo groot als Oosterhout voor een paar dagen in een weiland neerstrijkt. Kleine boodschap: kon overal en snel. Grote boodschap: meurhokken, kwestie van zo lang mogelijk de zaak op houden en proberen het bij 1 verlossende keer te houden.
Gezien en/of gehoord: o.a. Faithless (15.000 man springen op Insomnia), Miss Kittin (goed), Perry (lekkere herrie), Chris Liebing (idem), Otto Orgel (haha), Russendisko, VanKatoen (vergde op zondagochtend rond 12 uur toch iets te veel van mijn open-minded muziekvoorkeur), The Darkness (glamrock), discussie bij Cool Politics (lachen), Velvet Revolver (gillende gitaren), Joost van Bellen (aciiiiid) Epica (gotische darkmetal met een mezzosopraan, goh ja ... wel anders), Writers Block (literair uurtje met o.a. Epribreren, Jean Pierre Rawie en Jules Deelder), White Stripes (kippenvel bij Seven Nation Army), Amparanoia, LCD Soundsystem (sterk!) en verder nog van alles waar ik binnenviel en weer doorslenterde.
Wat mag volgend jaar beter? Het vuil overal opruimen. Ook al schijnt het dit jaar iets beter te zijn geweest i.v.m. de gewraakte bekeractie. Het ligt ook meer aan de mensen zelf die alles overal maar neergooien. Sommigen zaten als een stel zwervers op de modderige grond tussen weggeworpen patatresten uit exact zo'n zelfde piepschuimbak te eten. Er stonden toch picknicktafels genoeg. Zouden ze het soms fijn vinden om lekker vies te doen?
Mijn Lowlands 2004 gevoel: Zondag, blauwe lucht, felle zon, tafeltje, stoeltje, drankje, zonnebril en op de achtergrond een monotoon gebrom van allerlei topmuzikanten. Lowlands is iets heel bijzonders!

52.000 mensen Zonnebaden



Lees ook de Love2party Lowlands 2004-review met veel foto's op Biddinghuizen in ban van Lowlandsgekte!

LINKS
Het Love2party Lowlands 2003-verslag 1e deel Wachten alleen bij de ingang (eerste indruk) en het 2e deel Het leven is mooi, mits je er oog voor hebt

De eigen site van Lowlands
Beleef alles (beeld&geluid) nog een keer via 3voor12 Lowlands

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws